Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


skroy
(senior tag)

Mindenképp kell stb.


Xtomi
(tag)

Akkor marad a Voda, ott van Cl modul a TV-be


viktorhu
(veterán)

Vagy ha van digi, oda modul se kell.


kalifa777
(tag)

Sziasztok!
wifi erősítése érdekében szeretnénk egy routert beállítani. Van valami amire figyelni kell? (ajánlott márka, beállítás stb)
Előre is köszi.


viktorhu
(veterán)

A wifi topicban többet tudnak segíteni. Lesz pár rutin kérdésük, hogy mit szeretnél, mi a kiinduló helyzet, falak stb.


Bferibörs
(addikt)

Bekötötték, ügyes,gyors volt a szerelő srác.
A sebesség is jó. ( 30-50 Mega volt mobilneten :DDD )

[kép]

A 2. router majd hétvégén lesz betéve.
Wifi így 80- 120 megabit.


Marengo
(csendes tag)

Up.


Bferibörs
(addikt)

Sziasztok, Flipnél mikor van számlazárás? Csoportos miatt kérdezem,hogy beleférek e még az aktiválásba,ebben a hónapban. Tegnap adtam megbízást rá.

Assus + routerrel simán osztja a 200-220 Megabitet 5 G- n.

[ Szerkesztve ]


psion2101
(tag)

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy a flip által kapott routerhez be van kötve az én routerem.(Asus AC 1750 Dual band)Megy a dolog ezzel semmi baj,de viszont a lakás egyik legrosszabb sarkában van és gyenge a jel.3 box van a fliptől amikhez a jel TP-link TL-PA7017P készülékeken megy a jel.Arra gondoltam áthelyezem az egyikhez a routert.Netet ki tudtam csiholni az által,hogy a routert a Tp link hez csatlakoztattam,de viszont a box hiába jelezte,hogy van szignál nem jött be adás csak a "magenta" töltő képernyő.
Van bármi tanácsotok,hogy ezt a problémát hogy lehetne megoldani?


4Grider
(nagyúr)

Úgy, hogy nem natolsz a saját routerrel, hanem ugyanabba az ip cím tartományba teszed, amit a flip által adott ont biztosít, adsz neki egy adminisztratív ip címet a fenti tartományból és letiltod rajta a DHCP kiszolgálót, majd pedig nem használod a WAN portját. Ha a saját routered tudja az AP módot, akkor pedig natúr csak abba teszed át, a lényeg, hogy ne natoljon, hanem a flip eszköze által adott alhálózatban működjön.


psion2101
(tag)

Köszönöm a gyors és jó választ.Megpróbálomigy megcsinálni ahogy mondtad! :C


viktorhu
(veterán)

Plusz az igmp bekapcsolása a saját routereden, ha a set top boxot arra akarod kötni.


Mikeee89
(senior tag)
Blog

Sziasztok. Játszik valaki flipes netről PlayStation 4-en? Meg tudná nekem nézni, hogy milyen típusú NAT van nála? Beállítások/Hálózat/Internetkapcsolat ellenőrzése menüpontban írja ki.


psion2101
(tag)

Köszönöm a segitséget sikerült megcsinálni a routert.


Mikeee89
(senior tag)
Blog

Sziasztok! Igaz nem kaptam választ, mert elég specifikus volt a kérdésem, de megírnám a végeredményt. Az albérletben jelenleg nincs LCD tévém (hely sincs neki). A szüleimnél van egy PS4 Pro-m, azt szerettem volna laptopról Remote Play-el használni. A szüleimnél Magyar Telekomos net van, az albérletben Flip. A szüleimnél wifin működött a Remote Play, és az albérletből is működik. Igaz mindig be kell kapcsoltatni a PS-t, mert pihenő módból nem tudom felébreszteni. Úgyhogy aki Flip-es nettel akarja használni a Playstation 4-et vagy 5-öt Remote Play-el, annak valószínűleg nem lesz vele gondja. :)


snyper990
(őstag)

