Doctor Who (2005) - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


simauser
(tag)

Én is ettől félek . . .

Ízlés kérdése, de nekem nem a kedvencem Capaldi, inkább semleges. Nálam Smith + Amy + Rory + Clara üt mindent 2x. Emlékszem, hogy a cserénél ( Smith után ) kezdeni akartak valamit ezzel az idős vonallal + a War Doctoros szállal is, de mintha az egész ment volna a kukába (én legalábbis semmire se emlékszem már belőle ).

Szerintem Capaldinál fordult lefelé a dolog, ő valahogy mindig inkonzisztens maradt, nem volt igazi hangja (hol rocker volt, hol idős, morcos doki, hol ez, hol az). Amíg Clarával volt, addig úgy-ahogy elmentek, de az írás már akkor se volt egy nagy eresztés, úgy emlékszem, sok, nagyon feltápolt története eléggé laposra sikerült, pl. a múmiás, meg amikor valami kék (szűrős) sivatagban / homokbányában valami űrhajós vészjeles rész volt.

Kicsit ránéztem az IMDB-n, Capaldi másik companionjáról, Billy-ről teljesen el is felejtkeztem, pedig spoiler szegényből cybermen lett azon a nagy dög hajón, és akit a másik életforma-nő olajjá változtatott, aztán ketten elrepültek, hogy soha vissza ne térjenek - nagyon hasonló megoldás, mint Clara és Ashilrd esetében, szinte copy-paste. Tényleg, Maisie Williams és a karaktere fénypontja voltak Capaldi korszakának, bírtam őket, ahogy Missy is jó volt.

Capaldit főleg a későbbi részek, a női doki után tudtam felülértékelni, mert ahhoz képest lényegében a teremtés csodája, amit csináltak. Nagyon vártam a női dokit, de gyorsan leszoktatott a nézésről . . .

üzenetek