Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


krichd1
(addikt)

Várjunk azért ezzel egy kicsit, míg friss a dolog, tart a hype, addig minden kiváló, aztán majd árnyalódik a kép. Sok embert meg lehet vezetni a marketinggel, a THX eddig csak annyit bizonyított a hifi/HM világban, hogy egy megvehető marketing eszköz, semmi többet.
Ez persze nem zárja ki azt, hogy van/lesz a fejhallgató erősítő piacon olyan termék ami jó is hangminőségileg a THX AAA technológiával. Az viszont biztos, hogy nem lesz minden tuti szuper, amire rákerül a logó.


Ribi
(nagyúr)

De ez nem logo, eztet értsed mán meg. :O
Nem értem mi ez a zsigeri utálat ezen termékek iránt itt egyeseknél.
Fő az objektív hozzáállás mi? :(

#73063: Akkor mi ez a fikatenger amit itt nyomtok?

[ Szerkesztve ]


krichd1
(addikt)

Teljesen értem mit takar a THX AAA.
Az előző kommentem szerintem nagyon is objektív volt.

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

Összegezzük a dolgot! Szóval akkor kb ennyiért kéne valami, ami hordozható, illetve van analóg bemenete is DAP miatt? Vagy arra is digitálisan kötnéd?


Bodz
(nagyúr)
Blog

Pfff, kellemetlen, nagyon sajnálom. :(


Ribi
(nagyúr)

Hát persze:
" THX eddig csak annyit bizonyított a hifi/HM világban, hogy egy megvehető marketing eszköz, semmi többet."
Ezért írtam, hogy nem logo, de váltig állítod, hogy tudod hogy nem az. Akkor most mégis miért beszélsz össze vissza? Pont a mostani termékek bizonyítják...

"Ez persze nem zárja ki azt, hogy van/lesz a fejhallgató erősítő piacon olyan termék ami jó is hangminőségileg a THX AAA technológiával."
Ja, eddig csak jó van. De azért persze bele kell kötni.

"Az viszont biztos, hogy nem lesz minden tuti szuper, amire rákerül a logó."
NEM LOGO. :O Ja de te tudod, hogy mit takar még mindig. Meg ugye az objektivitás, hogy te előre tudod, hogy mi lesz a jövőben és nem a most kint lévő termékekre alapozol.
Leírásod meg az objektivitás...
Csapj már fel egy értelmező kéziszótárat, mert nyilván nem tudod mit jelet az objektivitás szó. :(


Bodz
(nagyúr)
Blog

Nincs itt zsigeri utálat senki részéről, félreérted a dolgot. A THX történelme elég szar. Oké, jó ez a THX AAA dolog, lehet licenszelni, de mivel belenyúlhatnak a gyártók, előbb utóbb biztosan sikerül valakinek elcseszni, és ugyanúgy rajta lesz a logó, ami miatt megveszik. Az általános kijelentéssel van a baj, hogy a THX erősítők jók. Én inkább preferálnám úgy, hogy pl ez a Benchmark, SMSL erősítő jó, stb, stb.
Ha ismét gonosz akarok lenni... Lesznek itt még szintek, mint anno, aztán majd a telefonoknál már tényleg csak a logó marad.

A Soekris R2R modulokra (amik elég elismertek) is épülnek finoman szólva sem egetrengetően jó termékek. Bár lehet ez rossz példa, de a lényeget úgyis érted.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Feed forward error correction, szabadalémaztatva 2008-ban.


Ribi
(nagyúr)

Mondj akkor egy terméket ami nem jó, ami ezzel a techhel készült és túlük licenselték.
És plz mond meg, hogy mennyire nyúlhatnak bele? Honnan tudod, hogy melyik részébe nyúlhatnak bele?
Az a jó, hogy pont azt feltételezd, ami nincs. Nem azt mondod, hogy mi van most, hanem csak megy a feltételezés. De mire fel? Erre kérnék magyarázatot. Mert ez a feltételezés csak 1 dologra utal, valami zsugeri utálatra. Vagy te minek nevezed, ha egy "technológiára" eddig csak jó cuccok épültek, de csakazértis meg a vészmadárkodás? Hmm?

Mi a pöcs köze van Soekris R2R-nek ehhez? Miért nem valami autós totál más dolgot említesz meg aminek még ennyire sincs köze hozzá? :F

[ Szerkesztve ]


krichd1
(addikt)

Régen sem csak logó volt a THX, akkor is volt elvileg mögötte szabvány/mérés akármi. Aztán mégis csak marketing átverés volt. Azért írtam hogy eddig 15+ év alatt mit bizonyított. Most itt van ez az új THX AAA technológia, tegyük fel hogy ez már komolyan vehető valamilyen szinten, ok.
Azt nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de az eddigi tapasztalataim alapján, nem tartom valószínűnek, hogy nem találják ki annak a módját, hogyan lehet majd ezt kijátszani, lebutítani, hogy átmenjen az új szabványon egy nem valami jó termék is.


