eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


rednifegnar
(senior tag)

dhl express "futarceg"?
nem kertek semmit.


Czmorek
(aktív tag)

Hali!
Vásárlástól számítva 60 nap van az értékelésre?


V/
(titán)

Azért van rá szükség mert a Vám törvény előírja. Pont ezek vacakotak ezzel 3 hete az egyik ismerősömmel, nálad meg nem kérték. Ezen felül a postások is kérik mert a vámosok nem vámolják le azokat a 150 € felettieket aminél nincs az ügyfélnek vámazonosítója. Azzal nem lesz semmi problémád ha rendelkezel vele, mert tényleg szükséges.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Igen


-Gabesz-
(senior tag)

Sziasztok!

Birom, mikor ebayes vásárlás után jön a postáról a vámkezelési sms, csak azért hogy beszedjenek valami + sápot és okozzanak nekem egy csomó ügyintézői feladatot.

Az alábbi képen nekem mit kellett volna elutalnom nekik? Vám + áfa 0,-Ft ???
Persze utánvétesen azért lehúznak 1.100,-Ft-al


embe
(nagyúr)
Blog

Azt a talán 800 Ft. - ot, mert megállapították, hogy nem kell fizetni se vámot se áfát.


V/
(titán)

Most már ennyi a vámügynöki szolgáltatási díj IOSS rendszerű küldemény kezelése esetén. Lásd Összefoglaló, 16. Vámügyintézésről néhány gondolat.

Azt megkapták hogy IOSS vásárlás és ezért nem kell áfát fizetni és ez az érték alapján vámmentes ezek azért 0-ák. Nincs csomó ügyintézési feladat vagy viszi a postás és fizetsz vagy postára kell menni és fizetsz

Viszont az eBay az EU-s GDPR alapján nem adja meg az eladónak az e-mail címedet, a telefonszámodat meg csak akkor, ha azt külön kéri az eladó.
Így azokat nem adta meg a küldemény elektronikus adatai közt, ezért ha nincs ilyen adat akkor nem lehet online fizetéssel kifizetni és marad az utánvétes fizetés.
Az automatikus vámkezelést számítógépes program végzi nem látja a küldemény címkéjét így onnan információt nem szerez.
Mivel régebben is volt gondom azzal hogy a a kézbesítő futár, postás nem tudott értesíteni évek óta kibővítem a szállítási címet a képen látható módon és nincs ilyen problémám. Ezek az adtok bekerülnek a az elektronikus adatok közé, legfeljebb még ráerősíteni hogy a szállítás megrendelésekor feltétlen szerepeljen valamelyik az megadott adatoknál.
Másik lehetőség hogy csinálsz egy képet hogy mit adjon meg (ne ráírja a csomagolásra) a szállítás megrendelésekor és ezt elküldöd, mert direkt üzenetben nem lehet az e-mailcímet megírni, mert azt szűri az üzenetrendszer és nem engedi át.

Mivel emelkedtek az adminisztrációs díjak muszáj valamit csinálni.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Ha valakinek nem tűnt fel, tájékoztatásul:

Pénteken, azaz február 16-án reggel 10 órától teljes leállás lesz a lapcsaládon, ami minden oldalt és szolgáltatást érint. A leállás legalább késő délutánig tart.


embe
(nagyúr)
Blog

Végül ma hajnalra oldódott meg. Nem az MPL által.
Az eladó küldött egy UPS címkét, az visszaszállította. Csütörtökön vették fel a csomagot, hétfő délelőtt már kézbesítették is.
Ma hajnalban landolt is a visszatérítés a számlámon.

Köszi a tanácsokat!


