Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

"aztán a feketeleves: [...] set-top box [...] De akar a fene még egy távirányítóval vacakolni"

Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem ez az IPTV velejárója, a vevőegység Ethernet csatlakozón kapja az adatot. Az más, ha mezei digitális kábel TV-d van és csak bedugod a kártyát a TV-be és a kábelt is rögtön TV-be dugod be. Nekem eddig UPC-vel ez simán működött.

Most költöztem át másik kerületbe, az itteni lakásban Telekom van (VDSL, IPTV), ez a set-top-box már nem olyan, mint az eddigi sima digitális kábelt TV-s.

BTW azért megértelek, tökre megörültem mikor megláttam a Flip reklámját, mert a mostani Telekom VDSL-t kukáznám (rettenetesen ingadozik a ping), de akkor a Flip-re váltva adnék egy pofont a szarnak, mert igazából nem változna semmi. Külön poén, hogy a címemre keresve sem a Telekom, sem a Flip oldala szerint nem elérhető nálam semmilyen szolgáltatás, holott ezeket a sorokat is Telekom netet használva írom.

A UPC elvileg elérhető itt, ha a lakás tulajdonosa belemegy, megpróbálok egy cserét. Az elmúlt 5 évben nem volt velük bajom és talán rendes kábelnetet kapnék.


Dark Archon
(addikt)
Blog

Lehet, hogy az IPTV velejáróra, de akkor sem kell, mivel nekem nem a TV a fontos. Szerintem a DIGI-nek csak ott ellenfele a Flip, akiknek a visszatekerhető / pauzálható adás a legfontosabb.

trec12: szerinted a 10Mb/s feltöltés ugyanolyan jó, mint az 50Mb/s? A mai világban azért már nem mindegy. A DIGI-nél garantált 25/20Mb/s (100/50 előfizetésnél) szintén nem picit más, mint az 1/1 :DD Mondjuk ha tényleg beüt az 1/1, akkor legalább lemondhatod sarc nélkül.


viktorhu
(veterán)

Nemcsak a sávszélesség számít, hanem az is, hogy pl. viberen remeg a hang diginél, ha távolabbi országban van a másik fél, míg a t-nél 10/0,5-ös dsl-nél is tökéletes a hang. A garantált pedig 15/2, a valóság pedig egy nap után még mindig a 125/10-11, amiből a fel irány nyilván kevesebb, mint az az 50-60, amit a diginél kaptam a 100/100-as csomagban, csak egyrészt megkapom, amit ígértek, másrészt meg ott van a minőség kérdése, amit az előbb írtam. A 120/10 szerintem normál használathoz nagyon jó, ha pedig tényleg megkapom plusz ezresért a 240/20-at, akkor tényleg minden tökéletes lesz. És ott az AC-s wifi, ott a tévénél a nyelvváltás lehetősége (és még csak dvb-c tévét sem kellett vennem hozzá, hogy minden csatornát megkapjak, mint a diginél - sőt, elég lenne egy sima hdmi monitor).


trec12
(addikt)

Persze, hogy jobb az 50 Mb/s de az átlag usernek a 10 is elég szerintem. Az 1/1-re meg vélhetően soha nem fog leesni de szerintem még 20 alá sem. Szerintem ez is csak ott fordulhat elő ahol VDSL+4G hybrid megoldással adják a Flip-et. Koaxon, optikán vélhetően mindig meglesz a sebesség.

[ Szerkesztve ]


margithid
(veterán)

Azért 10 ma már nem elég szerintem, főleg ha többen is használják a netet.


313313
(addikt)

Azért van baj :D

[ Szerkesztve ]


margithid
(veterán)

Azért ez se semmi.
Nem tudom kit néznek hülyének...
Telenor fele ennyiért adja a korlátlan netet.

[ Szerkesztve ]


trec12
(addikt)

Olyan mintha azért csinálták volna, hogy legyen még akkor is ha senki nem fog rá előfizetni.... :C Vagy ezt is akarták. Egy hallva született ajánlat senkinek.

