Flip (IPTV, Otthoni Internet, Vezetékes telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


TillaT
(kezdő)

A fejemben van egy kis katyvasz, de igazad van. :R
"A HG8245H digitális elosztó egy optikai hálózat lezáró egység (ONT Optical Network Terminal), amely a gigabit sebességű optikai előfizetői hálózatban (GPON Gigabit-capable Passive Optical Network) használható."

Amit viszont még inkább nem értek.
Mi a logika abban, hogy az optikai hálózathoz olyan osztókat adnak, amik nem képesek kezelni az 5 GHz-es WiFi-s kapcsolatot, miközben a hagyományos koaxos területeken meg az 5 GHz-t is kezelni képes elosztókat adnak? :Y :W
(Nem nagyon szoktam ilyen emodzsikat használni, de most ezeknél jobban semmi nem tudja kifejezni, ami a fejemben van.)


4Grider
(veterán)

A logika az, hogy a HG8245H úgy tudja a PPPoE Pass Through-t, hogy nem kell lemondani az IPTV-ről és a VOIP-ról sem, így használhatsz mögötte saját, normális routert natolásra. A Sagemcommal viszont nem (max. ap-ként vagy kettős nattal tudod mögé tenni a saját routered), így ott jobb wifit kell a szolgáltatónak az eszközével biztosítani.


TillaT
(kezdő)

Köszönöm. A két eszköz használati útmutatóját lapozgatva én is erre a megállapításra jutottam.
Összegezve. Optikai területen a HG8245H-t adják, ami egy ONT eszköz, amihez az IPTV-ről és a VOIP-ról történő lemondás nélkül lehet csatlakoztatni saját routert.

"stabil nethez mindig saját, stabil és megbízható(erős) router használatát javasoljuk"
Ezennel visszajutottam az eredeti kérdésemhez.

Milyen routert (márka, típus) javasolnál a HG8245H-höz csatlakoztatni?
És miért írtad azt, hogy a HG8245H "egy fos eszköz"?


4Grider
(veterán)

Mert az. Rászabadított torrenttől már összetojja magát, két-három kliens szimultán forgalmától pedig belassul. A Wifi 4-et hagyhatjuk. Persze ha nincsenek igények, jó az átlagosan néhány Mbps, akkor jó ez is, de ha rendesen akarod natolni a belső hálózatod felé a 920/330 Mbps-ot, akkor ez édeskevés.
Van "milyen routert" topikunk már elég régóta, ott a topik összefoglalóját érdemes olvasgatni..


TillaT
(kezdő)

Köszönöm, okosodtam. :R


Trava
(tag)

A hozzászolásokat olvasgattam, de arra nem kaptam választ, hogy a NAT-ot ki kapcsolják kérésre vagy sem?
Nálam a fűtés, a klíma, a biztonsági kamera elérése nagyon fontos.
Vajon tudnám használni ezeket a funkciókat ezzel a szolgáltatással. (most digi van, ott kivettek a nat-ból miután betelefonáltam)


4Grider
(veterán)

Többnyire nem vesznek ki a natból arra hivatkozva, hogy akkor nem megy az iptv és a szolgáltatás nem bontható (csak netre).


tusik
(tag)

Annyira nem vagyok otthon a router beállitás témában.
A Sagemcom LAN-ról megy az Asus WAN-ba az utp kábel.


4Grider
(veterán)

Ha nem kapcsoltad be az Asus-on az ap módot, akkor hármas címfordítás van nálad: natol (ip címet fordít) a szolgáltató a Sagemcom felé (mert ugye nem ad neki publikus ip címet), a sagemcom a routered felé, te meg a routereddel a LAN/WLAN felé. Az szép...


tusik
(tag)

Ez most kicit kinaiul van nekem. :D


Narxis
(nagyúr)
Blog

Üdv!

A jövő évi digis emelés miatt gondolkodtunk a DIGI 1000 FTTH net és UPC Direct műholdas TV kiváltásán Telekom Flip-re, mert így fele lenne a havidíj. Mennyire rosszabb a telekom kábelneten az online játékokban a ping? Van itt esetleg szegedi?

