Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


HUNNIA1920
(őstag)
Blog

Én is ajánlom Bertalan erősítőit. Régen volt több Presenterem is a különféle verziókból, kár, hogy az utolsó változatot eladtam apró pénzért. Most az S100A van a legújabb szériából és nem érzem, hogy a HE400S planárnak kevés lenne, habár nagyon drága, csili-vili Hi-End erősítővel még nem hallottam, na meg a HE400S nem is egy nehezen hajtható darab.


Floydman
(tag)

Én a Presenter 2-tőt vettem meg még nagyon régen. Egy Soundblaster X-fi HD hangkártya és egy Sennheiser HD-555 mellé.
A füles a hangkártyába dugva nagyon vérszegény volt, de a Presenter kihozta belőle a maximumot. Nagyon szépen szólt (akkor még azt hittem).
Aztán váltottam fülhallgatót. Egy Sennheiser HD-598-at. Na, ez már csodálatosan szólt a hangkártyáról is, amibe egyszer véletlenül bedugtam. Így vagy 5 évig nem használtam a Presentert (jó nagy marhaság volt), mígnem eszembe jutott, hogy újra kipróbálom vele.
Na, az volt az ég és föld különbség. Nem is értettem, hogy miért is nem használtam.
Olyan mélységet , tisztaságot és teret adott a zenéhez, hogy csak kapkodtam a fejem. Kb. fél éve megint ezt használom a hangkártyára kötve.
Most vettem egy Sennheiser HD-600-at. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezzel milyen lesz a hang. Gondolom, azért kell bejáratás is hozzá.
Nagy reményeket fűzök hozzá. Szinte csak jókat olvastam erről a fülesről.
Legendás termék.


v-man
(őstag)
Blog

Hali, Grado 125-ről 325-re lépni érdemes, vagy nem jelent valós szintugrást? Remélem van aki hallotta már mindkettőt. SMSL M500+PC a forrás, Paul Pang V2 USB kártya. Többnyire Tidal, hallgatott műfaj vegyes, de előtérben hangszeres zene. :R


v-man
(őstag)
Blog

Most látom hogy nem a fejes topikba sikerült írni, akkor kiegészíteném a kérdéssel, hogy célszerűbb lenne e inkább fejhallgató erősítő/DAC cserével próbálkozni?


btraven
(őstag)

Mit jelent egy CD fejhallgató kimenetén a specifikáció:
Load impedance 32 ohm? :F
Csak ilyen fejessel lehet használni? :)


bkercso
(nagyúr)
Blog

Minimum ennyivel. Vagyis 2db 32ohmost vagy agybadugós 16 ohmost ne köss rá lehetőleg.
300ohmtól felfelé pedig talán halk lehet, a fejes érzékenységétől függően.

[ Szerkesztve ]


geza844
(aktív tag)

Ha a DAC-on 3.0-s USB csatlakozó van, akkor van hátránya ha egy Type-C / Type-B 2.0 kábellel kötöm össze telefonnal? Nem találok 3.0-s kábelt csak külföldön, és azok is noname kábelek. Bár lehet, hogy csak rosszul keresek.

Illetve ha a DAC USB-ről és rendes külső tápról is képes táp-ot venni (pl. iFi ZEN DAC), akkor külső tápos használat esetén nem hátrány, hogy USB-ről is kap tápot? Vagy azt olyankor automatikusan leválasztja? Nem lenne jobb hozzá egy olyan USB kábel (ha egyáltalán létezik olyan, vagy pl. custom) amiben a táp meg van szakítva?

[ Szerkesztve ]


Patice
(nagyúr)
Blog

Nincs hátránya szerintem az USB2 kábelnek. Max. azt a plusz áramot, amit a 3.0 tud bukod.
Ez nem tudom mennyire befolyásolja a hangot. Valszeg rendes tápáramköri tervezzéssel és megfelelő pufferekkel ez nem probléma.


:AMF:
(senior tag)

Létezik olyan kábel, amiben a pc felől jövő táp meg van szakítva (pl. 1, 2), de készíteni sem bonyolult. Ennek viszont csak akkor látom értelmét, ha nincs külön tápcsatlakozó a DAC-on.

