Canon ip4000, ip4200, ip4300 - Nyomtatók, szkennerek fórum

üzenetek

hozzászólások


feco7939
(csendes tag)

Köszi a választ!
Elvileg a hátsó lapbehúzó görgőt megtakarították a szervizben, mert kb. 10 oldalt nyomtatott rendesen, utána újra rosszul húzza be a papírt. De megtakarítom, csak nyilván az hosszú távon nem megoldás, hogy 10 laponként takarítgatni kelljen, mikor elront egy oldalt (ráadásul nem túl olcsó ez a 2 oldalas matt fotópapír). Más okozhatja ezt a lapbehúzási gondot? 200 gr/m2-es kétoldalas matt fotópapírnál csinálja, próbáltam úgy is, hogy több lap legyen a lapadagolóban és úgy is, hogy csak 1 lap, mindkét esetben produkálta a problémát.

Akkor elkopva biztos nincs még, mert 50-100 ezer lapot nem nyomtattam még, kb 2-2 dl tinta amit elhasználtam szinenként a nyomtató cissében, ennyit volt használva. Kis recék még látszanak szemmel a lapbehúzó görgőn.

Tehát akkor kapható még olyan új canon amibe ez a 4600-as cisse chip cserével használható? Csak annak nincs hátsó lapadagolója?


feco7939
(csendes tag)

Ja, még annyi kimaradt, hogy amikor rosszul húzza be a papírt akkor rendellenes a hangja, mintha szorulna, vagy dörzsölne valamit.


afterburner_
(őstag)
Blog

új nem, csak használt felújított van nekem hátsó lapadagolós 1 év garis, igazából ha van benne egy új fej, akkor fel van teljesen újítva a nyomtató.
újból csak a3-asnál van hátsó lapadagolós, ami értelmesebb konstrukció.

az a 2 deci tinta nagyon kevés valóban , nálam elég sok vevő havi szinten nyomtat el színenként 1 decit :) azok a gépek ahogy kinéznek, meg amit kapnak... :)

vagy nézel egy ip4600 4700-ast használtan, nem nagy beruházás pár ezer ft-ért már lehet találni, igaz a fejed nem sokáig fog már menni ha még gyári mert átlag 3 év alatt lehaltak, a max ami kicsit továbbra lett tervezve, 4-5 év a vége , (nyomtatási mennyiségtől függetlenül ), de ez már tényleg ritkaságban megy .

próbáld meg a takarítást, ha nem javul meg tőle, akkor lapbehúzó mechanika meg van rokkanva. azt csak cserével tudod orvosolni. de nem érdemes szervizbe kínlódni vele.. ilyenkor egyből venni kell egy donort, olcsóbban jössz ki mint hogy a szerviznek tolod a pénzt, és eredmény nincs..


feco7939
(csendes tag)

Már elmúlt 5 éves a nyomtató...........akkor mire rendbejönne a lapadagolás lehet behalna a fej? Igazából 8 db családi receptönyvet kellene vele kinyomtatnom még amihez már meg van véve, mappa, papír, lamináló fólia................ez kb. 4-500 db A5-ös 200gr/m2-es kétoldalas fotópapír.


afterburner_
(őstag)
Blog

akkor lehet már nem sokat fog menni, azok darabok közé tartozhat amit a canon hosszú időre tervezett :) ritka kivételek :))


feco7939
(csendes tag)

Nagyon finom csiszolópapírral nem érdemes egy kicsit fel is érdesíteni ezt a görgőt? Vagy az rontana rajta? Hogy érdemesebb vele a vastag papírt nyomtatni, ha csak egy van mindig a lapadagolóban vagy legyen több?


afterburner_
(őstag)
Blog

vizes rongy szerintem jobb :) csak le kell dörzsölni róla az esetleges papírról rárakódott vágási port, vagy a port ami rárakódik a levegőből. csiszolópapírral ha elkezded piszkálni, pont a barázdákat lecsiszolod róla, nem beszélve hogy csiszolás esetén ismét por keletkezik... jelen esetben gumidarabkák. ez kb olyan mintha egy gumiról leszeded a futófelületet.

De felőlem megpróbálhatod a csiszolást is, bár én ezt a vizes ruhát tapasztalatból mondom :) mert sajnos volt olyan nyomtató ami 10-15 lap után , újként nem vette be a papírt, s kiderült hogy a papír felülete poros, s a görgő elveszi a tapadását, illetve ha nincs lezárva a hátulsó fedél, hanem folyamatosan papír van benne, a környezetből száll rá a por. több éves gépeknél ezt a procedúrát mindig elvégzem mert azoknál már nem ritka ez a jelenség.

