Azonnali VGA-s kérdések órája - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


r6man123
(senior tag)

Sziasztok!
Továbbra is küzdök a 4070Ti + 2 displayport monitor + 1 HDMI TV-vel.
TV-n a CEC kikapcsolva, az egyik monitor mégis csak akkor kap DP jelet, ha a TV-t bekapcsolom (miután bekapcsolt a monitor a TV-t ki lehet kapcsolni).
A PC bekapcsoláskor az egyik monitor bekapcsol, viszont időről-időre elsötétedik a képe. Olyan, mint amikor drivert frissítek és ki-be kapcsolgat.

Legfrisebb Nvidia driver fent.

Hol keresgéljem a hibát? :/

(előzmény a TV-n: megszakad 2 másodpercig a kép és hang, de már produkált ilyet is:
https://youtu.be/o18Q4eZWESo?feature=shared )


OmikronO
(csendes tag)

Sziasztok! Zöld (Xbox zöld) halálról tud valaki valamit? Win10, Asus Tuf 5600XT. Game Pass előfizetésem van, FH4, FH5-tel szoktam játszani. Amikor jelentkezik a képernyő pár mp-re zöldre vált, majd elsötétül és semmi, még a reset-re sem reagál, le-fel kell kapcsolnom a tápot, hogy újra el tudjam indítani a gépet. Az Adrenalin nem telepítése egy időre megoldotta a problémát, de most már így is elkezdte. Régebbi driverekkel is próbálkoztam. FurMark szépen fut, hőmérséklet ok, Windowst újra tettem, a neten sem találtam semmit érdemben. Egy teljesen üres zöld képernyőről van szó, ami körülbelül 3mp-ig látszik és pontosan olyan zöld, mint az Xbox bejelentkezési képernyő. Esetleg valaki tud valamit erről?

[ Szerkesztve ]


Werkly
(őstag)

alaplapnál számít, hogy PCIE és M2 slot is a CPU-hoz van társítva? Elég konyhanyelvesen kérdezem. Röviden melyik slotba érdemes tenni a VGA-t illetve az SSD-t? Mindkettő mehet a CPU vagy inkább a chipset slotba?


Viktor77
(titán)

VGA felülre, SSD is (kivéve ugye, ha a chipset is biztosít ugyanolyan sebességűt, akkor jobb valahova lentebb, a hűtés miatt).
Már ha nem vagy valami hc tárhelyhasználó, mert egy 3.0-ás SSD is bőven sok az átlagembernek.


Werkly
(őstag)

Köszi.


marinea2
(addikt)

Sziasztok!

Nem akarom nagyon elSpoilerezni magamnak, de egy adott jatekra lennek kivancsi hogy futna a gepemen ezert nem szeretnek tobb YT videot nezni rola. Az Alan Wake 2-rol lenne szo. A gepem pedig: RTX3070 , i5 11400, 32Gb ddr4 3000mhz a monitorom pedig FHD 144hz.
Tudna futni rajta ertelmesen vagy inkabb ps-re vegyem meg?


Asycid
(tag)

Nekem is 3070-es van (+r5 5600), és ha nem kell RT, akkor könnyű a 60FPS-t tartani. Megjegyzendő, hogy az AW 2 low (esetleg medium) és ultra beállítások közt elég minimális a latvanybeli különbség (nem ide véve az RT funkciókat), mindenképp elég jól néz ki.
Egyszer futottam bele olyan bugba, ami gondolom a 8GB VRAM miatt volt, egyszercsak, ahogy haladtam a pályán egyre mosottabb volt minden, aztán már konkrétan textúrák se voltak csak színek. Újraindítottam, onnantol megszűnt a bug.

[ Szerkesztve ]


Watto1991
(senior tag)

Sziasztok!
Ha nem ATX 3.0-s egy tápegység, a videokártya viszont új csatlakozós (pl 4080), akkor muszáj a tápegység márkájának megfelelő átalakító kábelt venni? Azért kérdezem, mert van több olyan tápegység márka, amihez egyáltalán nincs márkaazonos 12hvpwr kábel.

Elvont példa, mert Asushoz simán kapni márkaazonos kábelt, de pl. Asus táphoz Be Quiet 12hvpwr kábel mehet?

[ Szerkesztve ]


xtremist
(senior tag)

Semmiképp sem javasolt az eltérő márkák keverése.


