eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Az Wise egyenlegeden lenni kell pénznek, de azt hogy mennyi kell a más devizában fizetéshez azt vagy előre megnézed a árfolyam számolóban a kiírt ár alapján és egy kicsivel több legyen elérhető vagy reménykedsz hogy van annyi forint ami szükséges.
Ahogy írod ez nem kerül a PayPal vásárlói tranzakciók közé így az ottani védelem nincs, csak az eBay védelme.
A védelem esetén az a lényeges különbség hogy az eBay vásárlói garanciája csak 30 nap, míg a PayPal-é az 180 nap. (Annak ellenére hogy az eBay kezeli a PayPal fizetést)
Ha neked elegendő a 30 nap akkor nem kell PP.

[ Szerkesztve ]


doni11
(tag)

Köszönöm az eddigi infókat! Végül is a paypal-hoz csatoltam a wise kártyát.
Ha utaltam a wise számlára forintot, azt a wise oldalán át kell váltanom GBP-re mielőtt az ebay-en fizetnék?


V/
(titán)

Célszerű, mert lehet hogy holnap már megint gyengül a forint. Viszont akkor a PP-n a kártya alap devizája GBP legyen beállítva és az eBay a GBP-ben történő fizetést válaszd.


Rick4
(félisten)

Sziasztok! Az imént kaptam egy emailt, hogy megváltoztattam az ebay személyes információimat, ez még a saját email címemre jött, gyorsan leültem a géphez, de belépni már nem tudtam, mert nyilván nem volt jó a jelszó, utána már a fiókra is azt írta, nincs ilyen fiók, tehát se az ebay névvel, se a jelszavammal nem tudtam belépni, ez ez 500+ -os pozitív feedback-es fiók, megvan jó 12 éve.
Namost valahogy megszerezte a jelszavamat, e-mail címememt, ebay belépési adatomat, ki tudja, hogy, nem tudom, ennek hogy tudok utánanézni. Ez se kis baj, de van nagyobb.

Ebay help része semmire se jó, mailt írhatok, vagy az idióta automatával beszélgethetek, live chat élő emberrel nincs. Még tegnap küldtek egy levelet egy előzőleg megtekintett termékkel kapcoslatban, arra visszaválaszoltam pár printscreennel, meg írtam még egyet, de kb itt a vége, mást nem tudok tenni. Van ötlet, mi mindent csináljak még?


jerry311
(nagyúr)

Nincs más út mint az automatán átküzdeni magad.

További lépések: cserélj jelszót, mindenhol. Ne használd ugyanazt a jelszót. Még jobb ha nem is tudod a jelszavaid, hanem egy jelszókezelő generálta őket, és abban is vannak tárolva. (pl. KeePass)
Amelyik accounton nincs még bekapcsolva 2FA azon kapcsold be.


Rick4
(félisten)

Cseréltem már mindenhol, ahol tudtam, és ahol fontos dolgok vannak de mindenhol nem cserélhetek, mert nem tudom, melyik oldalról került ki a jelszó. 2FA be lett kapcsolgatva, jó hosszú új jelszavam van, az nem gond, de nem tudom, hogy jutottak be. Oké, megszerezték a jelszavamat, de mit csinálnak az accounttal? még a wise, mailek, minden ugyanazzal volt megoldva, de semmi mást nem látok. Valahogy kiszedték telefonból, gépből?

Kisit nehét úgy túljutni, hogy az az account nincs meg, azaz belépni se tudok, ha másikkal belépek, nemffogja érteni a rendszer, mit akarok egy meglévővel egy már megszűntről mondani...

[ Szerkesztve ]


Rick4
(félisten)

Amúgy furcsa, 2 napja jött egy üzenet, hogy gyanús bejelentkezés az instagramon, én voltam-e, de nyilván nem, majd tegnap "állítólag bejelöltem" a facebookon két vadidegen, külfüldi valakit, akikről azt se tudom, kik, csak annyi jött vissza, hogy elfogadták a jelölést, töröltem is őket a következő pillanatban.
Namost össz 270 ismerős van, de kb 80 ismerősnek jelölést kaptam már, mert nem jelölgetek semmit.
Furcsa.


