BestBuy ruhás topik - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


Eagl3
(veterán)
Blog

Magyarországon cipőt garanciát intézni szerintem esélytelen. Én Office Shoes-al jártam úgy egy Timberland cipővel, hogy kétszer volt a lábamon és elkezdett engedni a talpa. Visszavittem, hogy cseréljék vagy adják vissza a pénzt, persze ezt nem lehet, elküldik bevizsgálni (ismét megjegyzem, kétszer volt a lábamon).
Hívnak egy idő után, hogy mehetek a cipőért :F, "megjavították", visszaragasztották az elvált részeket, a ragasztó kifolyva itt-ott. Nem vettem át, mondtam, hogy nyugodtan küldjék vissza. Ismét hívnak, reklamáció elutasítva, a cipő szakszerűen lett javítva. Jól hallható módon elmondtam a történteket az akkor épp ott levő "üzletvezető" hölgynek, hogy az ott tartózkodó vásárlók is hallják, elkértem a panaszkönyvet, beírtam a történteket, fogtam a cipőt és eljöttem. Itt meg is állt a történet.
Konklúzió: ha tehetem kerülöm az Office Shoest és a Timberland cipőket is. Timberlandal már többször volt gondom amúgy, de mindig elcsábulok. Ha mégis Office Shoes-ban vásárol valaki, akkor kalkuláljon vele, hogy a garancia gyakorlatilag nincs.


betyarr
(veterán)

kész vicc.nem védi a vásárlókat semmi :W


MaddeNNNN
(őstag)

office shoes-zal szintén hasonló tapasztalat.
Rendeltem asszonynak egy Lacoste cipőt, egyszer volt benne utcán és mivel kicsit nagy volt rá így feltörte a sarkát. Cipő megtakarít, majd viszem vissza üzletbe hogy mégsem jó. Csaj megnézte, majd közli hogy ezt nem tudják visszavenni az állapota miatt.
Nézek rá hogy mutassa már meg mi az az állapot ami miatt nem tudják visszavenni.
Íme:

Állítása szerint ez miatt már nem tudják eladni.
Úgyhogy az office shoes nálam is erősen kétséges nagy értékű cipőnél.


Lackki
(senior tag)

egy használat után így néz ki a sarka egy lacostenak? :D én pont timberlandot küldtem vissza 8km séta után és porszemen kívül semmi nem volt rajta.

azért itt már konkrétan felkopott a sarok...


mar@cuja
(lelkes újonc)

Elég ciki, hogy egy hordás után így lepereg a sarka. De azt nem értem, hogy gondoltad, hogy ezt visszaveszik. Eleve koszos. Az volt a terv, hogy ők majd lemossák? Hordani meg semmit nem lehet még online vásárláskor sem. Bolti vételnél meg az újat sem kötelesek visszavenni. Fogalmam sincs, találnál-e olyan forgalmazót, aki ezt bevenné. Mit csináljon vele?


SOAD19
(addikt)

Igen, szokták is írni a webshopok, hogy csak otthon felpróbált cipőt vesznek vissza, utcán már hordottat nem. Én se szívesen vennék olyan új cipőt, amit már előttem valaki, akár több km-t is hordott, és valamilyen szinten azért, csak látszik a talpon, hogy aszfalton járt benne a tulaj, valamilyen szinten biztos kopott. Az már onnantól szerintem is használt cipő.


Lackki
(senior tag)

amúgy dobáljatok meg sz*rral, de bementem megnézni ezt a cipőt kalászi SF-be (az külön vicc hogy minden méretből volt de persze 38990ért) és nagyon nem jött át a szűrőmön, felpróbálva sem volt túl kényelmes.


AIex
(tag)

Sziasztok !

Mindenkitől bocsi a kihagyásért, illetve most nem is válaszolnék one by one mindenkinek, majd megteszem, ha frissitettem a listát, remélhetőleg este felé,

A google sheet jó ötlet, megpróbálok egy olyat is összekalapálni,

Ezen felül, ami eszembe jutott, ha valakinek van tapasztalata jó szabóval, leginkább öltöny kapcsán, szerintem azt is bele lehetne tenni az összefoglalóba, mivel időről időre felbukkan a kérdés.


adalbert1
(veterán)
Blog

És ott vajon volt ebből a cipőből? Meg úgy általában az ilyen limitált cuccokból szokott itthon instore release lenni?
Sok kedvem nem volt elmenni, nem igazán szeretem a tömeget és a sorbanállást, de az üzletet majd biztos megnézem valamikor (igaz azokkal az akciós árakkal, amikkel az aboutyou-ról vagy a zalandoról, vagy akár a nike.com-ról vettem cuccokat úgyse tud versenyezni).

