E-book olvasók - Tabletek, E-bookok fórum

üzenetek

hozzászólások


Cs1csó
(félisten)

Ez csak egy tipp. A másik akinek van hozzá eszköze tölt rá egy "tiszta" rendszert tehát a szoftvert is lenullázza. Úgy tudom ezeket szokták csinálni.


Jarod1
(addikt)
Blog

nem javít rajta az aksi lehúzás,,,PB nek elég törékeny a kijelzője, én is cseréltem,
kínából rendeltem hozzá.


szkaroly
(senior tag)

Szerintem a PB ugyanazt a kijelzőtipusokat használja (külsős cégektől) mint a többi. Bőven van a Kobo-nak és a Kindle-nek is ilyen problémája.


BMizutani
(tag)

Üdv . Koreader topik link .
Egy másik írás link .

Én speciel egy inkpad 3 on használom megelégedve.


Mr K
(senior tag)

Legalább a Kobo eljutott odáig, hogy a legújabb eszközei hivatalosan is javíthatók. Ez szerintem mindenképpen a javára írandó, bár ha megnézi az ember, hogy pl. mivel jár mondjuk egy kijelzőcsere, akkor a lelkesedése alighanem lelohad kissé. ;) (Szóval minden tiszteletem azoknak, akik házilag belevágnak egy ilyenbe...)


blendész
(tag)

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Ha össze-vissza mintázódik a kijelző, az amúgy biztos, hogy kijelző-hiba? Aliexpressen néztem, 25-27 ezer közt árulnak kijelzőket, de ha megrendelem és a végén kiderül, hogy nem is az volt a gond, akkor még nagyobb a bukó. :D
Nem tudom mi legyen, 3 éves múlt az olvasó, szerintetek egy új Verse pro árának szűk felét érdemes lehet rákölteni még? (Nem tudom, hogy az egyéb részei mennyire szeretnek szintén elromlani.)

[ Szerkesztve ]


Ébri
(senior tag)

Kijelző ugyanaz, de a körítés nem. Fogalmam sincs, hogy valójában milyen arányban törnek, de itt főleg néhány típusnál szinte csak PB-re emlékszem. Simán lehet gyengébb üvegfelület valahol (bár szerintem az jön a kijelzőpanellel), vagy a műanyag körülötte hajlamosabb elmozdulásra.
Mondjuk Touch HD gyakoribb ilyen hibáira én se emlékszem.


Ébri
(senior tag)

Ha szerencséd van, lehet kontakthiba is. Legalábbis sok éve olvastam ilyesmiről, ahol a(z abban a típusban jelen lévő képernyő-) kábel lehúzása és visszadugása meg is oldotta.


Helios
(tag)

Akit érdekel a fekete-fehér és színes olvasó összehasonlítása annak érdemes pár percet rászánnia a Good eReader oldalon frissen megjelent cikkre és a hozzá tartozó videóra, amiben Kobo Clara BW (E INK Carta 1300) és vs Kobo Clara Colour (Kaleido 3) kerül fej-fej mellett összehasonlításra. (Aki nem tud angolul, annak is érdekes lehet a videót megnézni.)

Aki nem akar időt szánni rá: a konklúzió az, hogy nincs teljesen univerzális olvasó még. A színes Kaleido háttere mindig "sokkal" szürkébb és nem annyira homogén, mint a fekete-fehér Carta kijelzőben. (Ezt láttuk korábban consono bejegyzésében is.) Viszont, ez a különbség inverz - éjszakai - módban nem igazán érzékelhető, illetve esetlegesen kárpótolhat érte a színes a kijelző megléte.


robi-k
(őstag)
Blog

Sziasztok, ismertek idehaza olyan szervízt (akár nem hivatalos/maszek is lehet), ahol tudnak e-olvasót javítani? Lenne egy javításra szoruló Kobo Aura One olvasóm (nem indul el még új akkumulátorral sem, lehet alaplap hibás).


Mr K
(senior tag)

Az, hogy a megjelenített oldalszámnak köze nincs ahhoz, hogy hányat lapoztam, amiatt van, mert az epub-ba be van égetve az eredeti (papíros?) változat oldalszámozása, és azt mutatja? Illetve lehet, hogy azért nem tudom kikapcsolni a sorkizárt megjelenítést, mert az is az epub-ba van égetve? (Kobo a gyári szoftverrel.)


