eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Igen. eleve a szállítási idő és a szállító adja az információt SpeedPAK és Estimated between Fri, Apr 19 and Mon, Apr 29


V/
(titán)

Az azért egy kicsit kevés a 2200-as is sértő lehet, mert ez azért 3000 € áron mennek ezek.


Laraxior
(titán)

Fent volt figyelolistan, ma kuldott egy 2100-es ajanlatot, arra kuldtem vissza ellenajanlatkent az 1990et :B


hcl
(félisten)
Blog

Hello,

Mennyire macera+drága egy kb 10 fontos használt cucc (régi telefony) vámolása UK-ból...?

Thx :) :R


V/
(titán)

Semennyire, mivel ezt IOSS értékhatár alatti kifizeted az áfát is, vám nincs ha posta a kézbesítő ők akkor kérnek némi pénzt, az Összefoglalóban a vámos résznél bővebben leírva.
16. Vámügyintézésről néhány gondolat

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

Köszi! Tehát valószínű kifizetem a cuccot+sarcokat, és megkapom kézbe :) :R


thomasrc
(tag)

Még mindig Franciaországi lokáción van a csomagom. A Posta szerint hozzájuk még nem érkezett be, így nem ők az illetékesek. Ilyenkor az USPS ezen oldalán kell egy kérelmet nyitnom a csomag keresését illetően vagy az eBay-nek kell jelezni a problémát először? Mi az eljárás?

Egyébként az eBay azt írja az "Order details"-nél, hogy "Arriving by Tue, May 21", ami még egy jó hónap. Lehet, hogy az eBay becsli jól és csak várnom kellene még? :U


rednifegnar
(senior tag)

teljesen fogalmatlan vagyok a temaban:
vettem 4 db hasznalt memoriakartyat egy nemet eladotol.
meg is erkeztek rendben. viszont a 4-bol csak 1 jo, a masik 3 nem az a tipus amit kertem tole.
megirtam, megertette, azt mondja kicsereli olyanra ami nekem kell mert van neki (ugy lattam ilyen nagy tetelben memorakartyaval bizniszelo az illeto).

namarmost vissza kellene kuldenem. nezegettem a posta oldalat, de nem lettem tul okos tole, van egy online cimirat kitolto, abba beirkaltam, aszongya 8300 ft.
kicsit sokallom, tekintve hogy szinte levelezolap meretu a cucc, par mm vastag. es persze o nem is ennyiert kuldte ide (6 eur-ert nagyalaku boriteknak hivva, gyak ket kartonpapir koze beragasztotta).

van erre a postanal masik olcsobb megoldas? eleve ilyenkor ki fizeti a reveszt? regen volt a pp terites a visszapostara. nyilvan a cserekartya postazasa ujabb 6 eur. az a bajom hogy ez igy mar lassan tobbe van mintha vennek 2 kartyat es idepostaztatnam ezt meg kidobom a fenebe. :W


V/
(titán)

Valamit elnéztél "csak" Bruttó 4 965 Ft és sajnos ennél nincs olcsóbb.
Ha hibás akkor az eBay szerint az eladónak kell fizetni a visszaküldést, csak van egy kis gond ha az eladó nem vállalt ilyet a hirdetésében, akkor egyszerűen lehetetlen behajtani rajta..


rednifegnar
(senior tag)

na ez mar jobban hangzik kicsit, persze nem ezen a par ezer ft-on mulik.
(Seller does not accept returns)
hol lehet ezt a 4965 ft-ot megtalalni? pontosan minek hivjak?
nem birok eligazodni a posta pdf-ekben, letoltottem az 1 zona dijszabast de ott ilyen osszeg nincs. amugy ez minek szamit, levelnek vagy mikent kell ezt ertelmezni?

a mukso cimet mar elkertem, kuldot kepeket is hogy van meg tartalek kartyaja ki tudja cserelni.



V/
(titán)

Van a Díj kalkulátoruk.
Az hogy legyen nyoma a kézbesítésnek elsőbbségi +ajánlott a minimum.


gyulaszu
(senior tag)

Postakész+ajánlott nem lenne sokkal olcsóbb?


