Azonnali VGA-s kérdések órája - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Csabi000
(csendes tag)

Sziasztok,

Pajtásomtól megvettem a levetkőzött Gigabyte RTX 2070 Super kártyáját. 3Dmark stresszteszteken többnyire átmegy (20-25-ös loop-on). A problémám, hogy max fordulatszámon a hűtés kétségbeejtően hangos, és néha kidob játék közben asztalra (helldivers 2). Ez úgy is jelentkezett már, hogy egyre kevessebb játékidőt engedett fagyás nélkül. Eddig egy 1060-am volt az is windforce-os, igaz csak 2 ventis de maxon meg se közelítette ennek a hangerejét.

A G-syncet kikapcsiloltam időközben mivel freesynces a monitorom, ez lehet hogy meg is oldotta a kifagyást, de a hangja továbbra is aggaszt. Mielőtt beszereltem kifújtam kompresszorral, de szét nem szedtem. Érdemes a ventik lecserélésében gondolkodnom?

Összeszerelésnél vétettem egy olyan hibát, hogy a 1060as egyik 6pines tápkábelét használtam, ami a moduláris tápban a pci-e helyre csak erőltetve ment bele(más profilú volt a dugasz, amit nyílván csak utólag vettem észre). A táp volt annyira okos, hogy be se indította a gépet míg ezt nem korrigáltam. Nem tudom ennek lehet e köze a jelenséghez.

Setup:
MSI B450 TOMAHAWK MAX II alaplap
Seasonic Focus GX 550W moduláris tápegység
AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz Socket AM4 dobozos
Cooler Master MasterBox TD500 Mesh V2

Hozzaszólásokat előre is köszönöm.
/Csaba

üzenetek