V/
(titán)

Sajnos több helyen hozzáférhetnek az azonosítóidhoz, közvetlenül a számítógépen eltárolt, a böngészőkben megjegyzett, Google, Apple, Microsoft fiókok eltárolt adatok, akár jeslzó kezelő, az Androidos telefon vagy más eszköz.
Az eBay-en utólag a 2FA bekapcsolása nem segíthet, ha az eleve működött akkor valamelyik eszközödön keresztül fértek hozzá, bár elméletben ez lehetetlen.
Gond az ha eltároltad az eBay fiókban a bakkártyádat fizetési eszközként mert azt használhatják, szóval pénz azon ne legyen elérhető.

Valóban nehéz elérni őket, de munkanapokon munkaidőben azért fel lehet venni a kapcsolatot velük.
Ha ember kell a chat-en a "varázs szavak" please agent


Rick4
(félisten)

Wise kártyám van paypalhoz párosítva, pénz van rajta bőven, de az egyrészt folyamatosan jegelve van mindig, másrészt egy pillanat alatt eldobom, és csinálok egy újat, van amúgy tartalék virtuális kártya most is, ezzel nem lesz gond.

Hogy hol találtak rést, azt nem tudom, de természetesen Chrome és Firefox is tárolja az összes jelszót, telefonok, androidos fejegység a kocsiban, voltunk nemrég nyaralni, 5 országban jártunk, szóval több helyen használtuk a házi wifiket, akár ez is lehet.

Ami időközben kiderült, hogy szombat reggel jött egy mail, hogy megváltoztatta valaki az insta mailcímemet, ahhoz még hozzáfértem, szóval vissza változtattam, és töröltem is, ebay account se fáj, nincs lényege, hogy 500 vagy 19 pozitívval veszek meg valamit, mostmár ezek mind 2fa-val mennek, csak nem tudom, mit és hol találhattak...

Szóval oké, a fontosabb hozzáférése két megoldottam, de az alap gond még megmaradt.

A chattel elbírok, az nem probléma, de 10x- I próbálkozásra se kapcsolt elő emberhez.

[ Szerkesztve ]


jerry311
(nagyúr)

Sajnos lehet token-t is lopni. (Nagyon pongyolan es leegyszerusitve ellopjak a bejelentkezeshez tartozo sustiket a bongeszobol, nem a jelszot magat.)


Rick4
(félisten)

Hmm, ezt a részét nem vágom annyira, de el tudom képzelni, sajnos úgy tnik, nincs meg a kiváltó ok, szóval sokminden benne van, itthonról dolgozunk asszonnnyal mindketten, egész nap megy a kattingatás, azaz nem csak megnézem este 2 perc alatt a leveleimet, és kikapcs, hanem ezzel a napi 16 óra internetkacsolattal fokozottan ki vagyok téve az ilyen helyzeteknek.
Hiába van jól megszűrt pihole által kezelt, több mint 6 millió egyedi domain-es lista, ami pluszban a cloudfare-n megy keresztül, az is benne van, hogy letöltök valamit, kattintok valamire, azon ez sok esetben nem segít.

Na majd beszámolok, mit tud ezzel a problémával kezdeni az ebay, tlaán érdemes lesz az összefoglalóba is betenni.


rednifegnar
(senior tag)

hi, van egy nemet hasznaltkonyves kereskedo, kb 300e db konyvvel.
van egy konyv amit nagyon megvennek tole, folyamatosan csokkenti az arat (gondolom automatan) most mar kb 2/3-a az eredetinek.
igy van kiirva a postazas:

Ships to: Austria, Belgium, Europe, France, Italy, Poland, Spain, Switzerland, United Kingdom

Excludes: Africa, Asia, Belarus, Central America and Caribbean, Greece, Middle East, Oceania, Russian Federation, Slovenia, South America, Southeast Asia, Ukraine

irtam neki 1 honapja, hogy megvennem. a rendszer nem engedi mig be nem allitott arat mo-ra. visszairt, hogy nem adja el mert neki nincs szallitasi ajanlata mo-ra.
hat nem tom sztem mi Europe-ba vagyunk, szoval nem ertem, plane hogy 20 eve tokeletesen mukodik az ems/dhl stb.