Godimodi
(tag)

Sziasztok,

Eddig csak vásárlásra használt ebay fiókommal termékeket szeretnék az EU-ba, esetleg azon kívül is eladni, 99%-ban autó alkatrészeket.
Ha jól láttam a német ebay-en a nemzetközi szállítás elérhetőségéhez minimum követelmények a következőek:
-minimum 10 értékelés, első sikeres eladás óta eltelt 90 nap, pozitív general értékelés.
A kérdésem az volna, hogy ezeket a kóvetelményeket úgy kell elérnem, hogy a kategóriában kell 10 sikeres rendelést teljesítenem a német ebayen német rendelőkkel, és a nemzetközit csak azután fogom tudni bekapcsolni?
Illetve magyar feladási címmel hogyan tudok majd postázni németországba, ha nem lehetséges international shipping kezdetben?

Bocs, ha erre nyilvánvalóak a válaszok, csak ismerkedem a témával egyelőre.
:R


V/
(titán)

10 bármilyen eladásra gondoltak.
Ezt nem értem: magyar feladási címmel hogyan tudok majd postázni németországba, az hogy nem adhatsz fel hirdetést nemzetközi irányokra nem befolyásolja a azt hogy honnan küldöd.


Remekelek28
(őstag)

Üdv.
Megfeledkeztem egy ebayes hirdetésemről,azt hittem ,h max 1-2 hónapig aktív ,de eladtam itthon és ebayen meg kifizették tegnap.. Mit tudok tenni,h senkit ne érjen kár? A pénzt majd 2 hét múlva kapnám. Hogyan sztornózzam?
Olyan opcio van,h a termék közben megsérült stb? Hogy ne vonjanak le tőlem semmit és a vevő is visszakapja?

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Itt nézz rá a dologra.


Remekelek28
(őstag)

Köszönöm. Megnézem .


totyak
(aktív tag)

Sziasztok!

Gondolom nagyon egyszerű a válasz a kérdésemre, de mégsem tudom.
Már rég nem próbálkoztam ajánlat tétellel egy aukciónál. Ma ráklikkeltem, megadtam nekem mennyit érne a termék és a rendszer be akar jelentkeztetni a PayPal fiókomba. Ez miért van? Régen elküldte az ajánlatomat az eladónak, aki 48 órán belül választ adott. Ha elfogadta, küldött egy fizetési kérvényt és az alapján fizettem.

Köszönöm


V/
(titán)

Ha az előzetesen megadott értékhatáron belül van az ajánlatod amit az eladó elfogad, akkor be lehet állítani hogy automatikusan elfogadja és akkor mivel az ajánlatod kötelező rád is rögtön fizetheted.
Persze be lehet azt is állítani hogy minden ajánlatot hagyjon jóvá az eladó de emez az egyszerűbb, mert ha megadott egy értéket előre akkor nincs mit elfogadni.

Ha így van kitöltve és az ajánlat 30 vagy feletti akkor megy automatikusan.


totyak
(aktív tag)

Köszönöm

A beállítást, ha jól értem az eladó teszi meg, én nem tudok vevőként, licitálóként állítani semmit? Vagy azt én tudom beállítani, hogy automatikusan elfogadja, vagy manuálisan kelljen neki?

A te példádnál maradva: 45 dollár a termék, de az eladó beállítja, hogy 30 vagy az felett eladja. Mondjuk én teszek rá pont egy 30 dolláros ajánlatot, így automatikusan fizetnem kellene, mert az eladó azt állította be, hogy ne kelljen manuálisan elfogadnia. Jól értem?

Én nem tudok ebbe beleszólni, pl hogy ne legyen automatikus elfogadás? Azt is írom miért. Én mindig úgy utalok a PP számlámra (tudom, így drágább, de most nem az a lényeg) és nem mindig van rajta annyi pénz, mint amennyi az ajánlatom. Ha nem dob át fizetésre automatikusan ajánlattételkor, akkor el van fogadva az ajánlatom, de van időm pénzt utalni és fizetni. Így, hogy rögtön visz a PP oldalára fizetni, így esélytelen.

Bocsánat, ha bonyolult vagyok, de nem teljesen tiszta a dolog.