Bodz
(nagyúr)
Blog

Véleménynek hívják. Azzal nem tudok mit kezdeni, ha neked az enyém nem tetszik. A világ megváltás megint el fog maradni, mint mindig. Most felkapott, később majd más lesz az, aztán megint más, így tovább, így tovább. A jelenlegi ilyen erősítőket nem bántom, szóval végképp nem értem mi a problémád. Azt meg főleg nem, hogy miért erőlteted a zsigeri utálat dolgot, amiről szó sincs.

Ugyanúgy egy licenszelhető technológia (illetve megvehetőek a Soekris által gyártott modulok is), amiből nem csak jót lehet kihozni. Csak ezért. Hogy jelenleg nincs szar AAA erősítő (nem mintha mindet megmérték volna ASR-en pl, de ezzel most ne foglalkozzunk) az nem azt jelenti, hogy nem is lesz. Ne legyél már ilyen naív! :N

És akkor most inkább hallgatom kicsit az objektíven jó dac-om a szubjektíven jó erősítőmmel. Két világ találkozása... :DDD

[ Szerkesztve ]


Sinesol
(veterán)

Eddig sem feltétlen az ár volt a gond, hanem az, hogy az ár mögött nagyon gyakran nem volt érték, teljesitmény. Amúgy indokolt lehet kifizetni a magasabb árat ezekért, mivel kétszer akkora teljesitménye van talán mint az Atom-nak, sok fejesnél jól jön a tartalék, pl a K712 akár 4 wattot is képes bekajálni, ettől még mindig messze esünk ezekkel is, nem beszélve az egyéb éhes planárokról. Plusz azért torzításban, zajszintben is jobb valamivel, sok embernek számíthat ez, van aki nem az ár/érték arányt nézi, hanem az abszolút teljesitményt. Elvileg 120db a hallás teljes dinamikatartománya, bár a háttérzaj miatt nem igazán használható ki, de ki tudja, lehet valaki olyan körülményeket tud teremteni, vagy olyan jó a hallása, hogy közel tud ehhez kerülni, nem vagyunk egyformák, stb. :D

[ Szerkesztve ]


K1LLMy53Lf
(senior tag)

DAP analóg tudom rákötni. vagy az úgy nem jó, h a line in/out-ra kötöm a DAP-ot és a headphone out-ra a fülest? a hangot meg a DAP-on szabályzom?


fericske
(addikt)
Blog

Melyik erősítőt használod az Adi-val? A hibridet?


-FreaK-
(veterán)
Blog

Az XLR csatlakozás (volt már korábban földhurok gondom), a nagyobb teljesítmény (a T20rp mk3-nak kell a power) és az igényesebb kivitel miatt éri meg THX-et venni az Atom helyett.

(#73071) Bodz
"(nem mintha mindet megmérték volna ASR-en pl, de ezzel most ne foglalkozzunk)"
De, megmérték az összeset eddig :) ugyan jól is teljesített eddig mind, kivéve a Benchmark amp-ot azt hiszem, az egy picit még jobb volt.


Bodz
(nagyúr)
Blog

Azt mondod? Lehet. Én nem így emlékszem, de most nincs kedvem keresgélni. Bár a Fiio THX erősítője nagyon nagyon nem rémlik. Igaz hozzá meg kell egy dap is.
A Monoprice hordozható cucca azért annyira nem volt fényes.

(#73074) fericske: Aha, a CTH-t.

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

De, jó úgy is. Azt hittem van egy tippem, csak sajna usb az egyetlen bemenete.
XD-05 nincs valahol akcióban vagy használtan? Az biztosan meghajtja a fülesed rendesen.

[ Szerkesztve ]


K1LLMy53Lf
(senior tag)

nem tudom, körbenézek meg figyelem max. az jobb/erősebb, mint a topping amúgy?

szerk.: egyébként egy xDuoo X20 DAP-om van, ha ez számít

[ Szerkesztve ]


Tin
(veterán)

Erre valaki?


#56474624
(veterán)

Az mit takar konkrétan, hogy "jó"?
Zsigeri utálatról szó sincs, csak egészséges szkepticizmusról, ami szerintem hifizésben alap a gyártók propagandájával, marketingjével szemben. Ha van olcsón számomra is jó fejhallgató erősítő, az csak jó, de amíg nem hallottam, addig ez csak üres ígéret, mert én esetleg másra vagyok fogékony a hangzást illetően, mint az eddigi beszámolók. A tökéletes erősítőben, amit úgyis felesleges saját füllel csekkolni, mert minden tekintetben kiválóan teljesít, én nem hiszek, legalábbis nem ezen az áron. :)

A hangmérnökök álma szöveggel nekem csak az a bajom, hogy nekik eleve másféle igényeik vannak: nem feltétlen az "érintetlen" felvételt akarják visszahallani, hanem az ő sajátos igényeiknek még inkább megfelelőt.

[ Szerkesztve ]

üzenetek