Canon ip4000, ip4200, ip4300 - Nyomtatók, szkennerek fórum

üzenetek

hozzászólások


Pani03
(újonc)

Szia,

lehetne még egy kérdésem?

HP Photosmart Plus B210 nyomtatóhoz vettem egy multipack festékkazetát, de a fekete patron az fotópatron.

Azt hova kell betenni, mert az úgyanolyan vékony típusú mint a színesek?vagy valamelyik szín helyére kell betenni?

vagy ez most igy nem használható és venni kell bele egy szélesebb tipusú feketét?

A festékpatron száma: 364.

tudnál még ebben segíteni?

köszi :)


afterburner_
(őstag)
Blog

Szia!

ha fotópatron ( vékony) , mivel 4 patronos a nyomtató , így azzal nem tudsz mit kezdeni, abba vastag fekete patron kell + a 3 szín. Vannak olyan HP-k amik 364-es rendszerűek és 5 patronosak, de a tied csak 4 ahogy nézem :)


Pani03
(újonc)

Szia!

akkor ezt buktam :(

amit vettem festékpatronok (Black Point) azok kompatibilisek ezzel a HP-val., Ha most veszek külön egy gyári HP fekete patront abból nem lesz gondja?A nyomtató már felismerte a többi patront.

köszi


afterburner_
(őstag)
Blog

hp-t annyira nem ismerem, mert azokhoz tölthető patronokat szoktam adni , de szerintem menni fog, vegyesen használva az epson finnyás csak :)


egycsavo
(csendes tag)

Helló!

Canon MP530-as "Patron ellenőrzése" és u052-t ír ki, valamint világít folyamatosan a sárga lámpa rajta és semmit sem lehet vele csinálni.Csak gyári patronokkal volt használva. Ennyi volt? Meg lehetne próbálni valahogy kitisztítani vagy kimosni?

Köszi


Bandit21
(addikt)

Üdv, van egy 4200-asunk, ami a fúvókateszten a nagy fekete patron mintájából (kicsit dőlt vonalú rácsozat) nem nyomtat semmit, és szöveget sem. Csináltam fúvóka tisztítást, símát, fokozottat is, kiszedtem a patronokat, kiszedtem a nyomtatófejet, átmostam, de semmi.

Eddig még nem szedtem ki a fejet sosem, úgy láttam van egy kisebb fúvókarész 5 sávval, ezek lehetnek a színes részek, és van egy nagyobb fúvókarész, 1 nagy sávval. Ez utóbbiról gondolom, hogy a PGBK-hoz tartozhat, gondolom, hogy 2 sort is tudjon egyszerre nyomtatni, hogy gyorsabb legyen.

Ha az átmosáskor a fúvókarészre folyatott víz átszivárgott oda, ahol beveszi a PGBK-ból a tintát, és fordítva, a PGBK csatlkozási részéhez folyatott víz megjelent a nyomtatófej fúvóka oldalán, akkor kizárható, hogy el legyen tömítődve, és valami más probléma lehet, vagy vegyek tisztító folyadékot és áztassam be / vigyem szerelőhöz?

A patron utángyártott, de kb 2 éve használom ilyennel, eddig nem volt gond vele, a C - M - Y és a kisebb fekete nem csinál ilyet.

[ Szerkesztve ]


afterburner_
(őstag)
Blog

valszeg lejárt a fej szavatossága azoknál a gépeknél ez kb 6-7 esetleg 8 év volt. ezt követően új fejjel megint menne tovább, de azok már csak kb 3 évre vannak tervezve, mint az új nyomtatók.

[ Szerkesztve ]


afterburner_
(őstag)
Blog

szintén nálad is hasonló lehet a helyzet mint az előző fórumozónál lejárt a fej szavatossága, ilyenkor vagy lehal az egész vagy lehalnak bizonyos színek. váltsd át fotó módba nyomtatáskor , és akkor a fotó feketéből fog feketét keverni, addig még tudod használni, de aztán megáll teljesen. igaz így lassabban fog nyomtatni.