V/
(titán)

Az eladó adja meg az alapokat, ehhez te nem tudsz hozzászólni.
Ha a te ajánlatod eléri amit megadott, akkor teljesen logikus hogy annyiért megszeretnéd venni, így annyiért meg is veheted, nem kell ezen semmit egyezkedni, az ajánlattal te kötelezettséget vállaltál a megvételre.
Az hogy te így fizetsz az egy másik dolog.
De később is fizetheted, mert ha jól emlékszem fizetésre váró tétel lesz belőle át kerül az Unpaid item lista alá ha nincs elegendő pénz a kifizetéshez a PayPal-on.

[ Szerkesztve ]


totyak
(aktív tag)

Bocsánat, én vagyok a hülye, még a kérdésemet sem tudom rendesen feltenni. Most megnéztem pontosan mi történik, ha ajánlatot akarok tenni.

Bármilyen nevetséges ajánlatot teszek, átdob PP-ra, ahol azt kéri adjak hozzá egy bankkártyát. Ezt ki tudom kerülni? Ha megnyerek valamit licittel, akkor nincs ilyen, csak ajánlatnál.


V/
(titán)

Ha nincs pénz az egyenlegen akkor kéri a bankkártya hozzáadást, mert másképp nem tudsz fizetni.
A licitálás esetén a fizetés az más, ott is kötelező ugyan fizetni, de más a metódusa.
Ahogy már írtam az ajánlatod rád is kötelező vételt jelent ha az eladó elfogadja azt, ezért itt nincs különösebb értelme újból jóváhagyni. Nem lehet kikerülni ha automatikus az elfogadás, akkor rögtön fizetés következik.


totyak
(aktív tag)

Szia! Annyi pénz van az egyenlegemen, amennyi az ajánlatom és a postaköltség lenne. De most direkt kipróbáltam, beírtam egy nevetségesen alacsony ajánlatot, amire biztosan van fedezetem, utána is beléptet a PP fiókomba és kéri a kártyaadatokat. Miért van ez?


V/
(titán)

Miben kell fizetni? Annak az egyenlegnek kell lenni az alapértelmezettnek és lenni is kell rajta elegendő pénznek. Pl ha EUR és neked forintok vannak a HUF alapértelmezett egyenlegen akkor nem fog pénzt érzékelni és ezért kéri a kártyát. Mindig jobban jársz ha egyenlegnek közti váltással feltöltöd az adott deviza egyenleget, mert akkor jobb árfolyammal dolgozik, USD esetén persze arra vált magától de a vásárlási árfolyammal ami több forintot használ el.
Vagy akkor is kell kártya ha a deviza váltásra nem elegendő az egyenlegen lévő pénz.

[ Szerkesztve ]


totyak
(aktív tag)

UK eBay, angol fontban fizetnék és a PP-ban is arra van állítva elsődlegesnek. Mint írtam is, van annyi pénz a számlámon, amennyit összesen fizetnem kellene (ha elfogadja az ajánlatot az eladó).


V/
(titán)

Nem említetted hogy a 27% + pénz is meg van az áfára, mert azt csak a fizetésnél látod. Az Egyesült Királyság már import áfás ország.
Termék ára + szállítási költség az áfa alap.

[ Szerkesztve ]


totyak
(aktív tag)

UK címre rendelek, nem kell ÁFA-val számolni.


V/
(titán)

Ott is van áfa egyébként új termékre és ha az eladó nem áfamentesen adhatja el a használt terméket. De igaz, ez nem import áfa, hanem az angol áfa.
Akkor nem tudok arra válaszolni hogy miért nem lehet PayPal egyenlegről kifizetni.
De gondolom a PayPal cím és az angol cím nem egyezik.


DeathAdder
(veterán)

Üdv :)

odott egy egérpad drop USA-ban ebayen, 10 dollár + 40 ide a szállítás (rég kifutott már nem kapható típus)

érdemes bármit próbálkozni amin spórolni lehet a szállításon (pl. csomagtovábbító), vagy nem kell vele bajlódni? (usa-n belül ingyenes a szállítás)

[ Szerkesztve ]

üzenetek