Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Ear001
(addikt)

Nem. A használt BT kodek, hogy mondjuk tudja az APtX-et az igen.


-NoVa-
(őstag)

Khmmm, na. Elég alacsony a léc annál a minősítésnél, aztán konkrétumokat kéne, mifélék.

A lényeg, hogy ha valami értelmes, LDAC jellegű protokollal kapcsolódott a cucc, ahol nem tömöríti aránytalanul túl a mélyet és magasat a középtartomány javára, akkor mindegy, hogy telefon, vagy DAP a forrás, ugyanazt fogod hallani, a mágia a vevőoldalon történik. Tud jól, és iszonyat jól is szólni egy BT cucc, nem éri utol a vezetékes átvitelt még, de nagyon jól közelíti. És főleg nem felbontásban fog eltérni, hanem inkább olyan harmonikus időzítésbeli dolgokban, amik a teremakkusztika precíz visszaadásáért felelnek, nem olyan nyilvánvalóbbakban, mint a triviálisan érzékelhető részletesség.

Csak nem mindegy, hogy milyen minőségű meghajtásról szól valami BT-n sem. Egy ifi Gryphon a maga 1W-os teljesítményével barátságos BT eszköz fejhallgatók meghajtására, ugyanakkor ha ezt be kéne építeni a fejhallgatóba magába, akkor ezt a méretet az akkusztikai térből kéne feláldozni, amire nagyon, nagyon keményen rámegy a hangminőség. Tudom, mert akad Bose fejesem ANC-s céleszköznek, és épp elég összevetési alapom másokkal. Azt a hangot egy 50$-os fülhallgató is hozza, csak a csendet, utazási komfortot, akkuidőt nem, amire az való.

De ugyanezt a sima BT fülesekről is el lehet mondani. Ha szeparált BT modul, DAC, és erősítő is kerül a 2x7 driver mellé, az helyigényes, de vicces nézni azoknak az arcát, akik először hallgatnak bele. Átrendezi a BT határairól szóló elképzeléseket szépen.


Hawk02
(tag)

Sikerült megtalálni,hogy milyen codecet használ.Kicsit elszomorodtam,hogy csak AAC-t.Hiába van a telefonban Aptx.


Ájvé
(veterán)

Ha erről van szó, ez tud mindent (aptxHD, LDAC stb).


Hawk02
(tag)

Igen,erről a DAC-ról kérdeztem. :C

[ Szerkesztve ]


Ájvé
(veterán)

LDAC-ot is támogatja, ha Android telefonod van az szintén támogatja (Oreotól), szóval ezzel tudsz a legjobb vezeték nélküli minőséget elérni.


Hawk02
(tag)

Ezek a telefonok még messze vannak az oreotól. :Y Ezeken még JellyBean fut. :U (Blackberry Classic és BB Passport.)Classic-SBC,míg a Passport-Aptx,SBC.
Közben utána keresve fülesnek és fejhallgatónak,azok csak AAC-t tudnak.

[ Szerkesztve ]


-NoVa-
(őstag)

De ha rá is dugsz USB-n egy HiBy W3-ast, az nem tud BT-n adni, csak kliensként tudna kapcsolódni, szóval ezzel a telefont nem tudod vele jobbá tenni. A HiBy R2 gen II tud kétirányú BT-t, és tud USB kliensként továbbítani a fülesedre LDAC kompatibilisen, vagy akár önállóan a telefont kihagyva lejátszóként küldeni rá. Nem sokkal drágább, mint a W3, de jobban lefedi, amit keresel.


Hawk02
(tag)

Köszönöm!
Ma olvastam róla éppen,ez lenne a legjobb választás,ha Hiby-ben gondolkodom.A jelenlegi megoldás(telefon),azért kedvelem,mert fut rajta :Spotify,Apple Music,Hiby Music,Fm rádió.
Persze azt is tudom,hogy ezek egy átlagos zene hallgatásra megfelelnek.(számomra)Munka közbeni zene hallgatásra tökéletes.

[ Szerkesztve ]


Ájvé
(veterán)

Spotifyhez SBC is bőven elég ...
FM rádióhoz is, Apple Musicon már lehet van HD zene is, másik alkalmazást nem ismerem. Ezekhez teljesen felesleges DAC-ot venned, semmilyen különbség nem lesz, mert már az anyag is gyenge minőségű amit le akarsz játszani. FLAC (CD) minőség a minimum amit meg kellene célozni, azzal már van értelme.

[ Szerkesztve ]


Hawk02
(tag)

Tárolt zenéknek szerettem volna jobb minőséget,mikor hallgatom.Flac formátumban vannak tárolva memória kártyán.

[ Szerkesztve ]


MasterMark
(titán)

24 bit / 192 kHz van Apple Musicon: [link]


RetepNyaraB
(veterán)

Az apple jól szól, az UI meg egy zsák szar. Szpottynak közelében sincs. Nekem a próbaidő elég volt egy életre belőle.


krono.
(tag)

Jelenleg egy FiiO K5 Pro-t használok, Windows 10 alatt. Időnként észrevettem youtube videóknál, hogy elcsúszik a hang, nem is kicsit, egyértelműen nagyobb mértékben, mint egy jobb BT fülesnél. Driverét felraktam külön. Mi lehet ennek az oka?


Ájvé
(veterán)

Az már jó, azért már érdemes lehet beruházni.


Hawk02
(tag)

Kb.250 album van konvertálva flac-re.
Volt vele egy kis munka. :C
Még 60 album vár a sorára,ha lesz majd rá időm.

[ Szerkesztve ]


Ájvé
(veterán)

Ez igen tekintélyes, gondolom akkor CD rippel megy, vagy mi az alapanyag? Gratulálok hozzá.


:AMF:
(senior tag)

Vajon melyik dobja meg jobban a Spartan hangját... [kép] :)


Zoliee
(senior tag)

A kérdés az, hogy sötét, vagy inkább a világos hangot preferálod? :D


:AMF:
(senior tag)

Sötét szobában a csövek fényénél a piros néz ki a legjobban, így végül azt választottam. A hangon egyelőre nem érzek változást, de a bejáratás alatt ez még változhat. :DDD

üzenetek