Ezt írja a címünkre a Flip:

Jó hírünk van, nálad elérhető a Flip!
Ezen a címen a Flip szolgáltatásokat kábel hálózaton nyújtjuk, a következő paraméterekkel:
250-es csomag
a letöltési sebesség – minimum 15 Mbit/s, maximum: 250 Mbit/s, rendes körülmények között elérhető: 150 Mbit/s
a feltöltési sebesség – minimum 4 Mbit/s, maximum: 10 Mbit/s, rendes körülmények között elérhető: 6 Mbit/s.


4Grider
(veterán)

Én garantáltan nem lépnék vissza koaxra optikáról. A maximum 10 Mbps feltöltési pedig konkrétan már akadályozza a távol/felhőben tárolt tartalmak feltöltését.


skroy
(aktív tag)

Amikor megrendeltem, a visszaigazoláskor azt az üzenetet kaptam, hogy koaxon elérhető nálam, pedig a Flip weboldala optikát írt. Végülis az optika lett az igaz, szóval a helyedben utánajárnék, hogy valóban csak koax van-e. Én abszolút elégedett vagyok a szolgáltatással optikán. Atomstabil minden.


Narxis
(nagyúr)
Blog

Én is ettől félek, lehet beaktiváljuk a hűséget Diginél, így egy kicsit olcsóbb lesz aztán marad így.

#1793 ránézésre koax, jóval vastagabbnak tűnik az oszlopon mint az alatta futó digi optika. Azért lehet, hogy rákérdezek.

[ Szerkesztve ]


Narxis
(nagyúr)
Blog

Hmm telekom oldalán engedi kiválasztani a 1000/25-ös netet... :F

#1796 ja akkor jó. :)

[ Szerkesztve ]


4Grider
(veterán)

Az akkor koax.


molnarpeter
(nagyúr)
Blog

Ha azt nézzük, hogy helyenként lehet némi variancia - próbálj esetleg szomszédságban egy gyors wifi speedtestet kunyerálni... sőt, köttesd be, 14 napod lesz lemondani - vagy a Digit, vagy a Flipet :)


dpeti86
(csendes újonc)

Ugye a Flip otthoni tv szolgáltatással nincs online tv nézési lehetőség?


skroy
(aktív tag)

Nincs. :N


TillaT
(kezdő)

Sziasztok!
Van érdemi különbség a Technicolor ISB2201 és a TTI STB-3112 CDA IPTV vevőegységek között? Melyikkel milyen tapasztalataitok vannak?


Kroni1
(veterán)
Blog

Sziasztok!

Flip-nél van olyan lehetőség, hogy a tévéhez ne kelljen settopbox? Diginél megszerettük, hogy nem kell semmi, UPC-nél is inkább a CI kártyás megoldást választottuk. Most édesanyám lakásában kéne valami szolgáltatás, elvileg van optikán Flip is a házban, és Voda is..


skroy
(aktív tag)

Nincs más lehetőség, csak a settopbox.


Avayasoft
(junior tag)

Sziasztok!

Tudjátok esetleg, hogy mekkora áremelésre számíthatunk mostanában?


scream
(veterán)

Nekem amúgy annyira nem világos (vagy csak én vagyok béna) ebből a táblázatból, hogy a Trio + nagyobb net (300-as) akkor most mennyi is lesz - a kiegészítő net is megkapja a korrekciót? Vagy akkor csak a Trio emelt ára + a régi kiegészítő ár lesz a végleges? :F


petoth
(csendes tag)

Értelmezésem szerint csak az alapcsomagok ára növekszik, minden más változatlan marad (azaz plusz set-top box, sebességnövelő opció változatlan)


zola96
(senior tag)

Milyen set top box jár új szolgáltatáshoz? Az android tv-s vagy még a régebbi?


skroy
(aktív tag)

Régi, hagyományos iptv.


