Canon ip4000, ip4200, ip4300 - Nyomtatók, szkennerek fórum

üzenetek

hozzászólások


-=RelakS=-
(veterán)

Hát ez az, hogy én is sajnálok mindent kidobni (porosodik a szekrényen egy Canon BJC1000 is :D), de ha visszaolvasol, láthatod, hogy ezek a 8-9 éves nyomtatók már rendesen kiszolgálták az árukat.
Ugyan vettem egy új nyomtatót, de meg akartam a régi ip4200-at menteni. Hát nem sikerült :(

Szóval ha nem akarsz bosszúságot magadnak és az esetleges üzleti partnerednek, veszel huszonezerért egy új nyomtatót, ugyanis a fej kb 15ezer forint.


lauradivon
(újonc)

Ez működött.
1 éve nem használtam, bekapcsoltam és meg is halt. :(((
15 ezret meg nem ér meg, akkor inkább egy új.
Köszike :B


afterburner_
(őstag)
Blog

nem az 1 évet nem használás miatt halt meg, hanem mert valszeg van 7 éves, újakkal arra számíts 2-3 év, amit mennek, bár nem is kerülnek sokba , annyit is bírnak :)

de mondjuk ezalatt az idő alatt annyit nyomtathat az ember amennyit akar :)

[ Szerkesztve ]


Werewolfbug
(újonc)

Sziasztok!

Segítséget és tanácsot szeretnék kérni.
Most egy Canon MG5350S multifunkciósom van, B200-as hibát jelez. Lehet-e ezzel bármit kezdeni?
Ha nem, vennék újat, viszont nem tudom milyet...
Jó lenne a multifunkciós, tudtok valami ajánlani? A DVD nyomtatás fontos mindenképpen!
Ha nem tudtok jó multit mondani vegyek én is iP7250-et CISS-el?

Előre is köszi!


afterburner_
(őstag)
Blog

ha 2-3 éves volt akkor a fej lehalt, lehet javítani fejcserével,dobj egy privit lehet tudok benne segíteni.

de azt még próbáld meg hogy a fej érintkezőit megtisztogatod ablaktisztítós ronggyal :)

viszont áztatás után is szokott ilyen történni, akkor pedig a panel mögé került víz a fejen.

[ Szerkesztve ]


Werewolfbug
(újonc)

22 hónapos volt. kinyomtattam 17 lemezt egymás után, a 18-at már nem akarta. Reggel még bedugtam, mert olvastam hogy fej melegedés is lehet, de akkor is egyből ezt a hibát dobta.

Utána kitisztítottam a fejet, nem lett jobb, próbáltam minden youtubos videót - az ablakon kidobósat kivéve - de nem oldotta meg semmi.

Ahogy néztem, nem éri meg fejet venni, mert kb 26-ért vettem, és ha jól tippelem, 16-18e egy fej, akkor már inkább egy új nyomtató.

Olyan Multi nincs jelenleg amibe CISS-t lehetne tenni?


afterburner_
(őstag)
Blog

nekem van sokkal olcsóbban is, felújított fejem , ezért írtam ha gondolod írj privit, még lehet menne vagy 1.5 - 2 évig. de akár be is tudom számítani újba, mert ezeket a gépeket nálam keresik elég sokan :)

amúgy igen ezek kb eddig mennek, előnye hogy aki termel velük akár bele lehet nyomni 100.000 oldalt is. az is ugyan akkor fog megállni, hátránya hogy aki keveset használja annak is megáll ennyinél. időkorlátosak a fejek.

