HP EliteBook / ZBook topik - Notebookok fórum

üzenetek

hozzászólások


looser
(addikt)

Ez egy nem hivatalos oldal, persze nem jelenti azt, hogy nem fog működni a gépeden; esélyes, hogy igen, de első körben én mindenképpen rábíznám a windows update-re a dolgot a telepítés után. Tegnap húztam fel egy kölcsön Elitebook 830 G6-ost és a régi biossal nem indult el a telepítő. Szóval ezt a sorrendet követném a helyedben: BIOS update > Windows install > Windows update > HP Support Assistant.

Viszont most keresgéltem kicsit, letöltöttem az utolsó bios-t a gépedhez (Windows 8.1 64bit volt kiválasztva a driver oldalon) és itt nem csak a bios filet nem tudom beazonosítani (van két file az exe-ben(68SCE.CAB és 68SCF.CAB), feltehetőleg az ezekben lévő valamelyik .bin file lesz az, de erre nem esküdnék meg...), illetve a másik gond, hogy itt még nem látok lehetőséget a pendrive elkészítésére (bár a leírás szerint képes rá: This package includes several methods for updating the BIOS version as follows: - Use the HPQFlash Utility to update the BIOS directly in a Microsoft Windows Operating System environment, - Create a bootable USB Key to update the system BIOS, - Use System Software Manager (SSM) to update the system BIOS on PCs in a network), amit az újabb bios file esetén már felajánl a telepítő, így a nem HP asztali gépemen meg tudtam csinálni.

Szóval így a végére azt javasolnám, próbáld meg a windows telepítést elsőnek (ha még nincs meg at telepítő, akkor innen elkészíthető), utána érdemes lehet a bios-t is frissíteni.

üzenetek