eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


allein
(addikt)

Sziasztok. Átböngésztem az összefoglalót, amennyiben szeretnék eladni melyik ebay felületen tegyem? Ez a rész nem tiszta :(

Jól olvatam, hogy a jutalék érték amit az ebay felé kell fizetni amennyiben eladok, 25% és érdemes beleépíteni az árba?


V/
(titán)

Amelyiken szeretnél, jobban ismered a felület nyelvét.
Jól olvastad, pénzt kérnek az eladások után, a mértéke több dologtól függ és 12-24 %-közt számolhatsz vele.
Milyen kereskedő lennél ha az eladás költségeit nem a termék árában számolnád el? Nem lehet eleve veszteségesen vinni egy üzletet.


FERA88
(tag)

Sziasztok!
Ebay - PayPal páros gondom lenne. Az a probléma, hogy a termék kifizetésénél amikor felugrik a PayPal Checkout akkor az egyszerűen nem tudok fizetni.
Mielőtt újra megpróbálná használni ezt a kártyát, ellenőrizze számláját itt: VISA Classic.
Állandóan ezt dobja fel. Már újra társítottam a kártyát is, a PayPal oldalán de úgy sem jó. Az a vicces hogy töb száz rendelés ment már ki, soha nem volt semmi gond. Erste bank a pénzintézet. Már átnéztem mindent, nincs elvileg tiltva semmi. Valaki tudna esetleg valami megoldást mondani?
Köszi :))


V/
(titán)

Nincs karbantartás az Ersténél vagy kártyahasználat gond?
Ugye nem törölted és azután újból hozzáadtad? Ha mégis akkor a Visa hitelesítő ablak az Erstétől előkerült és megadtad a kódot és azután a kártyahozzádási értesítőt is megkaptad a PP-től?
Még akkor is aktívnak és pénzzel feltöltött kártyának kell lenni ha csak újból frissíted ilyesmi hiba láttán a kártya adatokat, mert nem szabad törölni.
Az üzenet banki problémára utal.
Tehát ellenőrizni kell hogy a banknál minden oké, van-e fedezet, nincs idő vagy pénz limit. Nem volt épp kártya csere és esetleg kimaradt a cvv2 kód frissítés ha automatikusan megjelent volna az új kártya.
A PayPal-on célszerű a kártyához azt a devizát beállítani alapértelmezettnek amiben fizetni kell, ekkor a PayPal csak továbbítja a bank felé a deviza terhelést és akkor egyértelmű hogy banki móka van ha nem sikeres.
Ahol fizetni kell nincs előírás a kártya fajtára, mert hiába PP akkor is előfordulhat hogy hitelkártya van az adott helyen elfogadva.

[ Szerkesztve ]


FERA88
(tag)

Felhívtuk az Erstét elvileg minden rendben van. Itthoni fizetéseknél (pl simple play) minden oké vele. Volt kártyacsere még februárban, azóta volt párszor használva ebayre. KB 2-3 hónapja nem.
Most szerettem volna de egyszerűen nem fogadja el az ebay felületén, a fizetési résznél a kártyát.
De párszor megpróbáltam törölni, majd regisztrálni a kártyát, mindig elfogadta a paypal olalon, az értesítő is megjött mindig hogy fogadjam el a PP-t.
A visa hitelesítés is mindig jó. Kártya frissítést is próbáltam párszor a CSC kódot is elfogadja, kiírja hogy Visa kártyáját frissítettük.
Egyszerűen nem értem mi lehet a gond vele a PP oldalon bent a kártya, az Ebay oldalon a fizetésnél nincs, most próbáltam párszor valamikor látja valamikor nem. szerintem ez is érdekes :((
Szerinted??


FERA88
(tag)

Megpróbáltam simán a paypalt megkerülve fizetni, úgy simán engedte (le is vonta sz összeget), szóval valami a Paypalal nem jó.


V/
(titán)

Én az előbb fizettem itt az eBay-en a PayPal-os kártyával, tökéletesen működik.
Azt nézd már meg hogy az Account setting, Payment Information, Paymentss-nél nincs-e ott a bankkártya, ha PP-vel fogsz fizetni ezzel a kártyával akkor az eBay-en az törölhető, nincs rá szükség. Nekem ott nincs fizetőeszközként semmi.


FERA88
(tag)

Nekem sincs ott semmi. Próbáltam keresni de nem találok olyan potot ahol lehetne írni a Paypalnak. Van olyan opció?
ahogy észrevettem a Paypalnak nem felel meg valamiért a kártya az ebay felületén.
kétfakotoros hitelesítést próbáltam kinyomni hátha de azt meg ugye nem lehet.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Bankra utaló a hibaüzenet, szóval hiába írnál, de természetesen van üzenetküldési lehetőség és most épp chat-en elérhető ügyintéző is és telefonon is elérhetőek.Lépj be és Contact US

De az eBay kezeli a fizetési dolgokat, így a PayPal kártyás fizetési klienst is, náluk is lehet probléma.


