eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Impair1980
(aktív tag)

Sziasztok!
Ebayen vásároltam terméket Ausztráliából! 600 ausztrál dollár volt szállítással együtt! Mire számítsak vám és Áfa terén? 2,5% Vám és 27% Áfa?
Nagyon köszönöm!
És még valami! Mennyi nap szokott lenni a csomagküldés?

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Összefoglaló, 17. Vámügyintézésről néhány gondolat
A vám aaz attól függ hogy mit vettél, lehet hogy 0%, a fenti helyen említett TARIC-ban tudod megnézni. Erre jön a 27% áfa (ternék ár+szállítás+vám után) ezzel az árfolyammal számolják át a kanadai $-t 301,73 Ft 181038 Ft ha nincs vám az áfa alap.
Ezután még jön rá a szállító vámkezelési díja, Posta esetén 4000 Ft, futárok esetén 5500-7500 Ft.
Szállítótól függ 10-25 nap a kézhezvétel.


Impair1980
(aktív tag)

Jogos! Nagyon köszönöm! Ott nem néztem!:R


V/
(titán)

Semmi gond, én kérek elnézést, buszon és gyorsan írtam mobilon a választ és egy kicsit így hülyén néz ki a szöveg.


h1mpi
(nagyúr)

Van amúgy olyan oldal, ahova beírom az összeget és kidobja mennyi a fizetendő vám/áfa? (Ergo ismeri az összeghatárokat, mennyi összeg felett kell vámot fizetni stb..)

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Nincs, minek? Egyszerűen kiszámolhatod.
150 € a határ addig vámmentesség van, attól felfelé az adott termék vámköteles, a vám mértéke a termék megnevezése és az induló ország alapján a TARIC keresőben megnézhető. Ezután az érték+vám+szállítási költség összege az áfa alapja. Ami 27% vagy ha olyan termék aminek kevesebb a magyar áfája akkor annyi, viszont az áfa az előbb említett tételek forintosított összegből számolandó, minden hónapra meg van határozva az árfolyam és a beérkezés havi alapján kell kiszámolni.
Annyit kell tudni még hogy nem vonatkozik ez a 150 € az alábbiakra:
- alkoholtartalmú termékek (jövedéki termék)
- dohány vagy dohánytermékek (jövedéki termék)
- parfümök és kölnivizek

[ Szerkesztve ]


h1mpi
(nagyúr)

Oké köszi!


h1mpi
(nagyúr)

Abban még kérhetem a segítséged, hogy pl. ilyen esetben mennyi lehet a végösszeg szállítással, HÉA-val, hogy vám határ alatt maradjon? Mert, annyit rendelnék a gyerek játékból, hogy ne legyen vám rá:


V/
(titán)

Ebben a hónapban a termék nettó ára nem lehet több 139 $-nál, itt 111,96 $ és ezért van a HÉA 34,54 $ felszámolva, mert azt az eBay-nek kell beszedni. Ennél ha a Magyar Posta fogja kézbesíteni akkor neked csak 399 Ft kezelési díj lenne a + költség.
Nem tudom milyen játék, de a legtöbbje 0% vámos az értékhatár felett.

[ Szerkesztve ]


h1mpi
(nagyúr)

Köszi, Hot Wheels kisautó!


h1mpi
(nagyúr)

Amúgy, ha mondjuk rendelek 500$-ért és oda teszi a HÉA-t az eBay, akkor elvileg más költségem nem lesz itthon ugye?

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Ezekre az Egyesült államokból a vámtétel: 0 %
Annyiban érdemes figyelni erre a 150 €-os értékhatárra, hogy ha ezt ilyeneknél átlépi akkor a posta teljes vámolást csinál aminek a díja 4000 Ft annak ellenére hogy vám nem lesz, de a 27% áfát azt beszedi, ekkor az eBay-en nettó árat fizetsz. Míg ha alatta van akkor az eBay szedi az áfát és csak 399 Ft a kezelési díja a postának.

[ Szerkesztve ]


h1mpi
(nagyúr)

Aha köszi, akkor megértettem. Szinte minden esetben ott van a HÉA. Amúgy édekes, de pl. 160$ körül már nem szedi a HÉA-t az eBay. Ennek mi lehet az oka?

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Az az oka hogy ők csak 150 € értékig vannak kötelezve az áfa, héa beszedésre mivel eddig az értékhatárig minden vámmentes, lehet csökkentett módú vámolást csinálni, ami ezt túllépi annál az adott országban a vámosoknak (szállítónak) kell vámolni és áfát beszedni.
Ez az összeg az un. IOSS-os vásárlási értékhatár, bővebben leírva az Összefoglaló, 17. Vámügyintézésről néhány gondolat


h1mpi
(nagyúr)

Köszi!


mzso
(veterán)

Helló!
Már egy jó ideje nem ebayeztem. Ott még most sincs alapból belekalkulálva az áfa (IOSS) révén az árakba? Rendelésnél sem számítja hozzá, és minden a postával intéződik?
Aliexpressen mindennél az van, hogy az ár az ÁFÁ-t tartalmazza.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Mivel az EU-s törvény az eBay-re is vonatkozik ezért természetesen 150 € értékig ők szedik be az áfát. Az előző 10 hozzászólásokban írtam is, bővebben leírva az Összefoglaló, 17. Vámügyintézésről néhány gondolat


mzso
(veterán)

Hmm ezt nem is tudtam, korábban nem volt róla szó, hogy kötelesek is lennének beszedni. Az IOSS csak opció volt.

Más:
A "SpeedPAK Economy" az tényleg gyorsabb mint a normál szállítás, mert annál Szept 5-öt ígérnek, vagy csak úgy ráírják.


V/
(titán)

Pedig pont az volt a lényeg hogy a piactér kiszolgáló szedje be az áfát, így az felel a beszedésért, könnyebb adminisztrálni mintha külön-külön az eladók tennék, mert valamelyik EU-s adóhatósághoz be kellett jelentkezni és adószámot kérni, így az eBay a német, az AliExpress meg a holland adóhatósághoz küldi a pénzt és azok továbbítják a vásárló országa szerinti adóhivatalhoz
A nagy cégek Amazon, eBay, AliExpress nem tudott ez alól kibújni.
Ami economy az mindig lassú, mert olcsó módon szállítanak, így szerintem nem lesz gyorsabb.


mokus1
(addikt)
Blog

Nem ért oda egy csomagom megreklamáltam postán, mivel elveszett. Most jelezték, hogy nem találják. Küldjek számlát mi van benne. Na most nekem arról már nincs számlám. Mivel benne volt a levélben azzal amit küldtem.
Így mit tudok csinálni?

üzenetek