Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Andris837
(senior tag)
Blog

Sziasztok,

egyelőre még csak ismerkedem és tanácsokat szeretnék kérni. :B
A helyzet az, hogy szeretném magam képezni és mindig is érdekelt az IT világa, de eddig nem vettem rá magam, hogy nekiüljek és képezzem magam. Ennek több oka volt, ami igazából "nem is ok", de a munka, a család és egyéb szokásos dolgok miatt nem vágtam bele. Sajnos az angol tudásom sem a legjobb, ezen is dolgozom már, de korábban korlátozottabbak voltak a lehetőségek stabilnak mondható angol tudás nélkül.
Most viszont a technológiai fejlettségnek köszönhetően szinte bármi elérhető, akár magyarul, vagy magyar felirattal.
Ezen felbuzdulva elkezdtem keresgetni online képzéseket. Elkezdtem a Coursera-n egy képzést, de fizetős, és egyelőre tapasztalatgyűjtésnek nem szeretnék még belefektetni pénzt, így azt abbahagytam az ingyenes próbaidőszak alatt.
Aztán tovább keresgéltem és rátaláltam a YouTube-on a Jeremy's IT Lab csatornára, ahol van egy Cisco CCNA 200-301 vizsgafelkészítő is.
Erről érdeklődnék, hogy ismeritek e, illetve mi a véleményetek róla? Használható lehet és fel lehet készülni akár a vizsgára is ezekkel a videókkal és sok - sok gyakorlással, önképzéssel?
Illetve még az érdekelne, hogy maga a CCNA vizsga az letehető e így, hogy önképzéssel, akár a fent linkelt videók és sok utánajárással képzem magam és jelentkezem a vizsgára, vagy mindenképp kell egy "tanúsítvány", hogy én valahol tanfolyamon vagy online képzésen felkészültem a vizsgára? Van a vizsgának ilyen előfeltétele, vagy bárki "az utcáról" bemehet vizsgázni? Ha igen, akkor tudtok ajánlani ilyen vizsgahelyeket? Köszi! Bár magától a vizsgától még messze vagyok, mint Makó Jeruzsálemtől, de informálódok egyelőre. :D

Szerk: Én buta, előbb kérdezek és utána jövök rá, hogy van GYIK a #1-ben...
Bocsánat, igyekszem onnan informálódni, de a személyes saját tapasztalataitokat azért megoszthatjátok, esetleg aki hasonlóan készült és vizsgázott, mint én szeretnék. :R
Szóval bocsi az "offért" :B
Szép napot mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

üzenetek