FERA88
(tag)

Köszönöm, írok mind a kettőnek hátha náluk van a hiba, már ötletem nincs :(
Most teljesen behalt az egész pl a kétfaktoros sms-t is kétszer küldi ki.

[ Szerkesztve ]


SP!T
(addikt)
Blog

Sziasztok!

Amerikai gyártótól kaptam ingyen kellékeket egy drón versenyhez, amihez 0 Ft-os számlát kaptam. Tudom hogy kell ez után is VÁM és ÁFA-t fizetnem. Azért megírtam nekik emailben hogy ez egy amerikai szponzor és 0 Ft-ot fizettem érte és kitöltöttem ahogy kérték a nyilatkozatot a megfelelő értékekkel.
Feleségem volt otthon mikor jött a szállító és nem kért semmit sem. Lehetséges hogy utólag kell fizetnem majd más módon? Vagy létezik hogy figyelembe vették a 0 Ft számlámat amit csatoltam? Nem értem a dolgokat... Na nem mintha baj lenne, de fura.

köszi,
Peti


V/
(titán)

Nincs utólagos fizetés és egyébként a fizetnivaló függ a szállítótól és hogy hol vette át szállításra a csomagot. Nem tudom kinek írtál, de nyomkövetési azonosító és adatkérés nélkül a posta nem EU-s csomaggal nem dolgozik és a futárok sem e-mail alapján rendezik az EU-n kívülről érkező dolgot.
Vámoláshoz 0 érték nem írható be egyébként, ha nem adsz meg értéket akkor ők állapítanak meg a piaci ár alapján. Ha ajándék akkor pedig kell egy ajándékozási nyilatkozat, de azon sem lehet 0 érték.
Lehet hogy EU-s volt a csomagod.

[ Szerkesztve ]


HoppMaster
(aktív tag)

Egyre furcsábban fizet ez az Ebay, eladok valamit 650EUR plusz posta, ebből számlára kapok 577-et.
Majdnem 100EUR.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Nem furcsa, tényleg ennyi a jutalék, de 73 € az azért messze van a 100-tól és ez most nálad 11,2% , van amikor felszalad 24 %-ra, szóval most te jól jártál ennyivel. De ha 100 akkor is csak 15,38% és az sem sok.
De leírva a díjazás, szóval annyira nem nagy meglepetés hogy némileg sokat kérnek.

[ Szerkesztve ]


HoppMaster
(aktív tag)

Akkor már nem értem, milyen árat kellene megszabnom, pl licitnél is.
Ez annyira nem kifizetődő.


SP!T
(addikt)
Blog

Köszi! Ez nagyon fura. Nem is értem... A kiadott papíron ami a csomagban volt rajta van az ÁFA érték illetve a VÁM kezelési költség. De az ég világon semmit sem kellett fizessek. 100% hogy USA-ból jött. :)


V/
(titán)

Mivel nem tudod garantálni hogy nem csak az EU-n belülről vennék meg a csomagodat ezért a maximális jutalékkal kell gondolkoznod és ezért 24% van beépítve az eladási árba. A liciteseknél problémás mert pénzért lehet minimum árat beállítani, szóval itt 12-24% közt lehet a a felszámolt jutalék és ezért a jövedelmed sem lesz optimális.


V/
(titán)

Most nézem, USA dolgot említesz de forintos pénzekről van szó?
Az hogy az USA-ból jön nem az számít, hanem hogy az itt kézbesítő cég hol kapja meg.
Pl ha Posta és USA akkor jöhet Lx999888777US azonosítóval és akkor fizetős vámolás, áfa és ha van vám, de jöhet ide német postai azonosítóval mert Frankfurtban kerül az EU-s kézbesítési rendszereben Lx666555444DE számmal és akkor nincs vámolás.
Ha ez a Posta volt és így megkaptátok akkor ez annyi, utólag nincs fizetés.
És mennyi volt az áfa a 0 $-ra (Forintra)?


SP!T
(addikt)
Blog

Azert HUF mert igy kaptam a rendeles visszaigazolast habar az accountomban a cegnel szerepel USD is. A FedEx
hozta vegig a cegtol a hazamig. :K


Kisfundy
(aktív tag)

Fedex nekem kezbesites utan szokott szamlat kuldeni minden alkalommal! Van hogy 1-2 het is eltellik!

üzenetek