[ Szerkesztve ]


Kemten
(újonc)

Üdvözletem Mindenkinek !
Szeretnék vásárolni egy nyomtatót. Ki is néztem magamnak a Canon IP7250 (1 év gar) és a Epson L300 (3 év gar.) típusokat. De nem tudom eldönteni melyik érné meg jobban. Lemezt nem nyomtatok így az kevésbé lényeges funkció. A Canont nem eredeti festékkel használnám hanem a [link] festékével, tölthető patronnal. Az Epsonnál menne a gyári festék mivel annál nincs utángyártott meg még az épp elfogadható árkategóriába esik a festék ára. A Canon utángyártott jó minőség így fele annyiba kerülne de nem tudom, hogy így a nyomatok között lenne-e nagy minőségbeli különbség. És ugye a nyomtató élettartamával kapcsolatba is ott van az hogy melyik bírhatja jobban. Nyomtatás nem lenne sok de ha öngyilkos fejeket használ a Canon (lehet más gyártók is ) akkor melyik lehet a jó választás.


afterburner_
(őstag)
Blog

epson sem túl időtálló , nem hiszem hogy ők is hosszabb távra tervezték. ráadásul láttam a nyomatjukat epson papíron epson tintával az office depotba, tényleg gyönyörűen nyomtatott, fél év múlva meg mikor újra láttam a tesztképet, már a fekete rozsdabarna volt és fakó az egész kép, holott fény sem érte direktben csak a neon :) mivel ezekhez a gépekhez nem a pigment tintát használják, hanem a dye-t, és kérdés hogy abból is milyet...
ip7250-es inkább az L800-assal van egy súlycsoportban, csak annyi a különbség hogy jóval gyorsabb, epsonok sajnos nem a sebességükről híresek, aki mondjuk dolgozik , annak az epson nem egy jó választás, sok vevőm van akik vettek ilyen külsős epsont, és végül canonra váltottak . na meg a garancia is érdekes náluk... ezzel is volt egy kettő vevőm aki befürdött :(


Kemten
(újonc)

A garira nekem az epsonnál annyit mondtak hogy full a 3 év garancia és még a beszáradásra is érvényes.
Az a tinta amit linkeltem a canonhoz az is dye tinta. Az nem fakul ki mint az említett epsonos nyomat ? Vagy csak nem olyan gyorsan és nem annyira. Ami nálad kapható IP7250 chip resetes ütántölthetős tehát nem CISS rendszerű annál hogy működik a reset funkció ? Jó lenne nekem a CISS rendszerű is csak az a bajom hogy a készülék mellé nem tudom elhelyezni a tartályt mert egy TV álványba kerülne bele a Canon és nem fér el melléje csak mögéje. Ahhoz meg sajnos rövid a csővezeték :( Ki lehet a vezetéket váltani olyanra hogy a tartályok a készülék mögé legyenek helyezhetőek ?


afterburner_
(őstag)
Blog

garit azt én is tervezem hogy kibővítem :) mert vannak olyan típusok a Canonnál is ami mondjuk egy L300-as szintű készülék, azok eleve nem drágák 15-20e Ft tintával feltöltve , és ott a nyomtató örökös, annyi hogy a fej az ami el szokott halálozni, de annak a cseréje meg nem nagy összeg. sok ilyet üzemeltetek, legalább szerintem közel 1000 db-ot, és van amelyikben van 40-50.000 oldal is . de aki átlag felhasználásra veszi, van hogy 2-3 évente jön vissza fejért, a kettő fejnek a cseréje meg 5000 Ft. ezeket a gépeket nem likvidálja a Canon, mert a fej meg a patron egyben van és ezeket csak ő gyártja hozzá.

Az elavulásos dolog az a cserélhető tartályos gépeikre vonatkoznak, mert ott már tudják hogy sokan az olcsó tintával, patronokkal üzemeltetik ami nem nagy biznisz nekik, és átlagban 3 év ( + - 1 év ritkábban ) után jönnek a fejproblémák,de ezalatt annyit nyomtathatsz vele, amennyit csak akarsz . Még így is szerintem nagyon megbízható gépek, sebességben is, és nyomtatási minőségben is. Csak ha cserélhető patronost vesz az ember ezzel számolni kell :)

