Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Polllen
(nagyúr)
Blog

És ez csak fejhallgató erősítő lesz?


Bukk900
(őstag)

Szia.
Itt egy közel sem teljes lista, hogy melyik dac működik androiddal. [link]

Pl. a Pro-ject dac box e mobile sincs benne, amit nemrég próbáltam.
Az árához képest (30eft) meglepően jól szólt, meleg hangú, jó térrel.
Egy pioneer se-a1000 volt rádugva.
Usb C aljzatú, ahogy a telefonom is, nem kellett hozzá otg kábel.


Zsolt!!
(aktív tag)

Köszi! Nagyon jó! :)


HUNNIA1920
(őstag)
Blog

Pedig egy MomentDAC Mk2+CompositeAMP+XMOS USB+Tápszűrő egy dobozban megérne egy misét. :)


bkercso
(nagyúr)
Blog

Nem egészem, mert hanglat is hajt majd: 10W@4ohm, 5W@8ohm. (fordítottan arányos az impedanciával).
[link]

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

:R
Inkább MK-VI lesz az majd, mert Bodz azt mondta, azt talán megveszi. :DDD

Nincs most kedvem amúgy MKII-t építeni, ha nem lehet annyiért adni, amennyiért megéri.
Ha majd tervezek valamit, az vagy egy szimmetrikus kimenetű, hangerőszabályzott DAC lesz fejeserősítővel, jl sound XMOS-szal, fullosra építve tele LDO-val, rugalmas oszcillátorfelfüggesztéssel stb., vagy egy olcsó kis DAC PCM1798+kis compozitamp, vagy semmi. :B Eddig a 3. a nyerő. :DDD

De az erősítőnek látom értelmét.

[ Szerkesztve ]


IO.sys
(őstag)
Blog

Ne hagyd magad. :DDD


csabili74
(aktív tag)

Hali. Nagy az én problémám, és nem találok rá megoldást, ami jó lenne. szóval, adott egy számítógép, alaplapi hangkártyával (nem zúg, de cserébe a 16 oHm fejhallgatómat nem hajtja meg rendesen - usb bluetooth stick a kapocs), egy Sony sztereó erősítő, és egy 16 oHm os fejhallgató. Napközben nincs baj, de amikor eljön a sárkány lefekvési ideje, csak e fejhallgató marad.
Néztem egy Panasonic SX-N30DAB erősítőt, amiben van beépített BT, csakhogy az csak fogad, így nem lettem okosabb.

Ha a gépben egy nagyobb tudású hangkártyát teszek, amibe már benne van a fejhallgató erősítő, az érvényesülni fog a BT sticken keresztül is? Vagyis a fejhallgatóm meg hajta rendesen?

Vagy milyen megoldás lenne az ideális az esti fejes zenehallgatáshoz?

Mivel a gépem közvetlen az erősítőre van kötve, így nagy jelentőségét a streamelésnek nem látom, viszont jó lenne a fejhallgatót használni minőségben. Szóval, cserélnék ha kell hangkártyát, vagy akár komplett erősítőt, csak működőképes legyen.

Próbáltam laikusként érthetően leírni, hátha valaki tud segíteni :)


fattyu
(veterán)

mit értesz meghajtás alatt?

minőséget vagy hangerőt,

ha hangerőt akkor mit gondolsz a levegőben jövőtől hangosabb lesz? hiába teszel erősítőt bárhova ha valójában egy BT fejes nem elég hangos azzal akármit csinálsz se lesz hangosabb.

Aztán lehet félreértettem de nekem ez jött le az írásból

ha meg minőség akkor a fejletteb bt fejlettebb BT codecen kissebb tömörítéssel jobb minőségben tud zenét küldeni. Ha a fejesed is tudja azt a kodeket.

[ Szerkesztve ]


fehér_ember
(addikt)

Nekem se teljesen világos a helyzet. Legalább a fejes típusát leírhatná így elsőre.

[ Szerkesztve ]


csabili74
(aktív tag)

Van több is, amit használok esténként az egy Bluedio T6S. Melette van Marley, JBL, azok "hangosabbak" de nincs olyan szép hangképük, mint amilyen a Bluedionak van. Az viszont halk, ha az alaplapi hangkártyáról bluetoothon jön a jel. Ha a Sonyra köröm rá, ott már hangosabb, dinamikusabb. A forrás Flac általában, ha erősítő lenne a központban, akkor szóba jöhetne bakelit, CD.

