Fejhallgató erősítő és DAC topik - Életmód, multimédia fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Dorien
(addikt)

Én BKercso MomentAMP-ját nézegettem - ami ugye fejeserősítő és kiserősítő egyben, de aztán úgy voltam vele, hogy olyan minimálisan használnám csak a Jamo hangfalakat, hogy felesleges beruházás a CompositeAmp helyett. A HE400 a kagylókat kifordítva egész jól működik hangfalként, ha éppen mozizunk az asszonnyal. :) Meg néha Radio Paradise [link] szól rajta, ha valami háttérzene kell csak. Ezen jó kis előadókat találok rendszeresen... Isten áldja Bill Goldsmith-t. :R

[ Szerkesztve ]


Molydeus
(lelkes újonc)

Univerzálisak ezek a planárok. :D
Én Technics házimozival vagyok így. Majd 20 éves, 5 éve kapcsoltam be utoljára, akkor még működött. Az erősítőnek ma már helyet sem találnék a Tv körül. Kb semmit sem érnek, kidobni viszont nincs szívem. :)
Előbb-utóbb valami aktív monitor pár lesz helyette. Az asszony szokott mindenféle olyan zenéket is mutatni, amit magamtól soha nem hallanék, de a notebook csipogói azért finoman szólva is behatárolják az élményt...

M.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Hallgatgattad volna inkább.. :P


Dorien
(addikt)

Fejesekhez teljesen jó a CompositeAmp. :) High-gain módban szinte mindent meghajt. A HE400 igényli is sokszor.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

:K Én különben nem hallok nagy diffit köztük. CA elvileg kicsit pontosabb.

[ Szerkesztve ]


Dorien
(addikt)

Nekem ez most bevált. Pontosan elfér a Starting Point Systems DAC 3 tetején, a narancs LED is passzol hozzá. Nem melegszik úgy, mint a Sense V1, és jóval erősebb is.


Ba cy lus
(tag)

Milyen tápegységgel megy nálad a Composite?


Dorien
(addikt)


Ba cy lus
(tag)

Szóval már ennek is kapcsolóüzemű. Így már talán értem a múltbéli tapasztalatom. Ha módod van rá, próbáld ki lineáris táppal, a saját tapasztalatom alapján arra következtetek, hogy a CompositeAmp-nál is jól kihallani - jobb tápszűrés ide vagy oda. Analógosabb, nyugodtabb, kerekebb, közvetlenebb lesz tőle a hangzás, "nagyobbat szól". A "gyári" Meanwell kapcsolóüzemű helyett a 24V-os Presenter2 tápjával használom az S100A-t, de ez is csak egy alap lineáris táp, semmi extra. Mégis már ez is sokat nyom a latba.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

a saját tapasztalatom alapján arra következtetek, hogy a CompositeAmp-nál is jól kihallani - jobb tápszűrés ide vagy oda
Volt CompositeAmp-od? Mert abban tényleg több a szűrés.


Ba cy lus
(tag)

Csak hallottam, és hasonló benyomást tett rám, mint az S100A kapcsolóüzemű táppal: informatív volt, de valahogy az a közvetlenség, hogy "benne vagyok" a zenei térben, szinte kézzel foghatók a hangszerek, és magával ragad a zene, hiányzott. Így most anélkül, hogy hallottam volna lineáris táppal, azt tippelem, hogy ez lehetett az ok. :R


bkercso
(nagyúr)
Blog

Végére járok, köszi!


Dorien
(addikt)

A Sense V1 tápja is 24V-os, de az sokkal jobban összeszedte a zajt. A CA-nál ha normálisan elrendezem a kábeleket lényegében fekete a háttér.


Exodius
(őstag)

"A CA-nál ha normálisan elrendezem a kábeleket lényegében fekete a háttér."

Az se rossz. :Y


bkercso
(nagyúr)
Blog

Az is lehet, hogy a kapcsüzemű adapterek zavarárama kavar be az RCA-n keresztül, amin át ugye földelődik. Függhet tehát a DAC földelésétől, ill. az RCA-kábeltől s, mennyia diffi egy agyonszűrt kapcsüzemű (CA) és egy jól szűrt trafós táp közt. :R


Ba cy lus
(tag)

Nem ismerem a Sense V1-ed tápját, nem tudom, az milyen. Ha van kéznél trafós/lineáris táp, érdemes tenni vele egy próbát. Ha nincs és már amúgy is elégedett vagy, akkor igazából nem oszt-szoroz annyit, nálam azért kellett, hogy meglegyen az áttörés.


cicur99
(tag)

Kedves Fórumtársak!
Az SMSL Sanskrit 10Th MKII Dac működik e Linux oprendszerek alatt. Ha igen akkor kell e valamilyen driver és az hol érhető el?
A gyártó honlapján csak Widows ill Mac OS drivert találtam.
Köszönettel


:AMF:
(senior tag)

Netes infók/vélemények alapján működik, dsd native is elérhető. Külön drivert nem említenek, így szerintem driver nélkül is működik.
Moode esetén azt írják U1-re kell állítani a dac-ot, ha USB-n csatlakozik. Más op.rendszernél ilyet nem írnak.
Roon endpointként viszont nem működik Roopie és Dietpi alatt.