Nekem kb. 8 éve sikerült egy CAT cipőnek visszakérni az árát az office shoes-nál.
1-2 hét hordás után elkezdett elvállni a talpa a felsőrésztől (amúgy hatalmas csalódás volt, itt írtam le a CAT-et végleg - ugyanis úgy tűnt, mintha a talp hozzá lenne varrva a felsőrészhez, de kiderült, hogy csak ragasztott, és a varrás csak diszítés a talpon) , és innen már a teljes storyra annyira nem emlékszem, hogy ott helyben cserélték-e, vagy kellett-e még telefonálgatni nekik, a lényeg az volt, hogy mondtam az alkalmazottnak, hogy ha ő nem dönthet ebben, akkor továbbítsa a következő eszkalációs pontnak a láncban az igényt - végül sikerült egy olyan valakihez eljutni, aki azt mondta, hogy visszaadják a pénzt.


NyxNyxNyx
(addikt)

Sziasztok, tudtok olyan helyet, ahol ilyen extra mintás nyakkendőt lehet venni, ami nem teljesen gagyi?

Ronda karácsonyi pulóver helyett gondolkoztam egy csicsás karácsonyi nyakkendőn.


Azie
(őstag)

Jók ezek a "rossz méret és kidörzsöli a sarkad az anyagot" indokok, akkor gonolom a sarkadat nem dörzsöli ki ilyenkor a cipő, vagy direkt véresre dörzsölteted, csak hogy utána visszavihesd. Kib*szott vicc az egész. Amúgy meg van bármilyen használati utasítás, hogy mekkora, milyen formájú lábra mekkora cipő kell és mekkora ráhagyás lehet, hogy már ne a te hibád legyen, hogy nem végeztél könnyűipari felsőfokút és nem tudod mekkora cipőt is kéne hordanod? Főleg online rendelésnél, ahol még szakeladó sincs, akit megkérdezel - nem mintha boltban bárkit is érdekelne.


Szabi®
(addikt)

Pontosan +1, mint ahogy írta visszább valaki hogy futott benne 3km-ert és küldte vissza . . .
Ne mááár . . . :N


haiduo82
(aktív tag)

Amellett, hogy egyetértek nem mindenhol van azért így. Pl a Nike webshop más visszaküldési irányelveket preferál. Ők 30 napon belül bármilyen okból visszaveszik a terméket, míg a nem használt és nem mosott termékeket 30 nap után is. Kifejezetten arra biztatnak, hogy próbáld ki a vásárlásodat.


mar@cuja
(lelkes újonc)

A világ legnagyobb sportszergyártó cégének gyári webshopját nem szabad összehasonlítani egy magyar hálózattal. Nekik beleférhet. Vannak-voltak olyan futós boltok is, akik pl. a teljes áron vett futócipőket cserélik, ha nem vált be. De ez extra szolgáltatás, és kukázzák a cipőket minden esetben, nem eladják. PL. az Amazon is általában visszaveszi a cuccokat. Nekem pl. előbb visszaadták a pénzt több esetben, mint odaért a csomag, nem is tudták mit küldök.


haiduo82
(aktív tag)

Ez teljesen igaz, annyiban azonban én a magam részéről mégis összehasonlítom, hogy itt is és ott is a pénzemet költöm, nyilván teszem ezt olyan helyen, ahol nekem, mint vásárlónak nagyobb a mozgásterem (kivéve amikor nincs választásom :)))


mar@cuja
(lelkes újonc)

Ez kétségtelenül igaz. Viszont nem is várom el máshol,főleg nem teljesen más indokból.


Kaba
(veterán)

Az Emag által forgalmazott ruházatra 20%-os kuponkód van Dec. 20-ig.
winter20

[ Szerkesztve ]


NyxNyxNyx
(addikt)

"Ők 30 napon belül bármilyen okból visszaveszik a terméket"

Ez mennyire igaz? Probalta valaki? Miért lőné magát a Nike ilyen vállalással? Tudtommal nem árulnak "újracsomagolt" cipőket. Akkor megy a szemétbe a semmiért egy cipő ha 1 futás után nem tetszett a vevőnek?


AIex
(tag)

Gondolom a bevétel alacsony %-át teszik ki a balkáni országokból vásárló ügyfelek, igy alacsony a kockázat, hogy ebből trend lesz, viszont ha el kell adni egy 200EUR futócipőt, akkor sokkal egyszerűbb behúzni a vásárlót, ha attól fél, hogy az adott cipő nem fog majd beválni.

Ez már elég régóta életben lévő szolgáltatás, illetve azt is tudom, hogy limitált példányszámban kiadott cipőknél, előfordul, hogy a cipők gyártási hibával készülnek. Ez esetben, ha reklamálsz a Nike-nál, akkor a limitált darabszámra hivatkozva nem cserélik, hanem visszfizetik az árát (ha visszaküldöd) plusz adnak valami kupont is, viszont ezek a cipők webshopba nem szoktak visszakerülni, illetve nagyon outletbe sem, szóval lehetséges, hogy vagy bezúzzák őket, vagy a dolgozók között elsütik. Illetve múltkor, Dunakeszin az outletbe voltak cipők, aminek refurbished cimke volt a dobozán, szóval amit nem használtak olyan sokat, lehet simán eltakaritják, esetleg új talpbetét, vagy mosás (bár szerintem az túl sok extra ktg.) és mennek outletbe kinálatba.

üzenetek