eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Robyka
(aktív tag)

ebay-kleinanzeigen oldalról hogy lehetséges vásárolni?
paypalra utalás? (gond esetén)


V/
(titán)

Az csak egy Jófogás szerű oldal, ha az eladó elfogadja a PayPal-t akkor tudsz azzal is, de azt "szeretik" ha baráti küldés van amikor neked nincs vásárlói védelmed, persze abba I belemennek ha te kifizeted +ba a jutalékot és akkor védelmed lesz a vásárlásod. Ekkor sem biztos hogy lesz megfelelő védelem, mert magán eladó esetén nincs jótállás, garancia előírva. Maga az oldal is emleget vásárlói védelmet de nem igazán támogatnak ha gond van.


Robyka
(aktív tag)

értem köszi, kicsit lutri akkor ha előre utalgatunk védelem nélkül.
nagyobb összegben biztos nem vennék igy semmit.
kértem paypalt meglátjuk :)


rednifegnar
(senior tag)

elegge, haverom vett ket nagyobb erteku cuccot 1500-2k eur es az egyikkel beszivta mert nem teljesen olyan volt mint az igert allapot. aztan meg 400-at ra kellett kolteni javitasra, igazabol a masik se volt teljesen olyan mint amit igertek.
csabitoak az arak az teny csak ha gond van akkor copo mert teljesen ki vagy szolgaltatva. en az o tapasztalata alapjan fazom tole meg nem vettem semmit de mar neztem parszor.
(semmi koze az ebayhoz nem is ertem miert hasznalhatjak ezt a nevet es logot)


Bacusuz
(őstag)

Sziasztok. Ebay.de-n volna rendelesem de nem szállítanak magyarországra. Nem tudtok olyat aki átvenné kint és Pestre szállítaná?


kerlas
(tag)

Üdv, egy kis útmutatást kérnék! Rég rendeltem ebay-ről és akkorse futottam bele semmi hibába, most azonban adódott egy kis baki. Portugáliából jönne a csomag (RH896503043PT), viszont a Portugál posta összekevert valamit, és pár nap után kikézbesítette a csomagot a feladónak. Az ebay azt jelzi, hogy a csomag kézbesítve lett, ugye innentől X ideig tart a buyer protection. Mi a teendő ilyenkor? Az eladóval beszéltem, mondja, hogy újra feladja a csomagot. Hogy lehet ezt értelmesen lebonyolítani, hogy a buyer protection is megmaradjon?


Robi BALBOA
(őstag)
Blog

Tegnap vettem át a csomagot.
3 nyomkövetési számot is kapott.
Amikor a magyar postánál érdeklődtem(miután kifizettem a Vám-ot) nekik a HU-ra végződő nyomkövetési szám ne volt jó, hanem amit még azelőtt kapott CH-ra végződő kellett nekik. Nem volt egyszerű, de kicsit több mint 1hónap alatt ide is ért a csomag. :DDD


somnia
(őstag)

Rendeld a mailboxde.com-ra, ők ideszállítják!


francois8
(tag)

Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy a németországi pénz visszautalás (az eladó visszaküldi a pénzt) mikor szokott megérkezni? Az eladónak 20 EUR-t kellene visszafizetni, és állítása szerint tegnap délelőtt történt a tranzakció.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Attól függ hogy miként jön. A PayPal azonnal, a banki utalással akár 1 hét mert a külföldi bank nincs benne a magyar azonnali utalásban, ha az eBay-en keresztül akkor 1-3 nap.


LLKobe
(veterán)
Blog

Köszönöm a segítséget!
Tehát ha én cégszerűen (vállalkozóként) szeretnék kereskedni az ebay-en, akkor csinálnom kell egy (lehetőleg EUR-os) üzleti bankszámlát?
Az ebay az IBAN számból tudja hogy amit én regisztrálni akarok az üzleti számla vagy nem, ezért nem engedi? :R


V/
(titán)

Eleve lenni kell üzleti számlának egy vállalkozásnak. Ha olcsó EUR számla kell akkor érdemes Wise-nál nyitni üzleti fiókot és lesz több devizában bankszámla számod, nagyon sokat lehet spórolni és az eBay-en is egyszerűen hozzárendelhető az EUR számla, nekem is az lett megadva.


Vikusz77
(tag)

Sziasztok!


Jött egy Ebay-es rendelésem, amiről a postától-vámtól nem kaptam elektronikus üzenetet.
A postás kézbesítette volna (nem voltam itthon), dobott be értesítőt, hogy átvehető a postán, fizetendő 2700 Ft. Tehát mégegyszer kifizettetnék velem az áfát.
Szeretném majd az Ebaytől visszakapni a pluszban befizetett összeget.

Akkor, ha jól értem az összefoglalót, a kézbesítés során, a befizetett összegről kell kérnem egy áfás számlát és kapnom kell egy papírt, ami igazolja a vámkezelést.
Ez így oké, vagy kell még kérnem valamit a postán?


Előre is köszönöm!


