Futás, futópályák - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Pttypang
(veterán)
Blog

A tegnapi karikamban is jo sok seta volt, en el nem veszem tole a futas jelzot :DDD


HKorn
(addikt)

Szoktam én is terepen menni, ahol emelkedőket sétálom, ha kell, de hoztam magammal szemben egy olyan szabályt, hogy max 1/3-a lehet séta az össztávnak (terepen, síkon semennyi), ha annál több, akkor az már nem futás, hanem túra. Persze ez csak az én hülységem.

[ Szerkesztve ]


xy.zsolt
(őstag)

Ha az átlagot nézem (az említett 60 óra alatt) az 7km/h. Tehát kb 9perc/km, ami nálam a délutáni reco gyaloglásaim tempója, de ekkora távon biztos nem tudnám tartani. Ha nem erőnlét miatt dőlnék ki akkor elaludnék :DDD

[ Szerkesztve ]


Pttypang
(veterán)
Blog

En a teljes tavra nezve 9 perces atlag felett leszek kicsit szomoru, mert az mar csak tempos seta :D De persze ha valami extra uj kihivast talaltam ki epp, akkor a teljesites barmilyen formaban tokeletes. Nekem a tobb eves tervem a kort teljesiteni, akar hivatalosan, akar nem, ha en ugy gondolom, hogy megcsinaltam, az is eleg. :DDD

Megjott a cipo kozben, az adidas utan viccesen pihepuha csillapitasu. Lehet, hogy a terrex speed pro a kb nulla csillapitassal megse volt az ev valasztasa, azert szoktak kicsit tiltakozni a labaim a hosszabb lefeleken?

[ Szerkesztve ]


HKorn
(addikt)

61 óra 50 perc alatt ért be, szóval valamelyest lassabb, mint 9perc/km volt az átlag. De a kitartásért meg teljesítményért mega riszpekt jár neki, illetve az adománygyűjtésért is.


Pttypang
(veterán)
Blog

26 ora alatt par perccel nyomta az elso kort, a masodikrol kivancsi leszek, mit ir, ha ir beszamolot.


Studi
(addikt)

A Terrex Speed Pro csillapítása nem kb nulla. Az pontosan nulla. :DDD Az a cipő szerintem egyáltalán nem való hosszabb távú futásokra. Én leginkább rövidebb, de nehéz terepes futásra, vagy méginkább akadályfutásokra, spartanra tudom elképzelni.


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Voltam ma is éhgyomorra a szokásos 3km-en. Most inkább betonon kerültem a két közeli tavat. [link] Nem vagyok valami jól a futás óta, de azért este rápróbálok újra, hátha akkor jobban fog menni.


Pttypang
(veterán)
Blog

Van azert egy centi hab vegig kb, csak az nem annyira sok a mai vilagban mar :DDD

Ami picit zavar, hogy tobbszor elcsaptam apro dolgokat az orraval, amikrol azt gondoltam, hogy atemeltem felette. Jopar majdnem esesem volt mar vele temposabb lefeleken emiatt.

Az elodjevel ereztem, hogy azert boven volt segitseg az erkezesnel, ha megporgettem lefele.

[ Szerkesztve ]


Peetta14
(tag)

Röpke UB beszámoló. Harmadjára vágtunk neki, iden 8 fős vegyes csapattal. Továbbra is nekem ez egy fantasztikus közösségi élmény, mintsem futó verseny. 19ó11p lett a vége, nem cél a minél jobb idő. Szállásunk volt Siófokon, ahol 2*1 óra pihenés/alvás jutott. Zökkenőmentesen lehoztuk, minden gond nélkül. Du. 1.45kor indultunk, így kijutott a napból is, meg az éjszakából is.

3 futásom volt, olyan 85% ment bele.