Epson engem is megkeresett azzal hogy áruljam a termékeit, elég jó jutalékkal, ami kb 30% átlagban. csak mikor feltettem a kérdést hogy oké hogy van rá az a garancia, 1 vagy 3 év, de utána ha bedöglik, akkor ? én esetemben be tudom számítani a kellékeket amik a nyomtatóhoz vannak, egy új készülékbe, ciss esetében fel lehet használni a régi tartályokat egy újhoz, stb, így akkor máris olcsóbb az új készülék, Epsonnál meg ha elromlik , akkor kuka, vagy lehet javíttatni de arra garit onnantól kezdve nem vállalnak ( pl egy vevőm emiatt tért át idén Canonra, 16000 Ft lett volna a panelcsere az L300-as Epsonhoz ) meg volt olyan is aki 10.000 oldal után vitte vissza garba és azt mondták neki hát bocs de erre így már nincs gari, mostanában nem tudom mennyi az oldalgarancia náluk.

A cisshez tudok hosszabb csövet adni, ez nem gond, bár ha nem nyomtatsz annyit akkor a reset chipes tölthető megoldás szerintem stabilabb, otthoni felhasználásra bőven elég.

Fakulás terén nekem az a tapasztalatom hogy Canonnál papírfüggő , van olyan papírom ami nem fakul és 4-5 éves a kép rajta , csak már nem gyártják itthon, de próbálok behozatni belőle jövőre külföldről , de az biztos hogy a gagyi vízálló papírok azok mind fakulnak, ezt tapasztaltam . Epsonon viszont meglepődtem hogy kifakult, gyári tintával gyári Epson papírra, pedig már gondolkodóba ejtett a gyári tintájuk tesztelése, na de így már nem :DDD annyiért már akkor pigmentet lehet venni, amit bármire nyomva örökös , és vízálló , igaz ezt csak azt Epsonnal lehet kivitelezni :)


Kemten
(újonc)

Köszönöm a segítséget ! Akkor nem kapkodom el a vásárlást a 3 év gari miatt ami dec.31 vásárlásig él.


afterburner_
(őstag)
Blog

utána újra 1 év gari ?:)


Kemten
(újonc)

Igen. Ez csak a dec 31-ig megvásárolt és jan 15-ig regisztrált egyes modellekre szól tehát nem mindegyikre. Az L300 az érintett modell. Amelyik nem érintett az csak 1 év. És nem mindegyik L-s modell érintett. Ezért lenne / lett volna fontos a gyors döntés.


Kovi2
(újonc)

Sziasztok!
Van egy iP 4000 nyomtatóm ami meg zakkant!
Papírra minden szint nyomtat, de lemezre nem akar feketét nyomtatni.
Van valakinek ötlete mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm!
:W


afterburner_
(őstag)
Blog

szia, valszeg be van kicsit száradva, vagy fel van levegősödve a fekete ha előtte nyomtatott mondjuk pár nappal vagy hétre visszamenőleg.

ha dobsz priviben egy emailt átküldök egy leírást hogyan tudod visszahozni :)


Pani03
(újonc)

Sziasztok,

van egy Canon IP4300 nyomtatónk. 3 oldal duplex nyomtatás után már nem akar nyomtatni és csak sárgán villog 5x a kijelző. Semmire nem reagál. Szétszedni nem tudtam :((

Szervízbe kell vinnem?

Tudtok segíteni,hogy mit tegyek ?

köszi


afterburner_
(őstag)
Blog

szia, fejhiba, sajnos lejárt a szavatossága.. gondolom 6 éves már simán van :(

fejcsere meg kb 20-25.000 ft, szóval szervizbe szerintem ne vidd mert ott is ezt fogják mondani, csak még el kérnek érte néhol 3-5000 Ft-ot...


Pani03
(újonc)

szerintem már több is mint 6 éves :(( Megbízható kis gép (volt)...Ezek szerint ennyi volt....

Köszönöm a gyors választ.


afterburner_
(őstag)
Blog

igen azok a típusok eddig mentek :)

üzenetek