Kroni1
(veterán)
Blog

Sziasztok! A címkeresőnél azt írja a FLIP oldala, hogy az adott címen optikai hálózaton tudnak szolgáltatni a társasházban. (Csepel, Rákóczi-liget) Az előző lakónál Telekom IPTV-s rendszer volt, nem tudom a T mit és milyen rendszeren szolgáltatott nekik, de a lakásba csak UTP jön be. Ezzel kell valamit mókolniuk majd vajon ha megrendelem a flip-et? Most lett felújítva a lakás, nem igazán szeretnék most már falon kívül meg sehol fúrás-faragást.. :F
Gondolom telefonon nem igazán tudnak majd erre mondani semmi okosat ha felhívok egy ügyfelest.

[ Szerkesztve ]


skroy
(aktív tag)

Az utp helyett optika lesz behúzva a lakásba.


psion2101
(tag)

Komoly kérdésem lenne.Nyáron be lett kötve,minden szuper volt és kb novemberig rendben is volt.Aztán este a tv képe szét esett majd meg is állt.Elöször csak pillanatokra aztán percekre.Felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal ott jött a standard sms,hogy a rendszerben van hiba és megoldották.December óta "katasztrófa" a helyzet,Nem hogy elmegy a tv,de az internet is kuka.
Igy áll fel a rendszer otthon:beérkezik az optika a készülékbe és Tp-link Cpl -en eljut a jel 3 tévéhez.Az egyik tv-nél be is van iktatva egy Asus Router,hogy a lakásban a wifit szolgaltassa,mert a flipes cucc az inkább használhatatlan mint hasznalható nálunk.Ez egy két szintes 100 négyzetméteres lakás.Mivel nem használjuk a tv estén kivül igy mindig azt vettük észre,hogy 8-fél 10 között volt ez a probléma. Ha mondjuk 6 kor be volt kapcsolva soha semmi gond nem volt.
Szerelő már többször volt.Át állított idősávot,nem tudom mit jelent.Cserélt flipes egységet,rámért a kinti kábelre is amin jön a jel.Elvileg napközben is mikor rámérnek mindig minden jó.
Állitólag azt mondta a Cpl is lehet a gond ha valami nagy fogyasztó beindul az bezavar.Cirkó fütés van ami délután 4-től megy este 11 ig.De kipróbáltuk azt is,hogy a kérdéses időben lekapcsoltuk a kazánt.
És még mindig rossz,úgy veszem észre,hogy a szerelő is feladta már a dolgot.Nincs több ötlete.
Esetleg nektek?
Gondolkozzom váltáson,de sajnos csak egy szólgaltató jöhet szóba az pedig dupla ennyibe kerül


skroy
(aktív tag)

Nem lehet, hogy az Asus router kavar be? Lehetnek ütközések, ha nem lan-lan van összekötve és a dhcp nincs kikapcsolva. Asszem'. Elnézést ha esetleg hülyeséget írtam. :)


4Grider
(veterán)

Powerline adaptert eszembe nem jutna iptv kiszolgálására használni, annak ellenére, hogy nálam megy róla voip adapter, de ég és föld a kettő sávszélesség igénye között. A powerline adapterek által átvihető sávszélesség annyi mindentől függ, hogy erre a vonalra tuti nem alapoznék szakadásmentes iptv átvitelt.
Fogj egy hosszú patch kábelt és vidd el az egyik tv-ig vele az iptv-t. Ha ott is szakad, szolgáltatói probléma, ha nem, marad a powerline (vagy ahogy te nevezed, cpl).


psion2101
(tag)

De az a durva,hogy a flipes szerelő ajánlotta ezt a megoldást,hogy ezt a telecomnál ezt használják és adják is az előfizetéshez.De mivel ez az olcsó telecom igy magamnak kellett megvennem az ő ajánlása alapján.
Egyébként nekem is már csak a kábeles teszt van a tarsolyomban lehetőségként.


psion2101
(tag)

Jól mondod,de az be lett állitva itt kapott tanács alapján és az jó is


skroy
(aktív tag)

Akkor mindenképp próbáld meg tesztelni kábellel, a powerline nélkül.

üzenetek