V/
(titán)

Több oka is van.
Milyen vastagra csomagolhatja be? Ha 1 cm-nél vastagabbra jön ki akkor nem mindig veszik át.
A bubis csak belföldre használható.
Hiába Németország ez akkor is igaz a mondat második fele: Európai Unió vámhatárán kívüli országba címzett terméket, árut tartalmazó küldeményt nem lehet nemzetközi postakész borítékban feladni.
De mondjuk átcsúszik.
Nyomkövetés miatt ajánlottnak kell lenni az meg elsőbbségivel együtt választható, tehát az elsőbbségi postakész ára azzal növekedni fog.
Az ajánlott 2160 Ft, a közepes boríték amibe saját karton védelemmel tudja ellátni a sérülés ellen az 2850 Ft, ez 5010 Ft.
Persze ha biztonságosan be tudja zsúfolni a normál borítékba és nem termék csak egy "ingyenes brossúra, könyvecske", nem termék akkor valóban olcsóbb a 3240 Ft.
Van aki egy-egy cd-t, dvd-t küld így, de hogy ez menyire lesz biztonságos azt én nem tudom, vékony az a boríték papír.

[ Szerkesztve ]


rednifegnar
(senior tag)

koszi, jo lesz az a dijkalkulatoros is. de hogy ezt a dijkalkulatort miert nem a fomenube tettek hanem oldalra az eleg zavaro.

ha ez a "level/levelezolap" van kivalasztva abban milyen merethatar lehet? sulya nem sok, bar 50g-nal tobb lesz.
a vastagsag az erdekes hogy ha ket karton koze beteszem akkor saccra 1.5cm vastag lesz. 6mm a kartya tokkal.
jol latom hogy "324x229x24 mm" lenne a a max levelmeret? abban boven benne vagyok.

(most latom, hogy nekem azert lett 8300 mert csomagot valasztottam, nem vagom ezt a posta logikat)


V/
(titán)

A postakész esetén van csomagolási gond, mert az csak egy sima vékony boríték és abba nem tudod szerintem úgy belerakni hogy védve legyen a szállítási sérülések ellen, ezért a 3240 Ft-os postadíj nem valószínű hogy menni fog. Tényleg csak levél lehetne benne.

Normál levélként nem ez a méret külföldre "324x229x24 mm" ez csak belföldi, kifelé más a szabály 2000 g és 90 cm befoglaló méret a maximum, úgy hogy a legnagyobb oldal csak 60 cm lehet, ami mehet, így dobozban is küldhető. Ez lenne a 4965 Ft-os. 51-500 g-ig.

A gond az hogy a 100 és a 250 grammos határt megszüntették 50 g felett már 500-ig számolnak és ezért olyan drága.

[ Szerkesztve ]


rednifegnar
(senior tag)

igen eleg ertelmetlennek tunik ez az 50g es 500g bontas. vagyishat ertem, de nem nekunk jo, mi vagyunk ertuk, nem forditva. masfel centibol meg fog allni.

nagyhirtelen az gondoltam, hogy teszek egy probat a helyi postan, de atgondoltam.. inkabb atmegyek a nagy postara a mammutba mert ezek itt csak mindent elkevernek. mar az atvetel is eleg kacifantos volt, "nem talaltak", mindig ez van, csod az egesz.


t72killer
(titán)
Blog

Az ebay retract offer lehetőségek száma limitálva van vajon napon belül :F ? VGA-t vadászok és ha egy eladó 2-3 órán belül nem reagál mennék másikhoz, nincs rá egy hónapom, hogy 100 eladónak külön-külön ajánlatot tegyek. Párhuzamosan többet futtatni meg rizikó, nem akarok hirtelen 8 karit venni :DDD .

Jó lenne még egy utsó handshake a végére, hogy elfogadom h elfogadták.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Két apró gond, 48 óra áll rendelkezésre az elfogadásra és azt amit elfogadnak meg kell venned. Ez a módszer ajánlati kötöttség és nem lehet kihátrálni belőle. Szóval megfontoltan használd


t72killer
(titán)
Blog

De ki lehet, ott a "rectract offer" link és működik is, tegnap használtam, hogy 8 óra után fülét se mozgatta az eladó. Nálunk jellemzően 24 órás amúgy is az alap limit, régebben ittnis 48 volt.


V/
(titán)

ott a "rectract offer" link
oké aztán ne csodálkozz ha túl sűrű használat miatt kizárnak egy kis időre.

üzenetek