eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Micsurin
(nagyúr)
Blog

Ha az eladó beszedi az Áfát, azt itthon még újra megáfázzák jó magyarosan?
Szett hűtéscsőre beszednének 22 font áfát... na most ha itthon is beszedik az immáron 100 font után az újabb 27 fontot akkor kifizettem a csövek árát csak áfá-ban és inkább hagyom a francba. :(

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Rosszul tudod, nem az eladó, hanem az eBay szedi be az áfát, az import charges tétel (nem a VAT, az áfa) ~126 font nettó árig (vámmentes 150 €) az eBay van rá kötelezve, ha ennél a több akkor az eBay-nek nem kell beszedni.
Itthon már senki nem fogja kérni az eBay által kért összeget.
Viszont van olyan szállítási módjuk amikor a 150 €-nál nagyobb érték esetén is megjelenik az import charges és akkor sem kell itthon fizetni semmit, mert a logisztikai cégük intéz mindent.
De leírtam az egészet az Összefoglaló 16. Vámügyintézésről néhány gondolat résznél.

[ Szerkesztve ]


Micsurin
(nagyúr)
Blog

Oh köszi szépen :R
Megmondom őszintén nem olvastam most, csak hót idegből rendeltem egy szett csövet aztán időközben jöttem rá kell-e vajon refundoljam.

Egy fokkal voltam túl azon az állapoton mikor felakarod gyújtani az adott járművet magad előtt... :DDD


BlackV
(őstag)

A parcelsapp is ugyanazt írja, mint amit csatoltam.
A DPD meg ezt:


Nem értem ha 10.-én lezajlott a vámkezelés, akkor miért nem megy tovább, ha meg nem megy tovább, miért nincs róla tájékoztatás, hogy miért áll.


V/
(titán)

Értem én, szereted a képeket. De azt hogy miért ragad le még mindig nem deríthető ki. De mindegy, írom hogy esetleg mi van.
Még ott van a vámraktárban az Asendiánál, nekik kellene átadni a kinti DPD-nek. Az Asendiánál kell érdeklődni mindkét azonosítóval mert nem tudni hogy melyikkel van náluk nyilvántartva.
Leírom az én egyik esetemet. Csomag Egyesült Királyságból, szintén DPD.
Az eladó feladta, az angol vámosok kiengedték, átjött a Csatornán, EU-ba bevámolás megtörtént. A csomag csak nem jön tovább, 2 hét múlva azt látom visszaküldve az Egyesült Királyságba.
Az illetékes cégeket nyaggatva kiderült hogy a vámolásért fizetnem kellett volna, mivel nem fizettem visszaküldték. Nálam kierőszakoltam hogy az eladó adja meg a telefonszámomat és az e-mail címemet a szállítónak a szállítás megrendelésekor, mert ez nem evidens az eBay esetén. (A vevő telefonszámát igényelni kell az eladónak, az e-mail címet meg nem adja ki az eBay.)
Elméletben küldtek 3 e-mail értesítőt, egyiket sem kaptam meg a 2 hét alatt, a telefonon sem jött sms vagy hívás így fizetni sem tudtam, ezért küldték vissza.
A DPD semmit nem segített az ügyintézésben, nem vették fel a kapcsolatot a kinti logisztikai partnerükkel akinél ott volt a csomag, arra hivatkoztak ami nálad is írva van: A megrendelést megkaptuk, de a feladó a csomagot még nem adta át a DPD részére.


spleenszuru
(őstag)

"(A vevő telefonszámát igényelni kell az eladónak, az e-mail címet meg nem adja ki az eBay.)"

Ez már azután volt, mikortól úgy használtad a címzést, ahogy javasoltad korábban nekem, tehát a cím 2. sorába megadtad a tel. számod, és e-mail címed?


BlackV
(őstag)

Aha köszi. Éreztem én hogy szptni fogom magam ezzel az egésszel. Ezekszerint még mindig leküzdhetetlen kihívás az ebaynek olyan keretrendszert kialakítani ami megugorja azt a különleges logisztikai feladatot, ha valaki az usa-bol az eu-ba rendel valamit.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Igen, de még külön írtam is neki (képként mellékelve az adatok) hogy töltse ki a vám-árunyilatkozat részt a szállítás megrendelésnél, mert tudtam hogy vámolni fogják, persze nem gondoltam hogy kérnek kezelési díjat és ha az nincs kifizetve visszafordítják.


BlackV
(őstag)

Neked mennyi idő után fordították vissza? Köszi az infot, írtam az asendia-nak. (Ha ezt előbb tudom hamarabb írok nekik.)


V/
(titán)

2 hétig dekkolt Franciaországban, mert ott a belépés most az EU-ba.


Djuree
(félisten)

üdv megint help kéne.
indított egy cancel ordert a vásárló.
namost el akartam fogadni, de levonná a pénzt a számlámról egyből.
de az ebay még át sem utalta nekem. ez nem úgy van hogy simán csak nem fog utalni az ebay? minek kellene most nekem elutalni amit meg sem kaptam? átváltási díjak egyebek, ebből megint rosszul jönnék ki.... :W

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Ott van az eBay számláján a pénz az megy vissza. De chat-en tudod pontosítani.


Djuree
(félisten)

én is úgy gondolnám, na majd holnap ha nem megy chatelek velük egyet, olyat még úgyse csináltam. :D


rednifegnar
(senior tag)

lehet email cimet valtoztatni ugy hogy az teljesen levaltsa a regit? mintha az sosem lett volna?
nagyon regi a regisztracion akkor meg yahoos emailal, azota eleg sok minden valtozott a yahoonal (nem elonyere) es atvaltanek masra.
a pp accomat detto jo volna attenni.

angol ebayon reggeltem meg anno. bementem a szemelyes adatok, es ott van egy Contact details, ahol az emailcimem van. eleg lenne ezt lecserelni?


V/
(titán)

Igen, ott kell, mert az azonosítás az Username-el történik, így bármikor tudsz e-mail címet cserélni.


rednifegnar
(senior tag)

koszi akkor raprobalok.
usernevet is lehet cserelni? nincs 2f azonositasom, ha ez szamit.
pp-n is lehet emailt cserelni? mert nem tartanam meg ezt tovabb ha lehet (elvileg nincs ebay-al osszekapcsolva).


rednifegnar
(senior tag)

elsore nem sikerult, kiirta hogy valami nem sikerult, profi :D
masodszorra mar igen.
sajnos ez a yahoo mar nagyon lefele megy, par eve elkezdtek telecseszni reklamokkal, aztan legujabban egyoldalu poltikai hirdetesekkel.
mar csak bongeszobol hasznalhato klienssel nem es megszuntettek a legtobb szolgaltatast. keresoje eleg harmatos, legfajobb hogy jo ideje megszuntettek az atiranyitast is.
most azon huztam fel magam, hogy volt figyelom, kesve vettem eszre mivel nem klienses, jol le is maradtam rola.


V/
(titán)

PayPal-on is lehet, de az ugye ott az azonosítód így ha valahol eltároltad ott is le kell cserélni.


jippa
(aktív tag)
Blog

Sziasztok! Igaz, hogy már nem ebay érdekeltség, de nem tudjátok véletlenül, hogy a német kleineinzeigen miért csak 50 oldalnyi keresési eredményt jelenít meg egy olyan termékkörben, amiben egyébként saját maga szerint is több tízezer termék van belistázva? Köszi a segítséget előre is.


gyulaszu
(senior tag)

Az appot használod?
Nekem ott "végtelen" a találati lista, ahogy scrollozok lefelé úgy tölti be.

üzenetek