E-book olvasók - Tabletek, E-bookok fórum

üzenetek

hozzászólások


Peace
(nagyúr)

Conrad Totman - Japán története

Calibre nagyon szépen megcsinálja a konvertálást, csak lehet a 400 MB meg az 1GB-os fájl már túl sok a Pocketbook-nak. Direkt otthagytam a homokórával, de nem történt semmi. Egy darabig ég a LED, mintha dolgozna, aztán az is kialszik, mintha feladná......


Oldman2
(veterán)
Blog

Nálam simán beolvasta az ABBYY...
:F


Cs1csó
(félisten)

:DDD erről beszélek, te érzesz hozzá (gőzöm sincs mi az a TIFF) :O


Cs1csó
(félisten)

Túl nagy. PDF-nek okés de epub-ra konvertálva már sok (álgalános csak szöveget tartalmazó kb. 400 oldalas könyv, nyilván ha sok diagram, ábra, kép van benne az már más tészta) az simán 1MB alatti méret.


Cs1csó
(félisten)

Volt olyan amit beolvasott konvertált de még így is irreálisan nagy marad, egy PDF is ha jól van konvertálva akkor kb. 20MB max, több száz MB-os PDF már nem jó.


szkaroly
(senior tag)

Nem tömörített képfile mint a BMP.


Jabby
(őstag)

Ráengedtem az ABBYY FineReadert, így epub-ban 4MB lett a 849 oldal.
Ez is sok?


Bozek
(nagyúr)

Esetleg próbáld meg itt levenni a méretét, ha csak az a baj, hogy túl nagy a PDF: [link].


Peace
(nagyúr)

El tudod küldeni nekem priviben??? :R


Jabby
(őstag)

Kipróbáltam...
Extrém tömörítéssel (~34MB) a szöveg olvashatatlan lett, ajánlott tömörítés esetén pedig a mérete nagyobb lett, mint 100MB.

Peace: Elküldtem a letöltő linket!

[ Szerkesztve ]


Cs1csó
(félisten)

Ez már bőven jó.

Most már csak a könyvolvasód is megnyissa :D


Peace
(nagyúr)

Tökéletesen működik!!! :C :R


Bozek
(nagyúr)

"Extrém tömörítéssel (~34MB) a szöveg olvashatatlan lett"

Akkor az nagyon nem OCR-es PDF...


Komplikato
(veterán)

OFF: Csóri PDF lényege az lett volna, hogy egy átlagos könyv ráfért volna a ma már kihalt kisfloppy-ra, erre 100MB-os szörnyeket gyártanak vele. :W

ON: Nézegetem én is a Kobo olvasókat, a Kobo Clara Colour elég érdekesnek tűnik. De.
Hivatalosan nem támogat magyar nyelvet. Ugyan rég nem jártam a topikban, de rémlik, hogy ez megoldható volt a régebbi Kobo eszközökben. Az újakkal is meg lehet oldani?

A másik, hogy ha jól értem nincs SD kártya hely. (Nyilván feláldozták a "vízhatlanság" oltárán.) 16GB könyveknek sok hely, de én vagyok olyan hülye, hogy telepakoljam. Mennyire hátrány az SD hiánya?

[ Szerkesztve ]


Ébri
(senior tag)

Felteszem a rendszer ugyanaz mint a többi kobon.

Nekem Kobo Libra 2-n 1 GB-nyi könyv van fent, s már így is elveszek a sok könyvben fent, mikor olvasni akarok, szóval epub/kepub-ból betölteni 16 gb-t már elég kezelhetetlen.

Én a rendszer magyarításáról nem tudok, de koreader elég könnyen felrakható, s abban magyar is választható nyelvként. Annyi, hogy ha nem gyári olvasó, akkor epub-kat nincs értelme kepubra konvertálni.


BoB
(veterán)
Blog

Nem, a pdf lényege hogy bármin nyitod meg, mindig ugyanúgy néz ki és nem a kis méret.

[ Szerkesztve ]


Mr K
(senior tag)

Átlagos könyvekből (állítólag) akár 10-12 ezret is fel lehet rakni 16GB-ra, de kezdő felhasználóként én már a pár százat is nehezen kezelhetőnek gondolnám. (Ez nem egy tablet sebességű felület. Olvasni bőven elég, de ezen böngészni egy könyvgyűjteményt...) A nagy tárhelyet a hangoskönyvek igényelhetik, ha valaki hallgat olyanokat, de Kobo Clara BW/Colour-ra már csak a Kobo-tól vásárolt (vagy bérelt) hangoskönyvek kerülhetnek fel (azaz a gyári szoftver csak ezeket kezeli). De hangoskönyvet bármin is lehet hallgatni.


blendész
(tag)

Van egy garanciaidőn túli, eddig szeretett Pocketbook Touch HD, aminek a fél kijelzője megadta magát, mindenféle válozatos krikszkrakszokat hajlandó csak rajzolni... Van bármilyen megoldás, amihez nem kell ezermesternek lenni és megéri szórakozni vele, ahelyett, hogy vennék egy hasonlót?
(Közelre elég élesen látok, nem tudom, hogy pl a Verse kisebb felbontása feltűnne-e a kissé drága Pro verzióhoz képest. Amúgy fotóstáskában volt, tokkal használom mindig, elvileg semmi durvát nem kaphatott...)
Más: sokan emlegettétek a Koreadert. Tényleg csak egy pár főbb pontban leírná vki, hogy miért is érdemes feltenni? Mivel tud érdemben többet, mint a gyári?

[ Szerkesztve ]


Cs1csó
(félisten)

Fizikai sérülés nem érte? Esetleg egy "hard reset" amihez le kéne húzni/forrasztani az akkut majd vissza.


blendész
(tag)

Tudtommal nem. Nem esett le, a táskában pedig volt pár dolog, de egy elég masszív, merev tok volt rajta, az nem hajolhatott annyit, hogy vmi kicsit erősebben meg tudta volna nyomni kijelzőt.
Ilyenkor az "akksitlanítással" lehet esély az orvoslásra?

[ Szerkesztve ]

üzenetek