eltelt egy honap, irtam neki megint, hogy ugy erzem igy az unio kozepen kb 20 eves csatlakozas utan hogy az Europaba mi is bele tartozunk, raadasul tokletesen es egyszeruen feladhato a nemet postaval vagy barmelyik ottani szolgaltatoval.
tovabbra is a valasz hogy nem hajlando ide kuldeni:

"thank you for your message. However, we really cannot and do not ship to Hungary. We are very sorry for the inconvenience but we are unable to make an exception in this matter."

nem lehet az ilyet felnyomni valahol? kicsit duhit az hogy europanak irja de azert europaban vannak europaiak meg nem annyira europaiak, akikhez neki nincs kedve.
persze uk meg svejc az nem gond. azt meg plane nem ertem hogy mar 1/3-at elengedte az arnak es meg mindig inkabb ul rajta minthogy eladna.
de legalabb nem hirdesse ugy hogy europa ha nem az :W


V/
(titán)

Nem lehet tenned semmit ha nem hajlandó egy adott országba szállíttatni, nagyon sok oka lehet.
A 20 éves hivatkozással kár jönni, amikor ebből több mint 10 éve több ember elveivel nem egyező irányítás van itt és ezek rávetülnek az Magyarországon élőre. Nem topik téma a pontos oka ezeknek, de személyes információim is vannak, köztük német eladóké és kinti ismerősöké is. A jelenlegi helyzetet meg nem is ecsetelném.
Írtuk már a megoldást regisztrál ide Mailboxde.com, lesz német címed és onnan ide tudod küldetni. Nem lesz drágább, mert pl a német posta könyvelt küldeményként csak csomagot hajlandó Magyarországra küldeni, ami drágább mint egy levélküldemény, a GLS ide árai elfogadhatóak, de ezt írják is az oldalukon.


Rick4
(félisten)

Minek felnyomni? Nem egyszerűbb a megoldáson gondolkodni? Te se szívesen postáznál Albániába, Moldáviába, Romániába, ugyanis amíg nincs kikézbesítve a cucc, addig te, mint feladó tartozol felelősséggel iránta, azaz ha ő neked elküldi a pakkot, és útközben elveszik, ellopják, (a németek is tudták, hogy egy időben a budaörsi postakicserélőben nagyon loptak), akkor miért is akarná fizetni a szállítást a semmibe?
Neki kockázat, és érthető, hogy nem akar kockáztatni.
Amúgy erre való a mailboxde szolgáltatás, sok éve megvannak, és igaz én még nem vettem igánybe, de regem van, tudolajdonképp egy címet bérelsz, ha odaérkezik valami, továbbküldik neked, illetve tudnak többféle módon, olcsób küldeni mindent. Illetve én ilyen esetekben még a csomagnet.hu-t ajánlom, ahol azt is meg tudod oldani, hogy úgy rendeled meg a csomagszállítást, ránéztem, elég borsos 13 ezer, de léteznek, és lehet néha ennyi belefér, a lényege az, hogy ilyenkor te vásárolod meg a szállítást, az eladó címén veszik fel, a te címeden leteszik, és te fizetted, az eladónak így nincs felelőssége a dolgon.


V/
(titán)

Azért több csomag tűnt el a német postánál Feuchtban, ami nem is ért Mo-ra így nem az általad említett helyen tűnt el, de vagy 15 éve azért nem jellemző.
Bár Budaörsön mindig a Posta logisztikai központja volt a Nemzetközi Kicserélő az már úgy 27-29 éve Vecsésen működik, előtte a Vám téren kezelték a külföldi küldeményeket.


rednifegnar
(senior tag)

sztem en barmelyik eu-s orszagba siman postaznek (de nem adok el igy ez csak elmeleti), viszont mar jopar ilyenbol vasaroltam es nem volt gondom.

felnyomas = kb annyi hogy akkor ne valaszthasson ki eu-t a listaba (mert ezek nem kezzel irt listak hanem az elado allitja be) ha nem megse postaz eu-ba.

na megnezem ezt a mailboxot


rednifegnar
(senior tag)

poltikat en nem akarom belekeverni, mindenutt megvan a sajat hulyeseg (ld brexit),
es sztem nem is ez all mogotte. siman nagyon nagy kereskedo nagyon nagy forgalommal, nyilvan bejaratott csatornakon ad el es automatan megy minden, ilyen egyedi dolgokkal mint egy kis eu-s orszag mint mi vagyunk nem akar kulon foglalkozni es keresgelni hogy ide mikent is megy a postazas.

