exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


eattila
(csendes tag)

Bocsánat, neo, nem duo....


Phülöp
(addikt)
Blog

Ej, de vicces ez a tavasz.
(nem)


Jahno
(őstag)

Tegnap sütött a nap, holott egész hétre szar időt mondtak. Ma kocsival jöttem, meló után kinéznék Budára a hegyekhez egy újabb terepet keresni ha következő években lenne valami sarki fény idehaza, akkor ne ezzel pöcsöljünk, közel is legyen, megközelíthető is, legyünk kicsit felkészülve valamerre tájra rálátással.

Erre ma reggelre elég vacak az idő (5-6 fok). Pár napja itt-ott havazott is, jött egy 20 fokos tavasz, most meg lehet felétek jobb idő lesz:

Rakpart felé is állt a sor, pesti oldalon torlódás, már szarul kezdődött az egész. Eddig egész jó lehetett haladni, de elég két kereszteződésben valami és gyűrűzik tovább, Lágymányosi híd alatt a MÁV épít nagy erőkkel mindenfélét, ott sem egyszerű átvergődni a Dunán, maradt az, hogy Petőfiig megyek és netovább, pedig ilyenkor a Szabadság még működni szokott, úgy látszik arrafelé is van valami...


-szabi-
(őstag)
Blog

Már a neve elég volt, hogy elinduljak, kereső is neo-t adott, van por és tabletta alapú is, míg normaflore fiolás.
Még egyszer köszi.


Grillo
(senior tag)

Én reggel 7kor felmentem a Gellérthegyre, nem volt vészes a forgalom, meg a turisztok is aludtak még. Bár fény nem nagyon volt, azért kódorogtam egy órát.
Még gondolkodom délután egy visegrádban, mert lenne dolog kollégákkal, de holnap is menni kell. Majd még nézegetem a fényviszonyokat, esőt holnapig nem nagyon mond.


eattila
(csendes tag)

Az időjárás itt is tré. Kedden pont akkor esett, mikor temetőben kellett lassan haladni. Meg mellé 10 fokkal van hidegebb a múlt hetinél.
Hétvége is rotty lesz, ilyen időben a leánnyal nem megyek tekerni...


Phülöp
(addikt)
Blog

Temetés magában is rossz, nemhogy esőben. :(


eattila
(csendes tag)

Igen, el tudok képzelni kellemesebb eseményt én is.


-NoVa-
(őstag)

Akvarista nemjóképes funkcionális illusztrálós:

Emlegettem, hogy akad pár igazán jól sikerült és érdekes guppi variációm, csak izgágák és fotózhatatlanok. Na ez sem maradt nyugton, de legalább kevésbé elmosott:

Ez meg még mindig nem döglött, csak így szeret aludni. Meg háton. Meg néha függőlegesen a farkán állva. Hülye egy hal:


npera
(újonc)

Ma volt group activity, vezettünk és ettünk Falkenbergen túl egy eszetlen durva pizzát.

- Fisker Ocean
- Model Y performance
- EX30 AWD
- Audi E-tron GT
- Porsche Taycan Turbo
- Xpeng G9
- Mercedes EQS 580
- BYD Seal

Azt kell mondjam, hogy a Model Y hasonló élményt adott, mint az XC40, ugyanis ebben is beáll az achileszem kábé negyed óra után. Elképesztően kényelmetlenül ülök benne, ami egy komoly fegyvertény, mert a kocsi maga akkora, mint egy székesegyház. Minden irányban elképesztően sok tér van benne.

Az összes kínai kocsihoz hasonlóan az Xpeng a "death by warnings" üzemmódban lebontja az agyadat. Minden IS pittyeg és bimbammol.

A legjobb a Seal. Azt simán be tudod zárni úgy, hogy gyújtás rajta, fényszóró ég, fűt/hűt és "működik". A kocsi szoftvere nem fogja fel, hogy kiszálltál és becsuktad az ajtót és talán le lehetne kapcsolni. Ha nem nyomod meg a stop/start gombot (!!!), akkor egész éjjel be van kapcsolva és álltában merül. Reggel így találtam meg a kocsit 82%-al, mert az előző fittipaldi lerakta a parkolóban, becsukta és ment a dolgára, hogy majd lekapcsol. Ez is pittyeg mindenre is.

A fenti blamát leszámítva a Seal egy picit kezelhetőbb Model 3 is lehetne. Hasonló méret, de a beltér minősége egy másik galaxis. Meg vannak gombok tükröt állítani.

Fisker Ocean nem kapott túl jó sajtót és most mennek tönkre. De a kocsi tök poén. Olyan, mint egy jobban sikerült Range Rover Evoque. Van benne hely, kényelmesen ülök, jó a kormány fogása. A különféle módok számítanak, ocean módban nagyon lazán siklik, a harmadik dinamikus módban megy ugye már faroltam vele jégen pár órát tavaly. Elképesztő hely van hátul is, teljesen lapos a padló, van fotokromatikus tetőablak, ami napelem is. Minden (!) ablak lehúzható, még a C-oszlop mögötti kis ficak is, vagy a csomagtérajtón levő üveg is.