Ezért gondoltam egy olyan asztali sztereó erősítőre, amibe bekötöm a gépet, a CD lejátszót, és mindent, és onnan jön egységesen bluetoothon a jel a fülesre. De ilyen erősítőt nem találtam, legalábbis 100000 alatt. Igy gondoltam, marad az erősítő a hagfalakhoz, és közvetlen a számítógépről meg bluetoothon keresztül hallgatom a fülest este. De az alaplapi hangkártya+bluettootstick+Bluedio hangzása megfelelő max hangerőn, de a dinamikából bőven veszt. Ugyanebben a felállásban a Marley megfelelő, de annak a hangképe inkább düccdücc zenére van, jó, csak korlátolt.

helyesírási hibákért felelősséget vállalok :)

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Vegyél egy fejhallgatóerősítőt és egy fejhallgató-hosszabbító kábelt szerintem.
BT nem egy nagy minőség, hangkártya meg nem kell, ha a mostani minősége megfelel (BT-n keresztül meg most nem is használod a hangkártyád DAC-ját, így előbb azt kéne meghallgatni kábellel az erősítőn/hangfalon keresztül, hogy megfelel-e a minősége.


fehér_ember
(addikt)

Ha BT-ről van szó akkor azokba a fejesekbe bele van építve a dac és az erősítés is. Szóval ezeken nem igazán tudsz javítani.
Azt meg én nem tudom hogy a minőségi különbség ilyen esetben a bluetooth adó protokolljától vagy egyéb dologtól függhet-e (pl. a pc-n használt lejátszóprogramtól ...stb.).
Nem akarlak mindig továbbküldeni :DD de amúgy a BT fejesekre is van [topik].

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

MK ∞ lassan... ADI-2 DAC DSP-je magasra tette a mércét, eléggé megszoktam a szabdságot. :D
Na jó, viccet félretéve. A második verzió szimpatikus egy pofás, divatos házban. :) Fejes erősítőnél állítható gain, iem barát módon természetesen.
Amúgy egy egyszerűbb xmos alapú, usb be - rca ki megoldás is tetszene. Hasonló a Grace SDAC-hoz.

[ Szerkesztve ]


fattyu
(veterán)

erősítő-> hangszóróra jutó jel erősítése. több kraft megyen áram formájában ettől hangosabban szól-

mivel a wireless áram jelenleg kontaktávon telefontöltésre létezik, így érthető módon az erősítő kábelen bírik erősíteni.

a BT fejesekben ahogy már írták a kagylóban el van rejtve minden. az erősítője is. azon te nem tudsz mit változtatni. pont.

Bodz: tudom szentségtörés de kifejezetten jól elvagyok mostanában telefonról marshall monitor BTvel.ldacon teljesen oké.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Amúgy egy egyszerűbb xmos alapú, usb be - rca ki megoldás is tetszene.
Ezen is gondolkodom; jóval egyszerűbb lenne. :K


kismikis
(tag)

Szervusztok! Segítséget kérek a Tascam US-2x2 tulajdonosoktól. A hangkártya működik-e android alatt és ha igen, plug'n'play, vagy valamilyen app szükséges? Köszönöm!


IO.sys
(őstag)
Blog

Sziasztok! Boldog tulajdonosa lettem egy Sonorous VI-nak. Nagyon komoly hangja van. Kaptam kölcsön mellé egy Mojot. Azóta már nem vagyok ugyanaz az ember. Eszméletlen színpada van és olyan fajta levegősség van a térben elhelyezkedő hangok közt, amit még nem hallottam. Tudtok olyan DAC-ot, ami nagyon hasonló hozzá, de nem kell neki belső akkuról mennie? Az se baj, ha nála kicsit világosabb.
Érdemes az iDAC2-re várnom, vagy azzal nem kerülnék közelebb a célhoz?


Exodius
(őstag)

Melyik kollégától vetted? :)


pendre54
(addikt)

A kérdésedre a választ én sem tudom, mert én is keresem az UD-503 utódját. Nálam is felmerült az iDAC2 opció, de a különböző fórumokon leírt véleményekből az jött át, hogy ahhoz illene, egy külön fejes erősítő is, a sajátja nem túl acélos, a Mojo-é jobb, bár nekem ott a JDS Labs Atom.
Én is sokat hezitáltam, hogy beszerezzek-e egy Mojot, mivel az Amiron Home-val igen csak baráti viszonyt ápolnak, de az aksis megoldás miatt én is elvetettem. Kizárólag otthon használnám, tehát számomra felesleges az aksi, de a legnagyobb probléma, ha egyszer majd aksit kellene cserélni.
Korábban, már a hazai forgalmazója is írta itt a fórumon, hogy a hazai aksi csere nem megoldott, jelenleg ki kell küldeni Angliába. A lassan lezáruló Brexit miatt, lehet majd xarakodni a vám + ÁFA kérdéssel is, ráadásul postával, tokkal-vonóval, elég húzósra jönne ki az ára.
Nálam most 80 % az esély, hogy Topping E30 lesz a franciáktól + az Atom, oszt jónapot. :D

[ Szerkesztve ]

üzenetek