DIGI műholdas TV - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Rick4
(félisten)

értem én, de akkor konkrét kérdés: ha egy két beltéris hűség nélküli dologra fizetek elő, és kedden jönnek szerelni, mit fognak magukkal hozni? nyilván két beltérit, koaxot, f csatlakozót, de hoznak-e fali tartót, fejet, tükröt. ez itt a kérdés. vagy ha van a tetőn árboc, amire szerelhet, jobb e árban, mintha a falra kellene felfúrni a tartót? Most téged, mint szerelőt kérdezlek..


ropi21
(tag)

pm ment, remélem adtam pár támpontot így általánosságban is :)


Rick4
(félisten)

hja, köszi. kedden jönnek, szal addig más túl sok minden nem történik..


grabber
(addikt)
Blog

Sziasztok!
Sikerült 1 Humaxot szereznem(jővőhéten jön a 2 :) Csak én voltam ilyen kitartó vagy másoknál is lehet kapni?),addig is a család játszik rajta :)) Igaz még mindig nincs aktiválva a kártya,mert a szerelő mondta,hogy 200.000 ezer előfizető volt tavaly végén a Diginél és a gép nem bírja feldolgozni az adatokat.Addig nem szerelem fel az antennát,mert addig is a UPC jön.Megtudnátok mondani,hogy mekkora jelerősségnek kell lenni a humaxon,hogy rossz időben se menjen el az adás?Mennyit számítana a 0,2 dB-es fej %-ban?Az antennát érdemes-e lecserélni,mert így,hogy élőben láttam elég nagynak tűnik és hogy kiálltam az erkélyre és megkerestem a müholdat kézzel,hogy jön a jel és 85% és 40%(sikerült 65-re is kis időre)sikerült pár másodpercig megtartani szerintem nem rossz annyira.Erre azért tudnátok mondani valamit?
Tényleg nagyon köszönöm a segítségeteket :R
A szerelő mondta,hogy ha sikerül beállítani az antennát kapok csokit+állást is :) Mivel elég fiatal vagyok nem hisz bennem,de nagyon jó ember,mert kis kétellyel,de odaadta a készülékeket,hogy hadd próbálkozzak pedig nem hinném,hogy minden szerelő megtenné :R Igaz ha sikerül megcsinálnom neki kevesebb munkába telik :)

[Szerkesztve]


FreeMan60
(tag)

Szia!

Nekem az a tapasztalatom, hogy az eredeti antenna a 0,2-es fejjel elég, ha jól be van állítva.
Viszont ha azt akarod, hogy a két beltéri függetlenül működhessen, akkor mindenképpen egy Twin fejet javasolnék, ha a kábelezést meg lehet oldani az antennától külön a két vevőhöz.
Ha Te állítod be az antennát, ne felejtsd el a fejet a tartóban a megfelelő szögben elforditani!


kano
(nagyúr)

A vállalkozáshoz költségként elszámolhatod. Erre felénk nem kérnek és nem is jogos szerintem.


kano
(nagyúr)

Nekem is az a tapasztalatom, hogy az eredeti antenna egy 0,2dB-es márkás fejjel már elég a tökéletes vételhez. Én is javasolnék egy twin fejet mindenképpen, ha nem akarod látni/hallani a főbeltérin a csatornaváltásokat. Egy twin 0,2dB-es olyan 5-6k körül van.(Globo de még jobb a Big Sat vagy a Golden Interstar Twin GI 202.
A jelszintről annyit, hogy nekem a Humax II-vel a jelerősség 85-85% és a minőség 96-98-100% jó körülmények között. Mondjuk én vettem egy német alu 90cm-es antennát plusszba és eddig semmi gondom nem volt a vétellel (mg nagy esőben is megfelelően lehetett tv-t nézni).

[Szerkesztve]


grabber
(addikt)
Blog

Ha fel van fűzva akkor mi a hatása a másik beltérin?Függetlenül :F (látni hallani a főbeltérin?)
''Ha Te állítod be az antennát, ne felejtsd el a fejet a tartóban a megfelelő szögben elforditani!''
Nem tudom mire gondolsz,kifejtenéd :R
kano: :R

[Szerkesztve]


Füleske
(addikt)

Eredeti antenna-eredeti fej , saját kezű beállítás műszerek nélkül még a hyundai - al : max. szintek (80/98 % ) . Most a humax 2 kevesebbet mutat (75/85 %) , de nincs kedvem a tetőn mászkálni finomítani mert így is minden ok. Kb tavaly tavasszal meg nyáron volt egy-egy bazi nagy égszakadás , amikor kb. 10 percre nem volt jel , azon kívül minden ok.


Locutus
(veterán)

Hol lehet megnézni a jelszintet hyundai beltérin?

Ja meg az mitől lehet, hogy a régebbi tvmen ha egy pillanatra is fekete képernyő van, akkor egyből bevillantja az AV csatorna kék hátterét? Tehát 2 reklám között, vagy a filmben van egy fekete pillanat, akkor bevillan egy pillanatra a kékség... elég idegesítő. A másik tv nem csinálja.