mas kerdes hogy amennyi ido alatt megkormolte a ket valaszat meg foglalkozot velem, mar siman elkuldhette volna. lehet egy ezer euros konyvnel nem igy allna hozza, de ez joval kevesebb.

talaltam amugy amazonon meg egy peldanyt (mondjuk onnan kizartak indoklas nelkul) de az eladonak eleg rosszak az ertekelesei, kb 10% az 1 csillagos, soha meg nem erkezett konyvekrol irnak, meg teves cimre feladottrol, tobb honapos postarol es hasonlok (+ meg ott van a tobbi 2-3 csillagos is). raadasul ott joval dragabb is (igaz angol nyelvu) de nem mertem meg megkockaztatni. sajnos nagyon ritka belole az elado peldany (valami magan kiadas volt talan).


Rick4
(félisten)

Márminthogy Feuchtban berakták magyarország felé, és már nem érkezett be az itthoni leolvasó alá? Hát ez épp azt nem bizonyítja, hogy ott tűnt el, eljött az, csak itt már nem tették fel a szalagra...
Hogy mikor volt, az mindegy, a kialakult képet nehéz megváltoztatni.
Nekem jó 22-23 éve jönnek csomagjaim külföldről, minden héten érkezik, sokáig a posta szállított, régen az Orczy téren intézték a vámolást, számtalanszor voltam bent személyesen, mert a vám kifizetése után át lehetett venni a csomagokat a folyosó végén, míg a postával még plusz 2 nap kellett, plánelevinni Szegedre, nekem ez egyszerűbb volt, mint levelezgetni velük, aztán a 2004-ben, az uniós elnökség miatt építettek a reptérnél egy épületet, ebbe költözött ki a vámügyintézés, miután véget ért a féléves uniós elnökség. azóta ztajlik az ügyintézés a reptéren, előtte az Orczy téren voltak, Vám térről én nem tudok, de még csak utcanév szinten sem, nemhogy valaha lett volna ott bármiféle ügyintézés...

Egyébként visszaszereztem az ebay accountomat, valaki valahogy megszerezte, nevet, címet, e-mail címet változtatott, de hogy mi volt a szándéka vele, nem tudni, írtam az ebay-nek,válaszoltak, látják, tudtam pár fontos dolgot mondnai, meg találn látták, hogy az eredeti mailcímről írom, ki kellet ttölteni egy formot, mindenféle személyazonosító okmány, címmel egyező közüzemi számla, stb stb, és 10 perc múlva már ment is. Nem tudom, ki volt, és hogy csinálta, de mindenhol 2FA van már, itt is..

Elméletileg egy nap alatt jártan Norevégiában és Vietnamban is.. :D

Meg Cheryl is voltam két napig..


rednifegnar
(senior tag)

nekem most volt problemam pont egy nemet eladoval, ket eszkozt vettem tole, az egyik marha karcos volt, persze ugy fenykepezve, hogy ne latszodjon, masik nem is mukodott.

megreklamaltam, eloszor azt irta, hogy o ezt hasznalta nem volt semmi gondja...

ujra megreklamaltam, keszitettem videot mindket dologrol. erre hirtelen latni kezdte mi is a gond, es abban maradtunk kuldjem vissza, visszafizeti mert ez "elfogadhatatlan minosegu" amit kuldott, ezt o irta igy.

vegul is megerkezetett, visszaadta az arat.
amint jovairtak mar latom hogy ujra feltette ugyanazokkal a kepekkel leirassal, teljesen inkorrekt.
szoval ennyit a nemetekrol, van ott is mindenfele, sumak meg normalis, ahogy itt is.


Rick4
(félisten)

Amerikaiak még rosszabbak, a saját szomszádját lehúzza, feljelenti, átveri... Ott a kicsit sérült autókkal is ezt csinálják, úgy van felszigszalagozva az eleje, és ráítja, hogy mechanical damage, azaz váltó vagy motor hiba, majd megveszed, és nyilván 3x annyi lesz a javítás, mint előtte kalkulálható volt...

üzenetek