B.Á.L.!.N.T
(senior tag)

... vagy csináltathatsz HA-s kollégával is :K

[link]


Enigma1945
(őstag)

Sziasztok, tudnátok nekem abban segíteni, miért van, az hogy minden játék amit szinte felrakok, ugyanolyan fps számokat produkál, korától függetlenül?
Ami még durvább az az, hogy hiába low-medium-high-ultra a grafika, a látszaton kívül fps-ben szinte semmi változás, +5 vagy max +10 fps a max fps-ben! :(((
Fhd a felbontás multiplayerben

marinea2: Azért az elég durva, hogy ilyen kaliberű gépen még kérdés, hogy értelmesen futana-e. ;) Persze ezt nem rossz indulatból írtam, hanem arra, hogy hova fajult a mai gamer világ

[ Szerkesztve ]


Barell
(senior tag)

Milyen konfigod van? Amatőr hiba lehet radeonnál a Radeon Chill bekapcsolása.


ThodEE
(őstag)

Sziasztok !

Kép van HDMI-n és DP-n is, viszont a felbontás 1024*768 mind a két kábellel. Driver is rendben települ de 3D-s alkalmazások nem működnek :(
Valakinek valami hasznos tapasztalata ? :) :R


Enigma1945
(őstag)

szia, nem túl acélos :F
viszont a jó hír, hogy a maga idejében megjelent játékokat futtatom rajta. a régi battlefield széria, bf1-ig bezárólag. ( tehát bf 5 és újabbakkal nem tolom )
i7 4790
8gb ram
r9 290x 4gb
fhd
ssd-n vannak a játékok
tehát akármelyik játékkal tolom, a probléma ugyanaz. 80-110 fps ultra-high-med-low
akármelyik játékkal is tolom kb ugyanez, még a bc2-ben is.
igen csak meglepőnek találom, hogy bf4 lowon is ugyanúgy fut, mint ultrán.. nem kéne lowon több fps-nek lennie?
de miért? :F

[ Szerkesztve ]


zooliii
(tag)

CPU limitre tippelnék elsőre. A 4790-től ma már nem szabad csodát várni, majdnem 10 éves processzor.

[ Szerkesztve ]


Barell
(senior tag)

Így van, CPU limited van meg elférne még 8GB ram. :)


DravenMoral
(senior tag)

Szia! Kitől, mikor vetted a kártyát?
Ha csak úgy előjött egyszercsak a hiba, de előtte használtad, és jó volt, akkor feltétlen megpróbálnám letörölni a drivert, leszedni újra, de nem a lefrisebbet, hanem az egyel régebbit. (Recommended).
Újraindítod a gépet, és megnézed, hogy jó e.
Ha nem, akkor újratelepíteném a gépet, és utána előlről kezdeném az egész folyamatot.

Ha viszont most vetted a kártyát, és ilyen alapból, akkor a vbiosát kell újra írnod valszeg, mert valami elfucserált bányász bios lehet rajta, letiltott dolgokkal.

Nézd meg figyelmesen, hogy melyik bios-t szeded le rá.
Fontos, hogy mennyi és milyen kimeneti csatlakozó van rajta, milyen ramok vannak a kártyán, illetve mi a típusa neki. A típusát a kártya hátoldalán megtalálod, azt beírod netre, kiadja hogy melyik kártyád van meg.

Bár először is egyáltalán milyen kábeleid vannak, illetve milyen a monitorod?
És ugye nem recovery-ben indul a windows?

[ Szerkesztve ]


ThodEE
(őstag)

Szia !

Igen most vettem, ma szereltük be, egyből megörültem neki mert kép van még az előző 290x el ami tönkre ment a gépbe azzal nem volt kép.
Teljesen újra tettem a windowst, frissítettem minden elérhetőt aztán az amd oldalról be állítva hogy 590hez lesz leszedtem a telepítőt, rendben feltelepül hibaüzenet nélkül, kéri a restartot, az óra mellett ott az ikon hogy fut de nem lehet megnyitni az adrenalint mert akkor azt írja hogy nem jó a driver.

Az eszközkezelőben pedig 43as hibakóddal leállítja hiba olvasható. :R
Hétvégén tudnám belerakattatni egy olyan gépbe ami fel van telepítve és jelenleg egy RX 580 4Gb fut benne, de írok az eladónak is hátha tud a BIOS cseréről :R


ThodEE
(őstag)



Elég furákat ír :DDD

[ Szerkesztve ]


Enigma1945
(őstag)

Ezt nem értem? A proci folyamat 40-50 % között van, legnagyobb robbanásoknál megy fel 60%-ra max, de szinte sosem látom itt. A kártya meg folyamat 98-100%.. Akkor hogy lehet cpu limit?
Amúgy kipróbáltam ezt a virtuális szuper felbontást, beraktam 1440p-re, akkor sem változik semmi, csak kevesebb az fps, a ram pedig még az 5gb-ot sem kéri el akkor nem értem én ezt? :F :F

[ Szerkesztve ]

üzenetek