[ Szerkesztve ]


margithid
(veterán)

Majd a piac megbünteti őket...
De komolyan mondom nem értem minek előjönni ilyen csomagokkal, csak felhúzzák az előfizetőket és berágnak rájuk.
Flip - Csak ott elérhető ahol digi, akinek digi van, minek váltson flipre? Hallott ügy, fejlesztést meg majd akkor hiszem el ha látom!
Most ez a korlátlan net ott ahol 10 mega a net, de ennyiért? Ki az a nem normális (már bocsánat!) aki a telenor fele ennyibe kerülő valóban korlátlan, nem helyhez kötött mobilinternetje helyett ezt rendelni meg??
Nem hiszem el, hogy most a VDSL fejlesztése után ne tudnának komoly fejlesztések nélkül legalább 20-30 megát szolgáltatni ott ahol eddig 10 volt a plafon.

Én lennék pozicióban telekomnál azonnal elbocsátanám aki ilyen csomagokat kitalál, akkor inkább ne jöjjenek elő semmivel. Csak magukból csinálnak hülyét!

[ Szerkesztve ]


mbalint987
(aktív tag)
Blog

Szerintem abszolút van létjogosultsága a márkának, mert egyrészt árban is valós konkurenciát jelent a DIGI/UPC duó számára, másrészt mert sok helyen a T jobb hálózattal rendelkezik, mint az említett két szolgáltató (főleg a UPC kábeles hálózatánál igaz ez). A Flip elérhetőségét tekintve azt látom, hogy egyenlőre a nagyobb városokban lehet előfizetni a szolgáltatásra, és nem lehet egy csomó olyan helyen, ahol pl. van DIGI, de kisebb település.


313313
(addikt)

Megjött a konkurencia lépése, valami elnidulni látszik..

[ Módosította: tiv83us ]


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Kemény! Kezd éleződni a konkurenciaharc?

[ Módosította: tiv83us ]


313313
(addikt)

Ezekszerint, honlapon nem hírdetik még azért... Lehet csak a Flippes területeket szórják meg.
Következő hónap eleje/közepe lesz még érdekes, mikor a lezárúl az adategyeztetés. Az még átrendezheti némileg az erőviszonyokat és kénytelenek lesznek lépni a szólgáltatók...

[ Módosította: tiv83us ]


kircsike
(tag)

Sziasztok!
Többen írtátok hogy ahol van Digi általában van Flip.
Nos a mi városunkban nincs Digi de a Flip mégis elérhető, úgyhogy szerintem azzal van összefüggésben hogy hol épített ki a Telekom új optikai hálózatot.
Ahol kiépítette ott előfizetőt szeretne rá. :)


4Grider
(nagyúr)

Budapest XXII. kerületében is kiépített a Telekom optika, mégsem lehet a flipre előfizetni.
És van egy agglomerációs település, ahol van UPC, meg Digi is, így a falu kb. 80%-a Digi előfizető, és ezek mellé három éve jelent meg a Telekom optika, ami ezen a területen alig tudott előfizetőt szerezni, még sem elérhető a flip.


margithid
(veterán)

Kiváncsi vagyok azért, hogy hány előfizetőjük lett ennyi idő alatt.
Inkább vártak volna és építettek volna hálózatot. Hiába a jó ár, ha alig elérhető valahol.
A másik meg, hogy méginkább tornyokat kellene építeniük és adnának korlátlan mobilcsomagokat.
Az a jövő nem a vezetékes szolgáltatások.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Ennek az okfejtésnek némileg ellentmond, hogy sok helyen a Flip-et VDSL-en oldja meg a Telekom.


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Stabil szolgáltatáshoz vezeték kell, ez cáfolhatatlan tény.


viktorhu
(veterán)

Ha több mobiltornyot építenek, az nem sokszorozza meg a frekvenciát. Ha kettőt vagy huszat egymás mellé teszel, akkor is osztozniuk kell ugyanazon a sávon, ha egyszerre többen is neteznének. Kábelen viszont mindegyik felhasználóhoz odaviheted az üvegszálat, és akkor nincs osztozás, sokkal több embert lehet kiszolgálni.


mokalade
(tag)

Nálam is itt az optika (Telekom), de nem érhető el a Flip. Elvileg Invitel van, ami bombáz a 4750ft/hó internet/tv/telefon csomaggal, Digi nincs.

Több mint 10 éve Telekom ügyfél vagyok, nem optikán.

Szerintetek nem lehet megoldás, ha lemondom a jelenlegi szolgáltatásomat és kb. három hónap után próbálkozom a Flippel, akkor mint új ügyfél? Ennek nem lehet szerepe benne, hogy hol érhető el?

(Gondolom nem akarják a potenciális T ügyfeleket Flip felé terelni, kevesebb pénzért.)

üzenetek