Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


szabeska
(addikt)

Igen, de most ez a setup, baratnom 70 eves apjanak vettuk a hangfalakat, aki kapott egy ilyen erositot valakitol, amire az orsosmagnot, magnot, lemezjatszot stb ra tud kotni, de a pc-t nem, emiatt kellene a dac, mondjuk a 30-at is soknak erzem melle :D Esetleg hasznalt ami kijonne olcsobban, PuMbA?


szabeska
(addikt)

Döntöttem, SMSL lesz Amazonról, 30k-ért :R


PuMbA
(titán)

Jó döntés :) Ahogy írtam, semmi értelme olcsóbbat venni, mert attól, hogy olcsóbb valami nem jelent jobb vételt, ha nem hozza azt, amit kell. Olcsón lenne egy olyan cuccod, ami nem megfelelő a rendszerhez, tehát kb. ablakon kidobott pénz kategória.

[ Szerkesztve ]


MasterMark
(titán)

Van már ilyen is, hogy MQA CD? Ezt az MQA-t nem akarják elfelejteni? :D


szabeska
(addikt)

Jótól kérdezed, azt sem tudom mi az :DDD


Ear001
(addikt)

2 éve volt nagy újdonság pár hifi kiállításon, gondolom most már best price címkék kerülnek rájuk.


stellaz
(addikt)

iFi ZenDac V2: ma jött új firmware hozzá + feltettem a legfrissebb usb drivert és esküszöm, hogy úgy hallom, hogy jobban szól (legalábbis az a verzióval, a "b" és "c"-t nem próbáltam még.

Valaki kipróbálná, hogy most csak beképzelem-e vagy tényleg hallani a különbséget?


vampire17
(addikt)
Blog

Sziasztok!

BT fulesnel normalis az, hogy egy adott hangero alatt "elnemul"? Tehat pl amikor egy filmben alig van valami nesz, akkor kb kikapcsol... Most nezem pont a Dune 2-ot es marha idegesito... Nem tudom hogy mi csinalja amugy, a fejhallgato vagy a Transmitter...

Transmitter: FiiO BTA30 Pro
Fejhallgato: Ankbit E700


-NoVa-
(őstag)

Nem kéne, értelmesebb BT cuccok szépen átvisznek mindent a leghalkabb neszektől. Ott valami túltolt energiatakarékosság szólhat bele.


sNk77
(aktív tag)

Azt honnan tudom, hogy egy csöves erősítő OTL? Meg mit jelent? Rákerestem, de nem találtam róla semmilyen infót. Jó ez nem teljesen igaz, inkább én nem értettem mit olvasok. Csak azt szeretném tudni amit nézek csövest az az-e. Van két Senn fejesem, mind2 300 ohm, meg egy r70x is lesz és mintha ahhoz is passzolna a csöves. Tehát a két Sennheiserhez szeretnék majd vásárolni egy OTL-t, tudtok ebben segíteni, hogy mit érdemes megnézni? Vagy mire figyeljek? Elég sok helyen azt mondják jó párosítás a hd6 vonal meg az OTL.


bajnokpityu
(félisten)
Blog

magas kimenõ impedancia pl..


btraven
(őstag)

OTL = Output TransformerLess
Nincs illesztő transzformátor a csöves erősítő kimenetén. Mert ront a hangon, vagy csak le akarják spórólni. Azért kell illeszteni trafóval hogy kis impedanciás fejhallgatóval ne terheljék le a csövet. Ezért jó a nagy impedanciás HD6xx az ilyen OTL erősítőkhöz.
Én személy szerint gyanakszom hogy mivel a HD6xx jó az OTL-hez, ezt később a köztudatban összemosták az OTL jó a HD6xx-hez tétellel. :)

Persze ha félvezető van a cső mögött az se OTL. Lásd Loxjie P20.

[ Szerkesztve ]


vampire17
(addikt)
Blog

Kitrukkoztem :)

A windowsban a kimenet hangerejet maxra huzom, es a "valodi" hangerot a fejhallgato fizikai hangero gombjain allitom. Igy mar tokeletes. (csak nekem kicsit kenyelmetlen, meg van szokva, hogy a win hangerejet allitom)


stellaz
(addikt)

most hirtelen nincs előttem, de mintha menüben már láttam volna olyasmit, hogy az oprendszer hangerejét az eszköz állítsa, vagy külön külön


s4tch
(veterán)

otl = output transformerless, nincs benne kimenő trafó.

Spartan Helot + HD600 = nirvana :D Nekem legalábbis nagyon tetszett.


vampire17
(addikt)
Blog

az pont nem jo nekem, ha a cucc lehuzza a win hangerejet, akkor jon a fontebbi gond filmeknel :) (zenenel nyilvan ez nem jatszik, ott ritka a full(hoz kozeli) csend)

Illetve opcio meg nekem ha direktben az adott alkalmazas (media lejatszo hangerejet allitom) ahol van erre lehetoseg persze.


bitrograde
(senior tag)

A többiek már leírták, de érdemes lehet DIY cuccok között is nézelődni. Pl. "István-féle" csövesek az avx-en. Nekem is olyanbòl inspirált, épített OTL-em van a Sennheiserhez ès a Neumannhoz. Nagyon jó párost alkotnak.


sNk77
(aktív tag)

Na, ugyanezeket nem fogom fel angolul. :DDD Nem értek hozzá. Úgy gondolom, jobb lesz mindenkinek ha csak ajánlotok párat. :R Nézegetem a P20 oldalát, de én nem tudom mit kell nézni pontosan. De elhiszem neked, hogy van félvezető. :))

s4tch: link ő az? Csak EHX / Tung Sol csövekkel elérhető. 5 Ezer a posta, nem is vészes. Köszi a tippet, elmentettem.

bitrograde: Igen az jó lenne, nem láttam mostanában eladót. Készít megrendelésre?

Ez szimpatikus, most is XLR köti össze a dacot és ampot. A 4,4-es kimenet is jó lenne, van olyan kábelem. + Bal fülemre nagyot hallok kicsit, sokszor volt begyulladva. Ezen külön állítható a hangerő(most levettem a jobb oldalt windowsban 94-re). Ez OTL? Hivatalos weboldal.


Ear001
(addikt)

Ez annyira kimenő trafó nélküli, hogy tranzisztoros a kimenet, a csövek nem a fejhallgatót, hanem a tranzisztorokat hajtják.


btraven
(őstag)

Sajnos nem írják le rendesen, csak a reklám megy hogy katonai minőségű elektroncső van :)
Bár ha ki van írva valahol hogy JRC5532 operational amplifier, akkor már lehet tudni hogy nem tiszta csöves hanem hibrid. Vagyis tranzisztor/op-amp van a kimeneten.

üzenetek