Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Ripper17
(tag)

Igen, ez mindenképp egy hasznos gondolat. :R
Körbenéztem most ilyen téren + OCG-kbe beleolvastam.

Nekem az ENARSI nagyon mélynek tűnik ahhoz, hogy reálisan január6-ról február6ra felkészüljek. (Kicsit meg is csömörlöttem most már a tanulásban, az elmúlt fél évben szinte egyhuzamban ENCOR, majd most AWS SAA vizsga jön) az OCG is baromi hosszú, az elérhető elearningek (Cisco Learning Library, Udemy, amikhez hozzáférek) is azok.

A DCCOR egy jó áttekintő DC technológiákból, viszont a network és a security részeken kívül nekem abban még minden kínai.

A DCACI is egy áttekintőbb vizsgának tűnik, az OCG bár hosszú, de tele van screenshottal, stb., inkább érzem workshop jellegű vizsgának ezt, ahol meglévő, stabil switch+routing tudásra inkább csak a koncepciót kell elsajátítani, mint mély technológia/deep-dive sztorinak. ACI rendszerek ahol most dolgozom vannak, napi szintű BAU és fejlesztési taskokkal is, a cég egy ACI workshopot is nemrég intézett nekünk, szóval ez a leginkább hands-on mostanában.

Szerintem a realitás az februárra egy DCACI próbaképp, hozzá a DCCOR egy olvasmányosabb, nyári uborkaszezon alatt irodában átolvasgatós. Aztán az ENARSI, de közben az AWS network specialistnak (vagy bárminek, ami az AWS infra oldala és nem a szoftveres) is látom egyébként elég nagy hasznosságát a karrierre-szakmára nézve, mióta cloudos projektekbe is bekerültem :D :D

üzenetek