De ha ez nem segít akkor donor és vagy átrakod a lapadagolót vagy a fejet, lehet a papírbehúzó karmok sérültek.


feco7939
(csendes tag)

Szia! Ha nem javul meg a takarítástól, akkor Te meg tudod csinálni nekem a lapbehúzó mechanika cserét, hogy működjön ez a nyomtató 200 g/m2-es papírral? Feltéve ha el tudom juttatni Békés megyéből. Mennyibe fájna az? Vagy mennyiért van olyan 1 év garis felújított nyomtatód amibe jó az ip4600-as cisse?


afterburner_
(őstag)
Blog

az a baj hogy oda vissza posta + még lapbehúzócsere, meg esetleg még nálam bedöglik a fej az nagyon ciki..:) írok privit, mit tudnék, lehet van nekem itthon lapbehúzóm, ha nem túl bonyolult cserélni lehet te is bele tudod rakni , elküldöm szívesen, én úgy is kidobnám , csak ezt akkor priviben , mert nem akarom ezzel szétoffolni a topikot :)


Anonymus23
(veterán)
Blog

Sziasztok,
Úgy látom itt van élet Canon nyomtató tekintetében. Segítséget, és ötletet kérnék mihez kezdjek, mielőtt én is hasonlóképpen "javítanám meg a hibát"

Gyorsan a sztori:
Adott egy MG5250-es nyomtató, egy ideig tette a dolgát, majd a fekete elkezdett kihagyni, mivel ritkán volt használva, ezért nem foglalkoztam vele, cserélni akartam a fejet, de amikor kiderült, hogy egy új a komplett nyomtató árával vetekszik, akkor kezdtem keresgélni a neten, és találtam a langyos vízzel való kimosatást, ami úgy tűnt sikerrel is járt, mivel tökéletes lett a nyomtatás (utántöltős patronokat használok).
Ez működött is vagy 2 hétig, amikor is egyszer egy nyomtatás közben megállt, se kép, se hang, azóta sem lehet bekapcsolni a nyomtatót. Gondoltam, hogy tápegység, vettem egy rosszat (B200-as hibával), amiben volt tápegység, és be lehetett kapcsolni, de mint kiderült a régi tápegységgel működik a B200-as, és az új tápegységgel sem lehet bekapcsolni a régit.
Na mondom akkor azt csinálom, hogy a régiből átteszem a fejet az újba, és hátha. De hiába teszem át, az új továbbra is kiírja, hogy B200-as hiba.
Lehet ezt valahogy resetelni? (a Start+Stop 5x nyomkodás már megvolt, de semmi hatása).

Ami bosszant, hogy a régivel kb ha az elmúlt 4 évben talán 1000 oldalt + 100 fotót kinyomtattunk, akkor lehet sokat mondok. Van hozzá egy halom festékem, meg vagy 3 sorozat ARC chipes tölthető patronom (előző főnökömnek is ilyen volt, de az egyszer olyan mérges lett rá, hogy szétverte a cuccost, szó szerint, és adott nekem egy halom festéket)

Néhány kérdés:
1., Lehet-e kezdeni ezekkel a nyomtatókkal bármit is?

2., Ha veszek másik nyomtatót (pl Canon 6650) (olyat már nem találok, ami ezeket a CLI 525/526-os patronokat használná), akkor a festéket használhatom azokhoz? Ebay, kínai beszerzési forrás, illetve van amit itthoni webshopból vettünk (balmazújvárosi cég volt), de az is Kínából szerezte be ahogy sejtem. Tehát jó ez a festék újabb fajta Canon nyomtatóhoz?

3., Ha jó lenne a festék újabb nyomtatóhoz, akkor esetleg más típusú nyomtatóhoz használható? Mert igazából ha nem sikerül megcsinálni akkor inkább egy Brother-t néztem ki (DCP-J4120DW), Pl konkrétan ehhez a nyomtatóhoz?

4., Milyen tintasugaras nyomtatót ajánlatok, ami ettől megbízhatóbb, és esetleg a Brother nem lenne ajánlott vétel. Szkenner+fényképnyomtatás az kellene, hogy tudja, a lézer meg aranyárban van....

Előre is köszönöm a segítséget!
:R


afterburner_
(őstag)
Blog

b200 fejzárlat, elég a fólianyákon a vezetékelés vagy megsérül, aztán a rá kerülő tinta meg zárja az áramkört. ettől a nyomtatópanel meghalhat, ezért nem kapcsol be. táphibás nyomtatóból kb 1000 db-ból 1 amivel találkozok, sokan ott keresik a hibát :)

b200-at ha kiírja akkor érdemes a fejet egyből kiszedni talán akkor még nem döglik le az alaplap.

van rá némi mód bizonyos áramkörök letiltásával feléleszthető a fej, de csak részben. vagy feketére vagy színesre lehet használni utána már csak, feltéved ha az alaplap nem hal meg.

fejcserével lehet teljesen orvosolni a hibát.

más típusoknál is meg van ez a tendencia. Lényegében azért van ez mert nem veszik az emberek a gyári patront, és amit megspórolnak az utángyártotton, azt lehet nyomtatóra költeni.

ilyen kevés nyomtatás mellett érdemes a canon kis gépeit választani, ugyanis ott a fej 2-3 év után kb 5000 Ft, addig meg lehet őket nyüstölni folyamatosan. mechanika akár 50.000 oldalt is elbír, nálunk is ilyenek dolgoznak

Beépített fejes gépekkel ennyi a baj hogy szavatossági idejük van ( pl mg 5 , 6, 7 -es ip4xxx ip7250 széria ), addig viszont bírnak akár 100.000 oldalt is. ez annak bosszantó aki keveset nyomtat, annak viszont érdemesebb kisebb nyomtatót venni, ami 10-15e Ft környékén van, és azok örökre szólnak, ezért szoktam rákérdezni a vásárlókra ha nyomtatót szeretnének, mik az igények :) annak megfelelően kell nyomtatót venni.