V/
(titán)

Kapnod kell azokat az igazolásokat, letölteni amiket írtam és azon az eBay linken ahol lett vásárolva feltölteni és visszakérni az eBay által beszedett áfát. A posta kezelési díja nem számít. Ha az eladó nem jelezte azt hogy áfa fizetéses, IOSS rendszerű volt akkor a Postának áfát kell kérnie a jogszabályok alapján. Az eBay nem adja meg az e-mail címet az eladónak, telefonszámot is csak akkor ha ez jelölve van az eladó által, így a Posta nem tud online dolgokat a vámolás, áfázás témában mert a programjuk csak elektronikus adatokból dolgozna ha lenne.


Vikusz77
(tag)

Ok, köszönöm!


khron78
(őstag)

Ebay-en vásároltam valamit, amit az eladó, mint kiderült nem postáz. Becsomagolja, leméri és nekem kéne intézni a szállítást. Ez a leírásban ott van olaszul. Ezzel nem vitatkozom, mert nem írtem a felét, amit magyaráz. A kép alapján licitáltam és mivel a postaköltség meg volt adva, ezért nem is gondoltam erre. Nem is találkoztam még ilyennel.
Eleve az angol oldalon hirdetett, beszélni meg csak olaszul tud, vagy akar.
A termék árát elutaltam, majd 10 percre rá a törlést is elindítottam, amikor szembesültem ezzel. Milyen lehetőségekre kell felkészülnöm? A pénzem visszakapom, vagy ez így bukta? Nem gondolom egyébként, hogy így korrekt dolog hirdetni.


V/
(titán)

Ha elfogadja a vásárlás törlését egyszerűen az eBay visszadja a pénzt, szerintem el fogja fogadni.


khron78
(őstag)

Remélem. Bár egy ideje megy a matek. :D


chrome11
(kezdő)

Hali,
egy nyugdijas baratom kert segitseget, az osszefoglaloban egy szo sincs rola:

ebay-t hasznal egy eve, alkalmankent vesz par dolgot.
Nemreg belefufott egy jonak tuno ajanlat dompingbe, sokfele, hasonlo olcso kutyut kinaltak, mindegyikbol rendelt egyet.
Mindegyik selejtes volt, az elso negyet elfogadtak es visszakapta a penzt, az utolso kettonel ebay felfuggesztette a fiokjat azzal, hogy csak kifogasokat tamaszt, rosszindulatu vevo es toroltek az osszes visszafizeteset.

Mivel nem jelentos osszeg, nem a penz a problema, hanem az ebay hozzaallasa.

Van valahol egy forum, esetleg megbizhato ujsag, ahova megirhatja, hogy mi tortent vele, hogy masok ne fussanak bele hasonloba, ha mar az ebay kitiltotta?
Vagy a felfuggesztes az nem kitiltas?

Az biztos, hogy nagyon elkeseredett, hogy eselyt se kapott, hogy bizonyitsa az igazat, csak ledorongolo leveleket az ebay-tol, most nagyon duhong, hogy ez micsoda eljaras.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Kezdem azzal hogy sajnálom az ismerősődet hogy így járt hogy a sok csaló miatt ő is belesett az eladói védelem keretében a vevő reklamációjának korlátozásába. Mivel sokan sportot űznek abból hogy mondvacsinált okból kérjék vissza a pénzt erre is van védelmi mechanizmus. Az közel egy időben sok reklamációt veheti a vásárlói védelemmel történő visszaélésnek és korlátozzák az eBay használatát.
Komplexen kell nézni, nem csak a vevőnek van védelme hanem az eladóknak is és ezt kell valahogy megfelelően összehangolni. Ugyanúgy felháborodik az eladó hogy állandóan reklmáélnak visszakérik a pénzt, ha mindihóg a vevőnek adnának igazat, nem vizsgálnák az eladó érveit akkor ő panaszolná az eBay hozzáállást.
A szerződési feltételek tartalmazzák azt hogy ha visszaélés gyanús az eBay használat akár a vevő, akár az eladó részéről akkor korlátozhatják a hozzáférést, visszatarthatnak pénzt, jogi eljárást indíthatnak és akár végleg kitilthatják az érintett vevőt, eladót így azt kifogásolni hogy ezzel élnek is persze lehet, de nem sok haszna lesz.

Az hogy közvetlen egymás után hat reklamáció indítva ez az a kategória hogy ez fog történni, akár jogos a reklamáció, akár nem, innen nem tudom megítélni konkrétumok nélkül.
Én azt sem tudom megítélni hogy a kapott üzenetekben mi volt a ledorongolás, nem szoktak sértegetni, persze azért az is elvárás hogy a vevő is megfelelően nyilvánuljon meg.

Eleve ha ilyen kérdés felmerül hogy egyszerre kellene reklamálni és mit tegyen említettem volna hogy mi várható, azt is, hogy gondolja át a minőségi kifogását és azt is hogy lehet hogy visszaküldés után fogják kompenzálni és az nem szokott olcsó lenni, mert nem mindig az eladónak kell fizetni a szállítási költséget.
Egyébként ez nem egyedi dolog előszokott fordulni hogy így jár a vevő vagy az eladó.

üzenetek