Vezetékes FÜLhallgatók - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


-NoVa-
(addikt)

Forza Audio Copper Series IEM Mk2:

Könnyű, minőségi építés, kellemes hang. Nem képes hozni az Effect Audio átható telt hangját, de jobb, mint a hasonló paraméterezésű kínaiak. Aztán hosszú távon dől el, melyiket min preferálom.


Atomizer
(tag)

Hoppácska - Penon gumiharang 10 USD-re magyar posta 2500 vámot rápakolt. Lehet nem ez lesz a kedvenc webshopom...


Pocak89
(aktív tag)

Én ezért rendeltem az alis oldalukról, 12 USD volt áfával együtt. Ma érkezett meg egyébként.


Atomizer
(tag)

Tanuló pénz! :)
Linsoul után fel sem merült bennem, hogy ilyen még van....


laleeee
(őstag)

Express One futár hozta ?


Atomizer
(tag)

magyar posta hozta


laleeee
(őstag)

Érdekes🤨


stellaz
(addikt)

Ma voltam ismét Nova fórumtársnál.
iFi GoPad + Xelento. Bluetooth és tws kivitel, olyan előadás móddal, amiért mások fizetnek egy zenei klubban. Ízlelgessük egy kicsit a jövőt.

Illetve hát véglegesen hazatér velem a Fath Earth planár füles, ezúttal ezüst helyett grafen kábellel. A Go Bluval együtt alul mintha kiegyenlítettebb lenne, de megmaradt az planárosan durva, feszes mély és az a különleges térábrázolása.
Nem olyan természetes és légiesen könnyed koncert élmény, mint a Xelento, de nagyon élvezhető, hosszanhallgatható, fejhallgatós élményt ad. Mikor kölcsön volt nálam, már akkor teljesen függővé váltam a hangjára :)


pulutodurumo
(őstag)
Blog

Nem tudom megállni, hogy évente egyszer-kétszer ne vegyek valami érdekesnek tűnő, olcsó, kínai fülest. Néha valami jól ismert lesz (Blon BL-01), máskor teljesen vakon próbálkozom (CCA NRA).
Most ismét szerencsét próbáltam, így vettem egy TRN Rosefinch planár fülest.
Az első hét szenvedés volt. Ekkora V-karaktert szerintem még nem hallottam. Olyan bántó, és furcsa magasai voltak, hogy aszittem' kivágom. Most, így ~50 óra után már frankó.
Nem akarok (és nem is tudok :B ) mély elemzésbe belemenni, lássunk pár alap dolgot:
Minden frekvencia megvan, semmi sem túlzó. Kicsit a mély dominánsabb. Olyan meleg hang na. Tere is akad, az is tisztességes.
A tipekkel kellett kicsit játszani, mert a gyári olyan jól szigetelt, hogy a legkisebb mozdulatra vákuum lett a fülemben, és össze-vissza szólt.
A kábele is okés, a ma divatos hajlékony, puha, fonott. Bónusz a szétszedhető csati, mehet rá többféle dugó, nem kell külön szimmetrikus kábelt venni, elég egy olyan vég.
Hajtani mondjuk nem könnyű, el is gondolkoztam rajta, lehet hogy kéne valami erősebb forrás. (De nem fogok venni semmit, egy 3X$-os füles nem ér annyit, a többi motyóm meg nem igényli.)

Összességében nem bántam meg, tetszik a hangja.


Atomizer
(tag)

Tök jó, hogy másban is van ilyen kísértés, köszi, hogy leírtad! :)
Én legutóbb a 7hz x Crinacle Zero 2-t vettem így, és hatalmas pozitív csalódás.


iceQ!
(addikt)

Sziasztok,

A topikhoz fordulok, remélhetőleg tudtok segíteni nekem.

Az elmúlt időszakban az esetek 100%-ban csak fejhallgatóval játszottam FPS játékokat, viszont pár hete azt vettem észre, hogy a fülhallgatókkal sokka-sokkal több hangot meghallok mint a fejhallgatóban. Egyelőre csak bluetooh-os fülesekkel próbáltam (Jabra Elite 2, Sony Linkbuds S), viszont messzemenően jobb, tisztább és olyan hangokat is meghallok amit a fejhallgatóban nem.