HUNNIA1920
(őstag)
Blog

Van aki próbált már palanár fejest OTL csöves erősítővel? Milyen?

A planárok többsége alacsony impedanciás, amit az OTL-ek annyira nem szeretnek, ezért is kérdezem.


fattyu
(veterán)

nem vót nagy élmény


bajnokpityu
(nagyúr)
Blog

anno szeretted, ha jól emlékszem... vagy volt rajta trafó?


s4tch
(veterán)

Nekem az Ananda tetszett. Nálam a Little Dot MKII van, ez alacsonyabb gain beállítás mellett tök jó az alacsony impedanciás fejeseimmel is. Tol rájuk egy enyhe mélykiemelést, de én azt ritkán bánom. A magasabb gain mellett már hallható a torzítás, azt nem szeretem én sem.

Ha fehér_ember kolléga kapható rá, majd elviszi a Little Dotot, és ő is elmondja a véleményét.

[ Szerkesztve ]


binatone
(tag)

Az OTL fejhallgató erősítők 100 ohm, vagy az feletti impedanciával rendelkező fejhallgatókkal szólnak jól, ettől kisebb impedanciás terhelést hallható torzítással honorálnak. Persze nem lehetetlen feladat de a végcsöveket min. duplázni illik 100 ohm terhelés alatt.


fattyu
(veterán)

vodka morgan jonesa volt az egyetlenem OTL. de két kimenete volt és a másodikon volt kimenő trafó.
otl isten volt a hd650el.
és istentelen torz a yamahákkal, meg a sanusival is.

a sansui trafós kimenetéről pedig elképesztőt szólt.


HUNNIA1920
(őstag)
Blog

Köszönöm a válaszokat!


HUNNIA1920
(őstag)
Blog

Puding próbája... Kiderül, hogy milyen az OTL + planár párosítás. Pár nap múlva lesz egy István féle OTL csöves erősítőm. 1-1db elő és végfok csöves verzió.

Késő bánat, de egyszer volt már egy nagyon szépen megépített OTL erősítőm, amit binatone fórumtárs készített, de sajnos eladtam. Viszont hiányzik, nem tudok elszakadni a csőtől, valahogy hiányzik az általa nyújtott hangzás.


bkercso
(nagyúr)
Blog

az OTL + planár párosítás
"az" nélkül max. :R :D


akisbandi
(aktív tag)

Sziasztok,
segítséget kérnék DAC választáshoz. A lejátszó egy Apple TV 4K lesz, abból HDMI-n megy a hang a TV-be, aminek egy toschlink kimenete van, ide kerülne a DAC és ez lenne rákötve egy Marantz 8200-es sztereo erősítőre.
Mit ajánlotok hozzá?


Molydeus
(lelkes újonc)

Egészen biztosan fog jönni ajánlás alkalmasabb dedikált eszközre is, de ha már felmerült a TV-optikai-DAC kérdés, én is gondolkodom ilyesmiben BT-vel megfejelve.

Egy BTA30-at mennyire lenne ördögtől való DAC-ként is használni?
Gondolom, a FiiO is csak másodlagos felhasználásra szánja a vezetékes DAC módot (különben rakott volna bele egy jobb USB chipet), de adja magát, hogy optikain kötném rá a tv-t és egy átalakítóval coax-on a gépet. Az USB-n pedig csak a külső táp menne.
BT recieverként fogadna jelet telefonról és tabletről, transmitterként a tv hangját küldené BTR5+fejesre, ha nem akarnám zavarni a párom.

A tv optikája és a BT nyilván behatárolja valamennyire a hangminőséget, de arra kíváncsi lennék, hogy zenékkel coax-on milyen lenne DAC módban.
Igazi svájci bicska ez a kütyü, de ugye ami mindenre jó, az általában semmire sem igazán jó.

Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata, meglátása?
Egyáltalán rá lehet egyidőben kötve az optikai és a coax bement, úgy hogy a control app-on keresztül választható legyen, melyik él éppen?

M.

üzenetek