BestBuy ruhás topik - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


beginnerguy
(tag)

A Synchilla (is) azért ennyi, mert Patagonia márkaneve van :) Egyszerű újrahasznosított poliészter, emlékeim szerint típustól függően olyan 250 -- 380(?) g/m^2 polár anyagból, némi spandex-szel. Bármelyik ugyanilyen sűrűségű polár anyag gyakorlatilag ugyanezt tudja (oké, minimális eltérések lehetnek, de 2-4x-es árkülönbséget egyáltalán nem indokol), a dekás 12-15 ezer körüli is, legutóbb azt hiszem ilyen áron mentek a 280-300 g/m^2-es polár pulcsik, ami jóval kedvezőbb árú. Ha pedig nincs mondjuk 380-as sűrűségű a dekában csak 300-as, akkor emellé vesz az ember egy vékony 100-140 g/m^2-es polár pulcsit kb 2-3E Ft-ért +1 rétegnek, és ugyanott van (sőt, még jobb is a 2 réteg, ha nem nyomják össze egymást teljesen).

Polartec (alpha) kiemelkedően melegebb a polár anyagok közül, de az szintén nagyon drága, és ott tényleg érezhető a különbség. A többinél elég az anyagsűrűséget megnézni, és az alapján választani.

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy pl a Synchilla sz*r :R Csak hogy baromira túlárazott a márkanév miatt. A polár az polár, óriási különbségek nélkül, így az anyagsűrűség a mérvadó. Ha azt nézi az ember, nem nagyon lehet mellélőni, a marketing pedig mindent megpróbál másképp elnevezni, hogy az szimpatikusabb fantázianév legyen, és minél drágábban megvegyük. Télre 300 g/m^2 anyagsűrűség körüli pulcsi bőven elfér, főleg ha nem aktív mozgáshoz kell.

[ Szerkesztve ]

üzenetek