Szeretnék kiróbálni egy jó füllhallgatót ami:

-In-ear
-20Hz-40 000Hz
-Mikrofon nem kell hogy legyen
-Jack dugós érdekel csak (mivel van egy Fiio DAC-om, azzal használnám)
-Ár: 0-60 000 Ft
-Kábelvezetés mindegy, fülfeletti még sosem volt, talán megnznék egy olyat :))
-Magyarországról szeretném rendelin, ha lehetséges.


pulutodurumo
(őstag)
Blog

Te hallasz 40kHz-ig? Volt a családban denevér? Nekem már a 18 is alig megy.
Viccet félretéve, ezt a kritériumot nyugodtan dobhatod. Mellesleg biztos vagyok benne, hogy semelyik játék nem ad ki hangot 22kHz felett, de inkább 18-20 körül lehet a plafon.


iceQ!
(addikt)

Nekem az is jó, ha addig van a skála. :D :))


-NoVa-
(addikt)

Viccen kívül számít a felharmonikusok hatása még jóval feljebb is, akkor is, ha amúgy szinuszosan nem hallod meg 25KHz fölött a dolgokat. Vagy 15, kinek mi jutott. De ja, a játékok nem ebből operálva alkotnak jó teret, ott 20-22KHz fölött nem lesz kontent. Meg amúgy is kevés az olyan elborult gyártó, aki addig skálázza fel a dolgait, nekem pont akad 3 a gyűjteményemben. A Xelento 48KHz, a Xelento gen 2 50KHz, a Zero Audio Carbo-I pedig 70KHz-ig torzításmentes a gyári adatlap szerint. Az első kettő kicsit kilóg a költségvetésből, a Japán cucc nem drága, de azt más okból nem ajánlom senkinek :) Nagyon világos, vékony hangolás, habár döbbenetesen jó a tere.


pulutodurumo
(őstag)
Blog

De hogy ne csak offoljunk SoundMagic vagy Fiio van jó térrel? Itthon kábé ezek mennek, csak én nem ismerem őket. Vagy valamelyik középkat. Sennheiser?


-NoVa-
(addikt)

Hááát, az FH3/FH5 inkább csak szélességet produkált, mélységet nem, az FD7 tudott csak igazán tágas, szeparált megjelenítést. Az újabb olcsóbb dolgaikat nem próbáltam. A SoundMagic sem kifejezetten technikás, ezeket egy szimpla 1 armatúrás Etymotic is lekörözi alaposan. Hazaiból Tulku kézműves armatúrás cuccait kell venni ha jó teret akarsz, vagy nyitott earbudot, kínaiból meg mikor mit. A Tanchjim Oxygen nekem egy stabil referenciapont.


decoati
(aktív tag)

IE200 fér bele, ha Sennheiser. Nincs nagy tapasztalatom "jó" IEM-ekkel, de ezt a kis IE200-at szeretem. (Neutrális karakterisztika (bár sokan inkább U-nak mondják), széles, részletes tér, még valamennyi mélysége is van. Olyan 28Hz az alja a memóriahab tippel, pici sibilance 10k környékén, de azt lehet csillapítani egy másik tipből kiszedett +1 pici szivaccsal. Könnyen hajtható. Nem túl technikás, hosszan hallgatható allrounder. Kényelmes, +1 pont, hogy a mérete miatt oldalt fekve sem nyomja az ember fülét.)


bozont
(veterán)
Blog

Üdv
A Fiio FH1s fülesem megadta magát. Az egyik oldalból kiesett a vetőcső és vele együtt a hangkeltő. Nem tudom mennyire javítható (ha csak a cső lenne azt visszaragasztanám), de gondolom nem egyszerű, nekem biztos nem.
Szóval kellene valami helyette. Ennek tetszett a hangzása és arra a célra ahol használom (munkahely alapzajjal) nem is szánnék rá nagyon több pénzt.

Úgy látom már nem kapható ez a konkrét modell, viszont van utóda, az FH11. Esetleg hallotta már valaki mindkettőt? Mennyire más a hangzása a kettőnek? Szivaccsal használnám.

