DIGI műholdas TV - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Locutus
(veterán)

Ezt most nem egészen értem mire akarsz kilyukadni?


Kiskutya
(veterán)

teljesen igazad van es remelem ha hozzam jonnek majd tolem se kernek a kiszallasert kulon dijat! amugy ez hogy mindenkinel mashogy kell fizetni nem nagyon tetszik nekem. miert nem lehet normalisan valami listaarat kitalalni es mindenki egysegesen fizetne a szereloknek is.


mogyesz
(aktív tag)

azért a boltos - kiflis hasonlat egy kicsit sántít...

Ha minden szerelő megvárná, míg összejön egy adott távolságban 5-6 cím, 4-5 hónapot is várhatna a kedves ügyfél, és akkor meg az lenne a baj... (ez elő is fordult már eddig is, és akkor meg ezért van felháborodás...)


Kiskutya
(veterán)

hat en mar dec elseje ota varok es nyiregyhazan tobb szerelo csapat is van raadasul nem kulvasrosban lakom tehat az uzemanyag se lehetne gaz megsem jonnek meg szerelni.

[Szerkesztve]


mogyesz
(aktív tag)

Nyír-Top-Tech?

Akkor nem csodálkozom. Főleg ha panelban laksz... Erre is van kifogásuk...


raczandris
(tag)

Sziasztok
Engedjétek meg ,hogy hozzászóljak:
A szerelők azt vállalták a Digi-nél ,hogy ha 30 km -nél kevesebb km-t kell megtenni és az alapszerelés( legegyszerűbb szerelés ) formában meg tudják oldani a szerelést akkor a kölcsönösen megegyezett összegért ( bruttó 5-6 ezer Ft amelyet számla ellenében fizet a Digi tv ) üzembehelyezik az antennát és átadják a készüléket .
Ha nagyobb a távolság és az alapszerelés kategóriában nem tudják megoldani a szerelést ,vagyis az adott összegért nem vállalják a szerelést akkor nem köteles megcsinálni a vállalkozó szerelő.
Innentől kezdve már az ügyfélen és a vállalkozón mulik ,hogy a kölcsönösen kialkudott összegért elvállalja -e a munkát.
Ha nem tudnak megegyezni akkor a szerelő sarkon fordul és visszaviszi a készüléket ,amire igen sok helyen volt példa,
Amennyiben a megrendelő vállalja a szerelő költségeit akkor elvégzi a munkát ,aláirja a szerződést és mindenki elégedett .
A Digi tv , és a szerelő nem köteles szerződést kötni az ügyféllel , ha a költségeit nem téritik meg ,hiába várt rá 3 hónapot !!!
Sok helyen a szereléshez szükséges anyag : kábel , falikar,antennaoszlop, stb... árát , vagy a kiszállási költséget nem volt hajlandó az ügyfél kifizetni . A szerelő visszavitte a készüléket és nem jött létre a szerződés . A fenti cimre már többet nem is fog kimenni a szerelő ,( hiszen több más címe is van ) és nem lessz az ügyfélnek előfizetése .

Mégegyszer hangsúlyozom :
a DIGI tv nem köteles szerződést kötni az ügyféllel !!!
A szerelő azt a munkát ami részére nem nyereséges nem köteles elvállalni .
Az ingyenes szerelés csak bizonyos összeg erejéig ingyenes .
Talán igy érthetőbb az ,hogy a szerelők miért kérnek minden ügyfélnél más-más összeget ,mivel a munka is mindenhol más és más nehézségi fokozatú.
Üdv: R.A.
[link]


[Szerkesztve]


Slax
(senior tag)

Csak az a gond, hogy az a több szerelőcsapat mind a fent említettnek dolgozik. Nincs rajtuk kívül más? Mégiscsak egy megyeszékhely.


Kiskutya
(veterán)

nemtom a ceg nevet a tescoban regsztraltattam magam es talan Rakoczi utcai szerelokhoz tartozom a ceg nevet nem mondtak sot a tescoban a szerelo tefonszamat sem adtak ki nehogy ra tudjak kerdezni hogy mikor jonnek....


Kiskutya
(veterán)

mas szerelokhoz meg nemtok atmenni meg ha szeretnek sem mert akkor ujra kell varnom 1-2honap bekotesi idot.


FreeMan60
(tag)

Teljes métékben egyetértek Veled.
Senki nem várhatja el egy szerelőtől, hogy ráfizetésesen dolgozzon, főleg, hogy ha még azt a keveset is sokszor késve fizeti ki a Digi.
Ha megvásárolsz valamit és azt mondják, x kilométerig ennyi a szállítási díj, akkor ha távolabbra viteted fizetni kell a különbözetet.
Ha a szerelés több anyag, munkaidő, üzemanyag költséggel jár, akkor azt nem fogja senki az alap díjért megcsinálni.
Ez szerintem teljesen egyértelmű, nem tudom, mit nem értenek meg egyesek ezen?


Kiskutya
(veterán)

persze igaz amit irsz en inkabb csal a kiszallasi dijra irtam hogy remelem azt nem kell kulon fizetni mivel 5km sincs a szerelok meg a haz kozott.
es azt en sem varom el hogy ha nekem 30m kabel kell akkor nekem azt ingyen adjak vagy + falitarto erosebb vagy jobb.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]


Bandus99
(őstag)
Blog

Teljesen igazad van es megertheto a dolog.

