eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


envagyok
(veterán)

Azért jobb lenne akkor kifizetni akkor a sarcokat, ha már itthon a cucc, minthogy előre kipengetni sok tízezret, ami még nem is biztos hogy megérkezik.
Meg durva, hogy az eladó kap 100k-t se, én meg fizetek 198k-t.
Lehet én vagyok hülye, de ez így nekem elég fura.

[ Szerkesztve ]


gyulaszu
(senior tag)

Én már csak azt nem értem, hogy miért nem eleve a hugod címével licitáltál? :F aztán majd hazakerült volna valahogy...


V/
(titán)

Azért mert az eBay nem kér vámkezelési díjat (itthon 4000 -12000 Ft kézbesítő cégtől függően) és ha elveszzne akkor visszakapsz minden pénzt.
Évztizedek óta lényegében nem változott a magánszeméylek importálásásra vonatkozó szabályozás, fizetni kell áfát és vámot ha van.


envagyok
(veterán)

Elvileg még módosíthatok címet.


V/
(titán)

Már nem és nem fog beleegyezni az eladó, mert ugrik az eladói védelme ha nem arra a címre küldi amit a licit végén megkapott, nem fogja kockáztatni ekkora összegnél, ha van egy kis esze.

[ Szerkesztve ]


envagyok
(veterán)

Még nem checkoutoltam, és van egy osztrák címem is már ott, be tudok írni további címet, és az eladó akkor fogja tudni hogy hova küldjem, mikor elküldtem a pénzt?
Legalábbis szerintem :F
De most az osztrák címet beállítva már kicsivel kevesebbet ír.
Persze lehet rosszul gondolom.


V/
(titán)

Ha fel van véve más cím és abba az országba van a hirdetésben szállítás akkor a fizetés előtt lehet azt választani, amit írtam az már kifizetett tételre vonatkozok.
Persze hogy olcsóbb, ott az áfa 20% így 7%-al jobban járnál.


xcvbxcvb
(aktív tag)

Ukrajnába küldött valaki mostanában valamit ?
Mennyire lehet rizikós ? Na jó, lehet ez hülye kérdés volt egy olyan országról amit éppen megtámadtak .

[ Szerkesztve ]


francois8
(tag)

Sziasztok! A német ebay-en az eladók többségénél már nem lehet licitálni. Egyszerűen letiltja. Egyébként is szoktam írni mindegyik eladónak, hogy vállalják-e a szállítást és általában elég készségesek is a sellerek. Viszont már ketten is azt írták, hogy nem tudják beállítani a megbeszélt ár szerinti szállítmányozást. Nem az árral van a baj (szerintem), hanem azzal, hogy nem találják meg nemzetközi szállítás aktiválást. Tudna nekem valaki abban segíteni hogyan tudnám neki ezt tudomásukra adni? Sajnos én sohasem tettem még fel semmit, így azt sem tudom hol lehet ezt módosítani.


V/
(titán)

Az Összefoglaló 8.a pontja alapján lehet elképzelésed, de a kezdő eladóknak nem áll rendelkezésükre nemzetközi szállítás és lehet hogy ezért nem megy.
Itt a német oldal linkje ebben a témában és a segítség.
Azért nem az gond hogy nem találják meg, sokan nem szívesen adnak el más országbeli vevőnek az esetleges szállítási és reklamációs problémák miatt, nem kell félreérteni, de többen nem igazán szeretnek magyar vevőkkel sem üzletelni.


francois8
(tag)

Köszi! Rendben van amit mondasz, ......sajnos ezt magam is tapasztaltam. Ellenben ezek ketten még írták is, hogy szívesen vállalják a szállítást.


tbalint3
(tag)

Valamit Ukrajnából vásároltak tőled? AZ nem semmi a jelenlegi helyzetre nézve :Y
Egyébként a posta.hu oldal szerint mehet levél+csomag is oda, persze semmi felelősséget nem tudnak vállalni, mert, hát, öhmmm, éppen háború van ott.

Más: ez érdekes lehet, valaki próbálta már? [From March 1st 2023, Final value fee on ebay.de is 0% for C2C sellers residing within the EEA]


kokokka
(őstag)

Ezek szerint is azt hiszed, hogy ott most minden négyzetcentiméteren fel van dúlva a föld. Természetesen ez nem igaz, Ukrajna legnagyobb részén zajlik az élet továbbra is. Termelnek, dolgoznak, neteznek és vásárolnak is az emberek. Ez alól miért lenne kivétel az eBay?


tbalint3
(tag)

Nyilván nem, de meglepő volt azért. Az egyértelmű, hogy a mi kis vityánk kormánypropagandája akkor is hazudik, ha kérdez, de azért én óvatosan postáznék oda. Mi van ha soha nem érkezik meg a cucc, a vevő meg case-t nyit?


OCTAMD
(őstag)

Srácok van itt valaki aki német ebay.kleinanzeigeről el tud nekem intézni 2db hangszórót?

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Szerintem senki sem vállalja fel, mert ez nem eBay, hanem egy Jófogás szerű hirdetési oldal és a sajnos sok az átverés, nem mindig olyan állapotban vagy nem kapod meg amit ott kifizetsz. Nem kell hozzá eBay regisztráció mert nem eBay.


gyulaszu
(senior tag)

Én épp ma jöttem ki 2 hétre dolgozni. Ha egy bizonyos plz 10 km -es körzetében van, akkor esetleg lehet szó arról, hogy arra kanyarodjak...
Szoktam ott vásárolni, de csakis személyes találkozó során.


OCTAMD
(őstag)

Ez valahol Berlin környéke


gyulaszu
(senior tag)

Én Bajorországban, úgyhogy nem esik útba...


Francia91
(veterán)
Blog

Most ez reális?
Egy nVidia Quadro matricaszettet vettem Kínából, az itthoni 2 db Dell Precision laptopomra

üzenetek