Esetedben egyszerűbb megoldás, ha veszel egy normális 5V-os tápot hozzá (pl Mean Well GS15E-1P1J, 5e-ből megvan). A gyári adatlapon lévő teljesítményt is csak külső táppal tudja a Zen, usb-ről nem.


geza844
(aktív tag)

Ez a táp tényleg elég jó? Ez lineáris? Nem mintha tudnám, hogy az pontosan mit jelent, csak olvastam, hogy a lineáris táp a jó, és ennek nem látom ezt a leírásában :)


:AMF:
(senior tag)

Nem lineáris, jól látod. A Mean Well tápok jó minőségűek, én többfélét is használok (dac-hoz, erősítőhöz). Javaslom átböngészni ezt a cikket.


szakmaster
(tag)

Sziasztok!

Nemrégiben vettem egy Beyerdynamic Amiron Home fejhallgatót, amit egy Fiio Q1 Mark 2 DAC+AMP komboval hajtok. Érzésem szerint a fejhallgatóban még lenne potenciál csak picit tanácstalan vagyok, hogy milyen DAC+AMP lenne az, amivel tudnék feljebb lépni, hogy teljesen kihasználjam a fülest és ami ár/érték arányban is nagyjából rendben van. :)

Tidal HIfi + MQA és Spotify a forrás és a zenei ízlésem nagyon vegyes, mert pop, metál és komolyzene is jöhet sok más egyéb műfaj mellett.
A keret kb. 150eFT, amiket eddig néztem:
- Fiio Q5s TC (jelenleg sehol nem láttam készleten :( )
- Topping DX3 Pro
- Fiio K5 Pro
- iFi ZEN DAC (minőségibb táppal és USB kábellel)
- iFi ZEN Signature Set (külön DAC és AMP, igaz ez már túl van a 150k kereten)

A Fiio DAC-om az első ilyen komponensem ami kicsit minőségibb és az Amiron is még szinte bejáratós, szóval nehezen tudom eldönteni, hogy a fent felsoroltak mekkora ugrást jelentenének számomra.


Gzula[HUN]
(őstag)
Blog

Tudom, rossz topik. Meg el is fogyott reggelre.


Dudee
(senior tag)

Sziasztok!

Ismertek olyan hordozható DAC-ot, ami tudja kezelni a fejhallgató kábelén levő mikrofont?
(AudioTechnica-hoz pl adtak ilyet).
Havernak van egy -talán- Q3-as Fiio-ja, iphone-ról használja, de kezdi bosszantani, hogy amikor felhívják, akkor dugdosni kell a kábelt.
Én is szeretnék valamit magamnak, de mivel engem is sokszor hívnak meló közben, ezért inkább olyat vennék, ahol ez meg van oldva. De az is lehet mi csinálunk rosszul valamit :) mert azt gondoltam, hogy hordozható DAkat pont úgy találták ki, hogy berakod a zsebedbe a telóval, aztán sétálsz/futsz vele, hallgatod a zenét, de ha hívnak közben, akkor nem kell dugdosni/nyomogatni semmit.

Köszi!


borix
(őstag)

150eFT a keret akkor miért a fele árban nézelődtél, jó az is neki?
Inkább 150-200eFT körül mit vennél?


KhriStóf
(csendes tag)

Hali
Sennheiserhez (HD558 - 50 ohm, 112 db) milyen - lehetőleg V hangzású - usb c dac-et ajánlotok 10k körül? Androiddal lenne használva, és mivel a fejhallgató közép erős ezért lenne jó egy kis ellensúly a mélyekbe vagy magasokba. Használt is érdekel, hardveraprón van is pár: [link] [link] [link] [link]
Köszi


Exodius
(őstag)

Ez szembejött veletek is? Van benn pár megmosolyogtató dolog, de jóféle válogatás. :)

https://qubit.hu/2021/02/26/hogyan-reklamozzunk-hifit-frekvenciatartomany-20-22-000-hertz-es-most-mutasd-a-combod

[ Szerkesztve ]


Ba cy lus
(őstag)

Jobban jársz szerintem, ha fejhallgatót cserélsz, a tónust alapvetően az határozza meg. Kivéve persze, ha jelenleg valami sávszélekben erősen hiányos cuccal hallgatsz zenét.

[ Szerkesztve ]

üzenetek