érdekes hogy a tiedben is és az mp530-asban is ugyan az a fej van :) és persze a koruk is hasonló gondolom .. ezért szoktam írni, mindegy mennyit nyomtatsz velük, amennyire lettek tervezve, ha jó a tinta, és nem csíkoz, akkor is megáll egy idő után


Bandit21
(addikt)

Nem értem az egészet. A múltkor a gyerekeknek madarak képeit kellett vinni az oviba. Akkor jött elő a probléma, még karácsony előtt, hogy a varjúnak csak a kontúrja lett nyomva, és a többi képen is kimaradt a fekete. Nem volt rá időm, most kellett volna nyomtatni.
Kiszedtem a fejet, átfújtam meleg vízzel, és mint itt a [link] videón 11:00-nál gyönyörűen jön teljes sugárban egységesen a víz a fejből.
Most újranyomtam a képet, az most épp jó, fekete, a nyomtatás sebességéből véve nem fotót nyomtat, mégis ha szöveget akarok nyomtatni, kiadja a papírt, megy a fej oda-vissza, de mégis üres a papír ami kijön.
A fej nincs eldugulva, a patron nem üres, mégsem nyomtat vele. Driver frissítéssel próbálkozzak, vagy a fejen a nagy feketének az elektronikai része szállhat el ilyenkor?

Fotó módot szövegnyomtatáskor hogy tudok kérni? Láttam neten erről is leírást, de ott a fast setupban volt ez mint lehetőség, nekem viszont a panelban nincs ilyen.


afterburner_
(őstag)
Blog

most jó vagy sem ?:) mert azt írtad az éppen nyomtatott kép az jó ?! akkor elméletileg jónak kell lennie, de következő mondatodban meg nincs fekete :)

Vastag feketét normál lapra használja.

a fotó feketét pedig cd-re illetve bármilyen fotópapírra, ha nem jó a normál fekete, ami az ellenőrzőmintán a rácsos rész, akkor váltsd át bármilyen fotópapírra és lesz fekete, amit a fotófeketéből fog kikeverni.

ip4000-4500-ig jellemzően ha már elérte azt a kort a fej ahol bármikor elhalhat, vagy eltűnik a vastag fekete (látszólag átmegy a fejen a víz, de a lapra nem nyom semmit, vagy az ellenőrzőminta olyan mintha félbevágták volna felső fele meg van, alsó nincs) , vagy az ellenőrzőmintáknak a színes sorok fele eltűnik, van mikor egy fejtisztítás után, ilyenkor a fej érintkezőit kell megtörölgetni, helyre jön de ez már ritka.

Szóval ha a folyadék átmegy a fejen, de mégsem jó a fekete, egy új patron után sem, és 6-7 éves van a 4200-es, akkor valszeg a tudatos elavulás lépett életbe :)


Bandit21
(addikt)

Bocs ha nem volt érthető. Színes képet normál papírra úgy hogy nem nyulok a beallitasokhoz valamiért most kiad úgy hogy a fekete részek megvannak de az ell mintán a nagy feketebol semmi se látszik és szöveget sem nyomtat. Legutóbb ezt úgy csinálta hogy a képeken üresen maradtak a fekete részek ezt nem értettem most, h a nagybol továbbra se jön semmi de a normál papírra alap be allitassal való kép nyomtatás rendbejott. Que múltkor biztos a nagybol most meg a kicsibol vette hozzá a tintat. Milyen canon tintasugaras nyomit ajanlanal havi 5 fotó 1-2 lemez és 20 szöveges oldalhoz? Cis vagy tölthető v cserélhető? Tetszik a honlapotok és az árak is max 25 öt szannek rá. Köszönöm


afterburner_
(őstag)
Blog

próbálj egy szövegnyomtatást, oda feketét kever, a színes kép csalóka lehet mert az is előfordulhat hogy a 3 színből keveri ki a sötét részeket, amit te feketének látsz a monitoron, az már szürke, és azt 3 színből keveri.

ha olyan minőségben szeretnél nyomtatni mint a mostani, akkor 5 tintásat érdemes venni, ha elég a 4800 dpi-os nyomtatás, akkor akár egy 4 tartályos is megteszi ekkora mennyiségnél :) dobok egy privit.


egycsavo
(csendes tag)

Értem, köszi.


tsyl
(aktív tag)

Ha valaki keresne ip4200-ast alkatrésznek nálam található egy példány. Csörög-csattog, kartyog-vartyog nem találja a fej a helyét.


andrej0401
(újonc)