Ébri
(senior tag)

Ha CSS-ben be van állítva, akkor nem lehet átállítani. Egy megoldás, hogy megnézed a CSS-t, s kiszeded a text-align-okat, vagy egy gyors kereséssel ezt találtam calibre-ban conversion settings --> look and feel --> filter style information --> tick all the boxes --> convert.


Bozek
(nagyúr)

Tedd hozzá, hogy a gyári szoftverrel nem lehet állítani. A KOReader-ben viszont azt kapcsolsz ki és be a könyv "gyári" beállításaiból, amit csak akarsz.


Ébri
(senior tag)

Ez így van, gondoltam is rá, de ő gyári szoftverre kérdezett. Nem tudom, mennyire lehet állítani az egyéb gyári szoftvereken, mivel valóban ha a készítő így szeretné, akkor logikus, hogy így jeleníti meg. Az már más kérdés, hogy miért nem lehet kikapcsolni mivel engem nem érdekel, még ha nem is olyan részletesen, mint koreaderben. Szerencsére nem sok alapbeállításokban fixált könyv van.


Mr K
(senior tag)

Beletúrtam az epub-ba és tényleg. Következő könyvnél meggondolom, hogy megoperáljam-e, kösz. (Persze jobb lenne, ha egy megvett könyvet egy megvett olvasón nem kellene operálgatni, de lehet, hogy ezzel már túl kukacoskodónak tűnök.)

A másik problémára (a láblécben az oldalszám csak kb. minden második lapozásra lép egyet) esetleg van ötlet? (Ha már turkáltam, akkor megnéztem, hogy van-e valahol oldalszám a html-ekben, de én nem láttam. Lehet, hogy még bugos a szoftver?) Igazából ki is kapcsoltam a láblécet, mert idegesített, és lehet, hogy nem is kapcsolom vissza, elég a progress bar. De azért technikailag továbbra is érdekelne.


matti70
(tag)

Szinte teljesen biztos, hogy a valódi oldalszámot látod, a Kobo gyári szoftverben az epub (nem kepub) fájlt az Adobe motor nyitja meg és az kezeli ezt. Viszont nem a html fájlok tartalmazzák, ez metaadat és külön xml-ben vagy a toc.ncx-ben van.

Ha KOReader-t használnál ott szabályozhatnád, hogy melyiket vagy mindkettőt mutassa-e.


Bozek
(nagyúr)

A Kobo-t nem ismerem, de PocketBook esetében például ki lehet kapcsolni a valódi oldalszámokat is a saját szoftverében is. Bár arra meg annyira egyszerű KOReader-t tenni, hogy én nem is használom a saját szoftvert.

[ Szerkesztve ]


Ébri
(senior tag)

Simán másolsz az olvasóra, vagy calibre-vel teszed fel? Én calibre-ban a kobo extended nevű add-int használom, ott be lehet állítani hogy olvasóra tételkor mit csináljon, pl. vigye a tageket mint kategóriát, illetve konvertálja kepubra, a kepub olvasó az eszközön megjelenő oldalszámot mutatja.

(Én a betűvastagítást a gyári olvasón használom, ezért nem szoktam koreaderen olvasni az utóbbi pár évben, de ha nem ragaszkodsz a gyárihoz, egyetértek, hogy a koreader bőven jobban paraméterezhető, s a felrakása sem túl bonyolult, bár azért van vmekkora kockázata, mivel a KFMon és Nickelmenu felrakásával az alaprendszerbe nyúl bele).


matti70
(tag)

Kb. 3 éve a kontrasztállítás mellett megjelent a fontvastagítás is a KOReader-ben.


Mr K
(senior tag)

Calibre-rel tettem fel (7.10), nincsenek benne pluginek telepítve. (Egyelőre nem erőltetem, mert az olvasó új modell, és nem tudom, hogy mennyire kiforrott a támogatása. Azt hiszem a 7.9 még egyáltalán nem is támogatta.)

#25876 matti70 Végignéztem az összes fájlt, sehol nincsenek oldalszámok. Most az látszik valószínűnek, hogy amikor az olvasó "importálta" az epub-ot, akkor rendelhetett hozzá oldalszámokat.(?) Ha legközelebb rádugom számítógépre, (és nagyon ráérek), akkor megnézem, hogy a gépre felmásolt anyagban látszik-e valami. (Persze, ha valami bináris formátum, akkor így jártam. :) )

üzenetek