Azonnali VGA-s kérdések órája - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Tepsifüles
(tag)

Sziasztok, van egy Gigabyte RTX 2070 Windforce 2x -őm. Elég jól szuperál (lassan 6 éves), viszont 1 bajom van vele: a "komolyabb" friss AAA-s játékoknál (itt most főleg a Baldur's Gate 3-at értem, de Harry Potternél is csinálja) iszonyatosan pörög a venti. Hiába "ügyködök" MSI Afterburnerrel (próbálom megtalálni az ideális fordulatszámot, amikor még nem zajos, de nem megy 85 fölé), egyszerűen "komolyabb" effekteknél majd 100%on pörög. FHD-dben játszom nem is 2K vagy 4Kban.
ÚJRAPASZTÁZTAM/PADOZTAM/KITAKARÍTOTTAM.
Ami szintén zavaró (bár jóval kevésbé), hogy régebbi játékoknál, ahol viszonylag soka "csilli-villi" effekt (pl AoE varázslásoknál Pathfinder Wrath of the Righteous), akkor meg "pulzál" a fordulatszám (hiába lövöm fixre :/ ("höööü-höööü-höööü" :D ).
Szerintetek mit tehetnék, hogy legalább egyenletes legyen, vagy mondjuk adott fordulat legyen konstans (és az ne a 100%). Tudom, hogy ez egy hűtés szempontjából nem túl jó konstrukció, de új karit még nem szeretnék venni, elég szépen jeleníti meg azt amire nekem kell, illetve 20% teljesítményboostért nem szeretnék kiadni 130-140 ezret.
Válaszokat előre is köszi.

üzenetek