[ Szerkesztve ]


Anonymus23
(veterán)
Blog

Privátban kérdeznék tőled akkor, látom ezzel foglalkozol.


Sygnus
(tag)

Vettem használtan ip4700 -hez tölthető, autoresetes patronokat.

Nem tudom normális-e, hogy ez állandóan telinek mutat minden tartályt.

Én úgy gondoltam, hogy a fogyást fogja mutatni és ha lefogy kivételnél reseteli magát...de szerintem ez minden kikapcsolásra újra resetel ..... ez normális így ?


afterburner_
(őstag)
Blog

reset chipes patronoknál van amelyik ki-be kapcsolásnál resettel, 521-es patronok ilyenek voltak, 526-tól felfelé csak piros x-nél resettel.


Sygnus
(tag)

Köszönöm a választ ! :R

Akkor az lehet a baja...mivel 521 -es...


mengyan
(csendes tag)

Sziasztok! Van egy Canon Pixma iP4300-as nyomtatóm. Az a hibajelenség, hogy ha nyomtatni akarok, akkor feljön az alábbi ablak: "Működési hiba! Nyomja meg az újrakezdet, ha nem segít, kapcsolja ki majd be a nyomtatót." Na egyik se segített. Amúgy akkor jött elő, amikor új, utángyártott patront raktam bele. Elkezdtem a neten kutakodni. Kiderítettem, hogy 5 villogás az alarm (sárga) leden arra utal, hogy hibás adat lehet az EEPROM-ban (vagy megpusztult a fej -> kuka). Nem csodálkozom, talán életében nem látott gyári patront, mármint az első óta. Szereztem IPTool 1.1.5-öt. Felismeri a nyomtatót, de nem tud kiolvasni belőle semmi. Találtam szervíz mód leírást, de nálam mintha kicsit máshogy működne. Belépek - elvileg - szervíz módba (az iptool itt se tud kiolvasni semmit), és amikor ki akarom nyomtatni az eeprom tartalmát, akkor ugyebár 2x megnyomni a RESUME-ot, majd 1x a Power-t. Na nekem ekkor kikapcsol, míg a videón elkezd bőszen nyomtatni. Hogy tudok életet lehelni bele?


afterburner_
(őstag)
Blog

szépen fogalmazva lejárt a fej szavatossága :) nem az utángyártott tintán múlik, mert ha nem szárad bele a fejbe akkor a tinta összetétele volt olyan jó mint a gyárié. viszont ha gyári patronnal használtad volna, akkor is most állt volna meg.

igazából ezt nem tudod máshogy orvosolni csak új fej, ami 2-3 évre van már csak tervezve, vagy új nyomtató, ami szintén 2-3 évre.

iptool nem ezekhez való, az ip4300-asnak még manuális a szerviz menüje, nem kell hozzá szoftver.

[ Szerkesztve ]


mengyan
(csendes tag)

Ettől féltem. De miért kapcsol ki, amikor ki akarom nyomtatni az eeprom-ot? Pont azért, mert lejárt a szavatossága, vagy azért, mert elbénázok valamit? Van megbízható szervíz mód leírás? Honnan tudok szerezni fejet, és mennyiért? Egy másik, mechanikai hibás nyomtatóból át tudom tenni?

[ Szerkesztve ]


afterburner_
(őstag)
Blog

amíg a hibaüzenet nincs kiiktatva, jelen esetben az 5 sárga led fejcserével megoldva addig nem lehet nyomtatni semmit.

hát ip4300-asból nem sok olyan van már ami mechanika hibás lenne és a fej jó benne, még talán évekkel ezelőtt igen de mostanra ha be sem kapcsol az mind fejzárlatos. vagyis ha azt a fejet átrakod akkor a tied is kinyírhatja.

csak új fejet vagy tesztelt fejet érdemes venni.

4300-ashoz nekem per pill csak olyan fejem lenne amit fotóra lehet használni, vagy cd-re, arra 100%-os.


Green Tara
(újonc)

szia!
1 éve vettem tőled tintapatronokat az ip 7250-hez. eddig 2-3 utántöltés volt csak.
most bekepcsolva 10 sárga villanás van, és semmi más.

mi ez? mit jelent? mit csináljak vele?

köszi
ZT

üzenetek