Esetleg a JH3 is szóba jöhet, minimálisan drágább, nem tudom az extra BA mennyit ad hozzá. Mondjuk az FH11 kialakítása talán jobb lenne, kicsi a fülem és szerintem már az FH1s sem ült bele teljesen. A JH3 elég hasonló küllemre. Kiesni mondjuk nem esett ki.

Persze jöhet más alternatíva is, max 30e Ft-ig. Zenei stílus elég vegyes: metál, néha egy kis rock, industrial, dnb, techno, stb.
Többnyire Spotify-ról és Youtuberól megy a zene egy Fiio BTR3K-n keresztül.


Wialex666
(újonc)

Hali!

Nem vagyok a téma szakértője, ezért csak limitáltan tudok válaszolni a kérdésedre, a tapasztaltabb kollégák remélhetőleg ajánlanak valami jót ebben az árkategóriában, én csak azért írok, mert volt már JH3-am és FD11-em, ami az FH11 Single DD megfelelője BA-k nélkül.

A JH3 nem egy rossz IEM, de engem annyira nem nyűgözött le. Ami tetszett benne, hogy az árkategóriához mérten elég technikás, részletes és jó felbontása volt, de sajnos én egy kicsit túlságosan kimértnek, katonásnak és unalmasnak találtam a hangját. Szivacs tippel használtam, a meghajtásról akkor egy FiiO K5 Pro és TOPPING NX4 DSD gondoskodott. A K5 Pro-ról elég éles hangja volt (nem szerettem erről), a TOPPING-ról egy fokkal jobb volt, de sajnos nem az élvezhető szint. Az akkori telefonom (Huawei P30 Jack) meleg hangzású DAC-je passzolt leginkább hozzá, bár itt meg a hangerő kicsit kevés volt.
Illetve ami az utolsó szög volt nálam a JH3-ban, hogy nálam a basszusban az utolsó lökés alulról valahogy hiányzott, amit akkor már több IEM-bem simán hallottam.

Amit én helyette tudok ajánlani, az az FD11, szerintem ez egy teljesen okés IEM. Relatív minden a helyén van basszus, közép, magas stb. és a technikai fronton sem hasal el, nyilván nem egy technikai szörny, de ha már nem tűnik fel hallgatás közben, hogy rossz, akkor elvileg ugye "jó". Szinte bármiről elmegy, elég igénytelen a meghajtásra, de a BTR3K nem fog rosszat tenni neki. Én az FD11-et szintén szivacs tippel használtam, a meghajtásról egy iBasso DC03 Pro gondoskodott, szóval semmi csicsa-micsa, belépő kategória mindkettő, de hallgatás közben pont azon gondolkodtam el, hogy tyűha, egyre jobb cuccokat kapni egyre kevesebb pénzért...

Szerintem az általad említett zenékhez is passzolni fog, én mindennel hallgattam és megállta a helyét mindenhol.

Az egyedüli dolog, hogy nekem egy fokkal kényelmesebb volt a JH3, mint az FD11, de nem sokkal. Ha jól látom az FH11 és FD11 ugyanaz küllemre. Illetve még több helyen azt olvastam, hogy az FH11 élesebb hangú, mint az FD11, szóval sokan ezért a "korrektebb, helyesebb" hangú FD11-et preferálják. (Szintén itt fórumon olvastam, hogy ebben az árkategóriában inkább csak a Single meghajtós cuccok az elfogadhatóak, a hibrideket inkább csak összedobálgatják, hátha alapon, persze lehetnek kivételek.)

A kényelem sajnos mindenkinek egyedi a fül formája miatt, ezért lehet ami nekem kényelmes, az neked kényelmetlen és fordítva. Ilyenkor a tippekkel kell sajnos kísérletezni, persze ez a hangot is nagyon befolyásolja.


gianni85
(veterán)

Én is inkább egy DD-t ajánlanék, vagy az FD11, vagy JD7. Ezek az olcsó hibridek nem valami jók, egy DD koherensebb, főleg ebben az árkategóriában.

üzenetek