Szia.Van vagy inkább volt 1 ip4500-om behalt rajt a fej.Olvastam,hogy lemeznyomtatáshoz az Ip7250-est ajánlod.Illetve az üzemeltetését is szeretném ninimalizálni tehát utángyártott patronban gondolkodom vagy ha van jobb ötleted....Kellene 1 Ár,utánvétes fizetéssel-futárral
De ha van olyan készülék számomra is megfizethető áron amely multi és még lemezt is tud nyomtatni.olcsó üzemeltetés mellett.Az igazi főnyeremény lenne.
Ebben kérném segítségedet.
Andrej


-=RelakS=-
(veterán)

Az enyém ilyeneket nem csinál, de a fej az tönkrement benne, szóval szintén vihető


Dancii
(csendes tag)

Sziasztok,

Sajnos közel 8 év után nekem is elhalálozott az IP4300asom, pedig nagyon szerettem. 5 x sárga led, fejhiba..:(

Kb. élete felétől utángyártott patronokkal használtam.
Orink márka, gyárilag chippel szerelt. Sosem volt velük gondom.

Most ismét egy Canon-t néztem ki magamnak..valóban garivesztéssel jár, ha utángyártott patronnal használom?


feco7939
(csendes tag)

Sziasztok!

Sajnos a szerviz sem tudta megoldani a Canon ip4600 nyomtatóm problémáját, a kétoldalas matt MediaRange 200g/m2-es papírt nem tudja behúzni, elakad, vagy késve húzza be és elcsúszva kerül rá a nyomtatandó kép/szöveg. Azt mondják valami gumi lekopott a behúzásnál, így vastagabb papír nyomtatását nem fogja tudni végezni a nyomtató.

1.Variáció: Ki kell cserélni benne ezt a gumit. Valami ötlet, hogy honnan lehetne ilyen gumit rendelni, hogy ki lehessen cserélni rajta………vagy ez felejtős, mert nem lehet hozzá új alkatrészt szerezni már sehonnan?

2.Variáció: Lehet még valahol új Canon ip4600-at, vagy ip4700-at venni, vagy más típust, amibe jó a most használt ip4600-as ciss rendszere? Használt nem jön szóba, mert az is előbb-utóbb így jár.

3.Variáció: Valami másik olyan nyomtatót kellene találnom, ami ugyanezeket a paramétereket tudja, mint az ip4600, lehessen hozzá ciss rendszert kapni, legyen hátsó lapadogoló (manuálisan kell tudnom fordítani a papírt, egyesével, mert amit nyomtatok azt igényli), jó lenne ha CD/DVD-t is tudna nyomtatni (ez a funkció elhanyagolható), jól nyomtassa a vastag 200g/m2-es fotó papírt, és ne kerüljön egy vagyonba. Milyen típust ajánlotok?

A válaszokat és minden segítséget, ötletet előre is köszönök!


afterburner_
(őstag)
Blog

őrizd meg a gyári patront, és gariba csak azzal küldd vissza, ha gáz van :)


afterburner_
(őstag)
Blog

próbáld meg a hátsó lapbehúzó görgőt egy vizes ruhával megtörölgetni ( balról jobbra dörzsöld meg jól ) , közbe forgatni, majd szárazzal töröld át ami nem szöszöl, küldj át rajta pár normál papírt, az felszívja a maradék nedvességet, és próbáld ki ez segített e, általában ez nekem meg szokta oldani a gondot ha ilyen probléma merül fel a vásárlóim körében :)

a hátsó görgő a papírportól, vagy a rárakódott portól elvesztheti a tapadását, de elkopni nem igazán szokott , max ha van már benne egy 50-100.000 oldal, addig szépen kell dolgoznia.

új canonkból csak alsó lapadagolósat kapsz, sajnos sok vevőmnek ez a gondja hogy az újak nem szedik fel normálisan a vastag papírt, régi gép jöhet ilyenkor szóba, ami ha fel van újítva nincs vele baj, hátsó lapadagolósból már én is csak felújítottat tudok amíg nem hozza vissza a canon a hátsó lapadagolót az 5 patronos szériába.

Cisst sok canonhoz tudod használni de lehet a chipet cserélned kell, ha 526-os gépbe kerül át a rendszer.

üzenetek