[Szerkesztve]


ropi21
(tag)

kicsit bonyolultabban működnek nálunk a dolgok .. persze már mi is agyaltunk ilyesmin


Rick4
(félisten)

azokban van egy automata jelszint érzékelő, hogy sose láss hangyaháborút. úgy látszik, kissé erősre vették benne...ha már ilyen jó a tévé, nem csodálkozom, hogy azt írtad, olyan azon is a kép, mint a 72 centisen.


ropi21
(tag)

ennél jobb nem is lesz... hyu 10-10ről indul,és 80/89 a max , humax 00-ról indul, és ez a 75/85 körül van a max.. szal ennél tovább nem megy :)

@grabber: ha beállítottad, forgasd a fejet, hogy minnél jobb minőséget érj el (óramutató járásával ellentétesen [asszem] 15fok körül kb jó.. de úgyis észreveszed :) )

[Szerkesztve]


Rick4
(félisten)

''Ha Te állítod be az antennát, ne felejtsd el a fejet a tartóban a megfelelő szögben elforditani

tulajdonképp arra, hogy a felszerelt antennában a fejnek nem függőlegesen kell állnia, hanem a greenwich-i függőlegest kell rajta belőnöd. ugye mi 19 fok keletre vagyunk (magyarország), ezért az órajárással ellentétesen kelll tekerned rajta 19 fokot. úgy egyszerűbb megérteni, hogy a fejet egy képzeletbeli óra nagymutatójának képzelve öt óra előtti pár percnél kell, hogy álljon.


FreeMan60
(tag)

Ha az antennát függőleges fix tartóra szereled, akkor a fejet el kell fordítani a megfelelő polarizációs sík biztosításához. (kivéve, ha pont déli irányba néz...)
Hogy mennyivel, azt meg tudod nézni itt: [link]
Az ''LNB-Tilt (Skew)'' értékét keresd!
Ez Bp. és az Intelsat 10-02 esetén 17,46°
A legjobb, ha az antenna irányának beállítása után a jel minőséget nézve a maximumra állítod az elfordítással, mert a fejeken lévő fokbeosztás nem mindig pontos.

Már néhány fokos eltérés is akár 5-10 százalékos különbséget jelenthet.

[Szerkesztve]


kano
(nagyúr)

A Hyundai nem mérvadó sajna, a Humaxhoz állítsd az antennádat - ahogy Ropi is mondta!
Ropi:
Nem látok bele a vállalkozásotokba -természetesen- de alapesetben így kellene működnie. Végül is jobban átgondolva a dolgokat, ha aránytalanul nagy a kiszállás költsége akkor kell kérni a kedves megrendelőtől némi ''hozzájárulást''. :)


Füleske
(addikt)

Ok , akkor sikerült belőni a max - ra kézzel , szuper. :)
Természetesen a fej is forgatva van nálam is. (gyári fejen 3 osztás kb.)


pjtr
(aktív tag)

Igy állítottam be én is magamnak :) A hunyadin mindig 98% mutat :) Kivéve a retekklubot, ami 92-96 % ugrál rendszeresen. De szemmel látható különbség nincsen. Mikor volt a nagy vihar, akkor se ugrált a jelszint. Szakadó eső, hatalmas köd, eddig nem volt gond.Én nem tudom mennyit forgattam a fejen, mert közben lentről navigáltak, hogy mikor jó.
Küldi a digi rendesen a számlákat...
Dec 22.-én kaptam meg a beltérit, jan 12-én kaptam kézhez a számlát, hogy adjam fel jan 13-ig :U .
Most kaptam kézhez a következő számlát, de nem nagyon értem, hogy miért 4320 ft.
2 év hűség, az első év részletre, ami 2160ft. Ők most miért számoltak 2 hónapot, azt nem értem. Nektek hogy működik a számlázás?


peti


Rick4
(félisten)

azért gondold bele magadat is ebbe a helyzetbe. megrendelsz valamit ingyen felszereléssel, és ki akarnak neked számlázni 2000ftot kiszállás címén. holott a szerelő nagyon jól tudja, hogy ezért kap pénzt a digitől, hiszen ő vállalta így, senki sem kérte rá. gondolom csak van bennük annyi logika is, hogy lehetőkeg nem egymástól 20kmre levő címekre mennek, hanem legalább egyirányba levőkhöz. Szal én meg azt mondom, akinek nem felel meg az, hogy a digi fizet neki anyi, amennyiben megegyeztek egy szerelésrért, az mondja azt, hogy akkor innentől sajnos nem tudom vállalni...nem? ha holnaptól azt mondja a boltos, mikor bemész egy kifliért, hogy ugyan 20 ft a kifli, de adj már bele egy 200ast a havi villanyszámlába, mit szólnál hozzá?


kano
(nagyúr)

Igen nekem is ez a véleményem de azért a szerelőket is meg lehet érteni. Igazából szervezés kérdése az egész. 1 címért biztosan nem éri meg elmenni 30km-t de mondjuk 5-6-ért már igen. Elméletileg ez költséget jelent a szerelőknek ami az adóból leírható.

üzenetek