Sziasztok!
Az létezhet, hogy egy címen nem elérhető a szolgáltatás úgy, hogy egyébként az összes szomszéd címére azt írja a honlap, hogy elérhető? Többek közt a szembeszomszéd címére is, ahova a házhoz egyébként közelebb lévő dobozból tudnának egyedül bekötni, a kábelt az út felett áthúzva?
Egyébként az egész utcában elérhető a Telekom optikai hálózata. Bár olvastam az összefoglalóban, hogy nem feltétlenül elérhető mindenhol, ahol a Telekom is, de azért így furcsa, hogy elméletileg kb. az utca összes címén elérhető, csak ott nem. Illetve azoknál a címeknél következetesen nem, ahol a házszám „/” karaktert tartalmaz, ami nekem gyanús. A honlapon lévő űrlap legördülő listájából kiválasztva az összes, most hirtelen kipróbált [szám] / [szám v. betű] formátumú címre azt írja, hogy a [szám] [szóköz] [szám v. betű] (egyébként így, a „/”-t szóközzel helyettesítve valójában nem is létező) címen nem elérhető a szolgáltatás.
Bár most találtam egy „/”-es címet a saját utcámban, ahova azt írja, hogy elérhető (de ott is helyettesíti a honlap a „/”-t szóközzel)... A fene se tudja.
A saját címemre is azt írja a holnap, hogy nem elérhető, pedig már kétszer is dobtak be szórólapot.
Írtam az ügyfélszolgálatnak, amire sablon választ kaptam (amiben egyébként figyelmetlenségből eredő hibák is voltak), így számomra a Flip megszűnt komolyan vehető szolgáltatónak lenni, csak kíváncsiságból kérdezem. Köszi előre is!


Bferibörs
(addikt)

Miért nem hívod fel őket? Az e- mail mindenhol sablon szöveg szinte. Mondjuk telón is másodszorra sikerült elintéznem amit akartam,az első ügyintéző nem volt a toppon.😁


snyper990
(őstag)

Nem tudom, ez a hozzáállás, hogy „a kötődobozban nyilvánvalóan van Filpes elérhetőség, de neked nem kötjük be, csak valamelyik szomszédodnak” kissé elbizonytalanított velük kapcsolatban. Majd lehet telefonálok, még átgondolom.
Mindenesetre köszi a választ! :)


tome0001
(senior tag)

Sziasztok,
Mostani bekötéseknél tudjátok hogy pontosan milyen tipusu tv-boxokat ad a Flip?
Koszi elore is!


TillaT
(junior tag)

Sziasztok!
Rátok zúdítanék néhány kérdést, remélve, hogy tudtok válaszolni, segíteni.
Előre is köszönöm!

1., Mi a tapasztalatotok, ilyenkor év vége felé közeledve a megrendeléstől számítva mennyi időn belül kötik be és lehet használni a Flip szolgáltatásokat?
2., A központi szám hívásával vagy üzletkötőn keresztül vagy esetleg online (e-mailben) történő megrendelés esetén gördülékenyebb és gyorsabb a folyamat?
3., Szokott lenni valamilyen év végi/karácsonyi akció új szerződéskötésekhez?
4., A Fliptől lehet venni pl. TV kedvezményes áron, részletre a szolgáltatások mellé rendelve?

5., Családi házas környezetben az utcai oszloptól a beltéri egység végső helyéig -és esetleg a TV-ig (Flip TV-Boxig) is a Flip biztosítja díjmentesen a kábelezés kiépítését vagy ennek meg kell lennie addigra, amikorra a telepítő kollégájuk ki jön a házhoz?
6., Mennyi időt vesz igénybe a telepítés, helyszíni üzembehelyezés?
7., Mi a tapasztalat -családi házas környezetben- mostanában tényleges milyen az internet sebessége a névleges (maximális) 250-hez képest?
8., Milyen gyakran fordul elő a Flipnél, hogy az internet sebessége a minimum körül, esetleg alatta mérhető?
9., A Flip TV szolgáltatása mennyire stabil, akadozásmentes?

Még egyszer köszönöm a figyelmeteket és előre is a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

üzenetek