Egyeduli nagy gond, hogy errol digi nem szol nyomatekosan mikor a regisztraciot felveszik.
Innen kezdve az atlag ember rogton atveresre gyanakodik es elkezdi utalni a szerelot, mert neki azt mondtak ingyenes lesz.

Ugye azon sincs vita, ha a nagy atlagot nezzuk letezik jopar szerelo aki jocskan atveri a kuncsaftokat (nem csak parabolara gondolok csak, hanem akar tv akar huto mosogep szerelo..)

Ezek utan ne csodalkozzon senki ha nem akar fizetni es ugy van vele, majd hiv masik szerelot. Aki remenyei szerint ''nem veri at'' esvaloban ingyenesen felszereli.


Slax
(senior tag)

Van egyáltalán más digis szerelő? Mert engem is érdekel, azt a céget elkerülöm ha lehet.

[Szerkesztve]


raczandris
(tag)

Folyt:
A számla ellenében kifizetett 5-6 ezer Ft -ból valóban lejöhet a 30 km ig esedékes kiszállás díj ( de nem az adóból ) kb 2500 Ft . A maradék 3-3500 Ft ból a könyvelő levonja a mindenkinek kötelező 40 % körüli T.B.járulékot ,( Nyugdij járulékot , egészségügyi hozzájárulást , vállalkozói külön adó , iparűzési adó , stb... ) .
Ezek után a maradék megmaradt 60 % kb: 2000 Ft a vállalkozó jövedelme , amiből még levonják a 36 % jövedelem adót !

Az eredmény = a nettó jövedelem ami kb: 1000-1500 Ft szerelésenként .
Ezek után ne csodálkozzatok:
ha nem akarnak a szerelők ugrani a távoli cimekre .
ha két óránál tovább van egy cimen már veszteség számára ,
ha a plusszmunkát ki akarja fizettetni .
Sőt néha még hirdetni (fizetni is kell ) ha dolgozni szeretne .
R.A.
''Legjobb a vállalkozóknak .''[Szerkesztve]


Kiskutya
(veterán)

azert annyira nem mehet rosszul nekik ha 2honap utan se tudnak pontos datumot mondani hogy mikor jonnek es ahogy mar irtam en nem 30km-re lakom!


Yossarian222
(csendes tag)

Sziasztok!

Nem tudom, hogy olvastátok e már, de a 'Humax II' beltérire ismét elérhető a szoftverfrissítés az 1.00.04 szoftver verzióra! ;)
Ha tudtatok róla, akkor elnézést kérek az információ duplikálásáért! :W

Esicy, a 2007. 01. 27. 21:35:44 időponttal elküldött hozzászólásában leírta a frissítési módszert - [link]. :R :C

Üdv.: Yossarian222

[Szerkesztve]


Rick4
(nagyúr)

nekem van egy háztartásigép- szerelő haverom. a garis javításokhoz ki kell menni helyszínre, asszem egy címért 1500at kap a kiszállásra, plusz minden feltárt hibának megvan a megadott ideje: pl egy pöcökcsere 20 perc, egy dobcsere másfél óra. ennek megfelelően kapja a pénz, amit egyeztetnek, számláznak. namost, a nyáron mentem vele pár napot. mivel ő logikus gondolkodású ember, a címek meg adottak voltak, azt mondta, ha 6-7 cím belefér egy napba, akkor már neki jó, a 6 címért kapott 9ezrest( csak km pénzre), és nem sírt, hogy hány km, össze vissza kijött neki 80km-ből, és még vidék is volt neki. gondolom a digi szerelők sem ülnek a telephelyen ölbe tett kézzel, hátha befut egy hívás szerelésre. senki sem korlátozza őket abban, hogy mikor hova menjenek, nyilván nem is feltételezem róluk, hogy minden szerelés után visszamennek ülni a székre. nem megyek abba sem bele, hogy miért mennyit kapnak, mennyit tudnak megcsinálni. azt mondom, ami nem közelező, azt nem kell csinálni. ha valakinek nem felel meg az adott feltétel, (asszem a digi 8K+áfát ad egy szerelésre) és nem képes 60 perc alatt felfúrni egy fali tartót, vagy egy meglévő rúdra feltenni az antennát, az ne szereljen digit. én nem értek az autószereléshez, nekem egy alkatrész kicserélése fél napba is beletellhet, míg egy szerelő, akinek van szerszáma, és még ért is hozzá, megcsinálja 20 perc alatt. Sőt, mivel én közvetlenül a szerelőt hívtam, és nem a központot, még valami ezrest is kap azért, mert ő szerezte az ügyfelet.

[Szerkesztve]


Rick4
(nagyúr)

ha két óránál tovább van egy cimen már veszteség számára ha egy szerelőnek két óránál tovább tart egy alapszerelés, akkor azt mondom, az a szerelő menjen el kapálni...ha meg nem alapszerelés, azt kiszámlázza nem?


raczandris
(tag)

OKÉ ezt kitárgyaltuk .
R.A.


Locutus
(veterán)

Nekem reggel óta bejön a roxy rádió, vagy ez eddig is volt csak nem vettem észre?

üzenetek