HTPC (házimozi PC) topik - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Viszi. De ott is jók kellenek legyenek a beállítások hozzá a programban is és Windows-ban is. Az egyszerűség kedvéért inkább ajánlanám az MPC-HC-t, abban pl. én is tudok segíteni, ha nem megy alapból és van Portable verziója is, amit telepíteni sem kell.

Itt kell a Bitstream-et bekapcsolni:


Várvédő
(csendes tag)

Letöltöttem, beállítottam ahogy írtad,de maradt,lehet hogy a 2012-es tv a gyenge pont, majd megnézem optikaival összekötve,de addig is köszi.

[ Szerkesztve ]


Várvédő
(csendes tag)

Maradt az optikainál is a sztereó, én úgy gondolom hogy a Windowsban a realtek hang beállításnál, nem enged csak sztereót,esetleg valamilyen segédprogram megoldaná?


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

A Realtek hangbeállításairól tudsz screenshot-ot?


Várvédő
(csendes tag)


Várvédő
(csendes tag)


Várvédő
(csendes tag)


Várvédő
(csendes tag)


Várvédő
(csendes tag)

Ezekkel próbálkoztam,köszi!


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

A Start menüben az alkalmazások között keresd meg a Realtek-el és azon belül nézd meg a beállításokat (ha nem megy, screenshot-oljál onnan is).

Amúgy így ránézésre a Stereo Mixer-t lehetne tiltani (vagy éppen, hogy engedélyezni???) és a Windows Sonic for Headphones sem kellene. De jobb, ha a Realtek saját programjában nézed meg.

[ Szerkesztve ]


Várvédő
(csendes tag)


Várvédő
(csendes tag)


Várvédő
(csendes tag)

Próbáltam,mindent amit írtál de semmi,lehet egy másik reáltek program kell?


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

A Start menüben nézzed a Programok között, amik installálva vannak és onnan indítsd el. Kell hogy legyen saját szoftvere feltelepítve. Ha így sem találod, akkor pedig az alaplapod hivatalos, gyártói oldaláról szedd le hozzá.


hm15
(senior tag)

Hello,

Nemrég érkezett új szerzeményként a TCL 75c805 tévém, és nem igazán sikerül összehozni a HTPC-vel HDR szintjén. Win 10, RX 560 Radeon.

4 HDMI portom van, mindegyik porton működik, de csak az első újraindításig. :)

Felbontás hiba lehet, első 2 kép mutatja milyen formában működik, második kettő az újraindítások utáni képet mutatja.

Lényegében 3840x2160 (ajánlott) beállításnál minden OK, restartot követően 4096x2160 (ajánlott) beállításon már a HDR kapcsoló is eltűnik és hiába állítanám vissza 3840x2160-ra, nincs többé HDR.

Amikor működik a felbontás és a HDR, lejátszó probléma nincs, gyönyörűen átvitte a HDR-t automatikusan (MPC-BE). Végeredményben a 3840x2160(ajánlott) beállítást kellene visszahozni, de elvesztem.


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

A Beállítások->Rendszer->Kijelző menüben is 3840x2160p-re van állítva?


hm15
(senior tag)

Igen, de rájöttem a feltételezhető okára, bár a miértre nem. :)
Ha megy a TV és bekapcsolom a HTPCT-t (újraindítás is ugyanez), akkor nincs HDR és 4096 a felbontás, utána állíthatok bármit, marad ez.
Ha azonban a HTPC-t előbb kapcsolom be, majd utána a tévét, akkor 3840x2160p HDR.

[ Szerkesztve ]


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Akkor az EDID info lekéréséveben van a gubanc. Ill. arra gondolnék, hogy a TV eleve ezzel a felbontással és HDR nélküli módban van, ezért mikor bekapcsold a PC-t, akkor az is alapból arra áll be. Mondjuk attól még utána is lehetne átállítani, de ez valamiért nem működik nálad. Meg alapból elég fura, hogy csak emiatt magától átváltja az eddig beállított felbontást a Windows. No ezt kellene valahogy kiküszöbölni. Akár a videókártya szoftverében is keresgélhetsz, hogy hogyan lehete tuti és állandó "fixre" rakni a felbontást. A TV beállításaiban is lehetne nézelődni, hogy az is alapból a kívánt felbontásban és HDR-el működjön (legalábbis jobbat erre most nem tudok).

[ Szerkesztve ]


Várvédő
(csendes tag)

Köszönöm , sajnos nem sikerült, még próbálkozok a gyártónál,TOPTON egy újabb illesztő programért.


hm15
(senior tag)

Szerintetek egy Intel B760 LGA1700 (pl: Asrock B760M-HDV/M.2 D4) alaplapban Windows 11 OS-sel életre bírható még a Xonar D2X kártyám?

HTPC csere lesz és befolyásolná a hangkimenet a kiépítését. Vetítő és vászon ugrott, ezért mehet a VGA is madvr-ral együtt a levesbe. Hibrid otthoni gép lenne HTPC funkcióval UHD HDR tévével.

Core i3/i5 Intel UHD Graphics 730 int. grafikus karis procira gondoltam (pl:i3-12100), MPC-BE audio és video renderer megteszi hozzá. Az erősítőm is marad: Pioneer VSX-AX3 MC PCM bemenettel, Cavern EQ-val, ezért fontos a hang/hangkártya.

Még kérdés lehet EQ APO Windows 11 működése is, nincsenek már kompatibilitás problémák?

üzenetek