Azt kell mondjam, hogy az Audi navigációja megint leszerepelt. Menet közben utas sem tudja menedzselni, mert letilt. És tök hülye a rendszer, de legalább lassú.

Taycan Turbo még mindig etalon vezetési élményre. A launch bár nem Plaid időt ad, de élményre még mindig üt.

EQS580 elképesztően jó utazóautó. Ha suhanni kell, akkor ez eléggé ott van. De!!! Egy 2 millió koronás kocsiban miért csálék a panelek? Miért hallom az invertert? Miért nincs frunk a kábelnek?


-NoVa-
(őstag)

#mithallgatszmost

Azariah rengeteg említésre nem méltó dolgot termelt már, ez most nálam egy egészen más halmazba került. Mindene mély, sokrétegű, vizuálisan, szövegében, kontextusában, hangulatában, ihletett kontent.


zetor2000
(senior tag)

Ezek közül egyikben sem ültem, de láttam párról autós tesztvezetős / bemutatós tartalmat, és a Merszedez volt az, aminél megemlítették, hogy ez nem az a Mercedes, amihez szoktak. Mert a régiben minden masszív volt, 20-30év után is a króm a helyén, a gomb klattyan amikor és ahogy kell, a bőr habár repedezett, de még van illata és tartása, a betét tényleg fa ésatöbbi. Ez meg egy rakás pénzért összelapátolt nyekergő "izé". Ha nem rendeli bele a vevő az utas elé a kijelzőt, akkor az ott konkrétan a "szegénységmérő" lesz, mert nem tellett a kijelzőre, és nem kap érte a vevő mondjuk tárolórekeszt / kesztyűtartót, akármit, hanem ott lesz egy k-rva nagy műanyag felület, csillagos berakással. És ennyi. Nagyon sok pénzért ennyi jár csak.


zetor2000
(senior tag)

Lágyi híd alatt a délpesti vasúti bővítés zajlik, most az a fázis van, hogy a budai oldala elmenjen a Keleneföldi pályaudvarig, amit mindenki szeretni fog, mert most épült be a Kopaszi gát, meg a kelenföldi lakótelep szélén is elmegy, ahol meg nem annyira épül zajvédő fal, és sok fát is kivágtak emiatt...


Jahno
(őstag)

Hetekben nagyot ment, de nekem a CIPOEről mindig a firkás arc jut eszembe és ezt az arab vonyítást továbbra sem bírom 3 másodpernél tovább.

Viszont ha már Azariah, akkor hát szar az élet első bekezdés: [link]

Ők is ilyesmiket tettek le az asztalra:

"Nekem elég a fedél a fejem felett Nekem elég az étel a számban Nekem elég, ha senkik ismernek A láthatatlanságban Miért kell mindenkinek Valakinek lenni Miért nem elég csak a jót Szép csendben tenni"

"Akárki fia vagyok én
Keveredik bennem a vér
Az a sok ezer nemzedék
Lassan összeért

A Gyávák korát éljük
Érzem a szarszagot
A bátrak istenét féljük
Nem váltunk korszakot"

És ha már nekiláttunk a nekrológnak, akkor 2. bekezfés, hasonlóan fiatalon (34 év) a héten egy másik szent őrült is távozott közülünk, ez egy ilyen erős időszak lett, nagy portáltól ne várjunk hírverést, de a munkássága az ott van, itt néhány asztro tájképe: [link]

És a miképpen készült kicsit szakmai blog is, közepén videóból érdemes az első 4-5 percet megnézni aztán leköti a civileket is ha úgy adja ki: [link] Csendes, jó gyerek, nem verte a nyálát pedig van mire.


Grillo
(senior tag)

Azért a normálisabb tájfotós széna megemlékezett róla, legalábbis akiket én nézek, azok többsége nagy szomorúsággal említette a szomorú eseményt.


Samott
(addikt)

Aha. Kar hogy egy szavat se ertem. Probaltam megismerni, megszeretni, de nem megy. Pedig egy csomo mai zenet hallgatok, de nem ertem mi ez a hajp korulotte. Egesz egyszereun nem jo. Szerintem.


Phülöp
(addikt)
Blog

Azt azért elvárnám, hogy legalább azokat a részeket lehessen érteni felirat nélkül, amiket magyarul énekel.


Phülöp
(addikt)
Blog

Korábban valaki linkelte ide egy kincertjét, azt még én is dicsértem. Kb. 15-20 percet hallgattam, meglepődtem erősen. Az újdonság varázsa, fogjuk rá.
A mostani generációból nekem a Raklap jön be, tőlük a szia mama konkrét időutazás 30 évvel ezelőttre, amikor Kispál, Sziámi, Tereskova és Waszlavik fontosabb volt a zh-ra készülésnél.


-szabi-
(őstag)
Blog

Nekem Azariah munkásságából kb 2 zeneszám tetszik a többi nem fog meg.
Raklap nem az én stílusom de tényleg van egy kis időutazás a linkelt számban.


-NoVa-
(őstag)

A hypeot nem kell értenünk, sikerült elkapnia a klasszik mulatós tömegműfajt, tempóban, ritmusban a tiktokgeneráció figyelmi képességeire túlpörgetve, én meg inkább simán sznob és boomer vagyok ezekhez.

üzenetek