1. 17,64km 1h22m 4:39 pace
2. ⁠13,35km 1h6m 4:49 pace
3. ⁠9,06km 43m 4:46 pace

[ Szerkesztve ]


xy.zsolt
(őstag)

Azért ez jó tempó ám, 3részletben, közel maraton távra, 1nap alatt :R

[ Szerkesztve ]


ígyvanferi
(addikt)

Majdnem ennyi jutott nekem is, a tempónk is hasonló volt. :K

Nálunk is minden rendben ment. Én, vagyis az emésztésem borult meg kicsit. A hajnal 3:25-ös rajt, előtte a minimális alvás (az óra nem is rögzített alvási tevékenységet...), a kicsit össze-vissza evés, meg hogy az első szakasz után egy óra szünetet követően mentem megint egy 13,6 km-es etapot, tehát 5:45-re már egy bő 20-ast lepörgettem, ezek így összeadódva nem tettek túl jót. És erre jött az, hogy fél 7-kor az Ábrahámhegy - Varga pincészet 3,1 km-es szakaszát is nekem kellett végül futnom. Na ilyen sz.rul rég éreztem magam futás közben, mint ekkor. :( Igazából minden bajom volt, de főleg gyomortájékon koncentrálódott. Csoda, hogy 5:49-es tempóval végig bírtam menni itt. Ezután jött nekem egy kicsit hosszabb pihi, még Máriafürdőig mentünk együtt, a váltásokra megállt együtt a csapat, de onnan délután 1 körül visszakeveredtünk hárman Lellére a szállásra és egészen 5-ig pihi volt, tudtam is aludni egy jó 2,5 órát. Ez eléggé kellett, nagyjából helyrerántott.
Este kicsivel 8 után kellett nekiindulnom ismét, Arattyáról Fűzfőre, egy 11,6 km-es etapra, aminél már nem volt különösebb gond, beálltam 4:29-re, ami ott akkor viszonylag könnyűnek érződött, és ez ment is szépen végig, a 159-es átlagpulzus is oké volt (aztán lehet a fáradtság miatt sokkal jobban nem is tudott volna felpörögni). Még az utolsó előtti szakasz az enyém volt, ezt már végleg elengedtem tempóügyileg, cipő is az Invincible maradt a lábamon, és szépen 5-ös tempóval átcsorogtam Csopakról Füred elejéig.
Éjfél előtt kb. 20 percel befutottunk. A görögfalu bontása miatt eléggé átvariált rend miatt jó sokáig poroszkáltunk a sorral, amíg megkaptuk az érmet, átvettük a (sokadik) Biotech kulacsot és 1 óra körül már indulhattunk is vissza a szállásra (illetve a csapat egy része hazafelé vette az irányt). Hajnal 3 körül fekvés, 10-kor kelés, mint a bunda, úgy aludtam és meglepően fitten ébredtem. Napközben azért volt némi robotmozgás, lépcsőkön felfelé nem voltam virgonc, de tegnap már nem éreztem nyomát reggel munkába tekerés közben.

Szóval röviden, nekem 39 km jutott 5 részletben, átlagnak 4:30-as tempó jött ki. A csapat pedig 20 óra 12 perc alatt ment végig.
Én nagyon élveztem most is (azt a pár órát gyomorgörccsel azért egy picit kevésbé), megyünk jövőre is. Az idő teljesen jó volt, igaz hajnalban erős szél fújt, de délelőttre ez mérséklődött. A napon futás nekem kimaradt, de az elmúlt két évhez képest nem volt most annyira meleg. Fűzfő környékén késő este az erdős szakasz jó párás volt, de gondot ez sem okozott.

Azt erősen furcsáltuk, hogy alig volt nyitva valami az egész Balatonparton. Vendéglátó egységek alig, benzinkutak sem készültek semennyire a plusz néhány tízezer emberre, egy-két kisboltosnak volt azért esze, hogy késő este is nyitva tartottak, ők gondolom jóféle forgalmat generáltak.


HKorn
(addikt)

Így azért kibírhatóbb az UB, hogy van szállás és még aludni is tud az ember. Én 3 szezont csináltam úgy végig, hogy 8-an egy kisbuszban pesvedtünk végig 24 órán keresztül, amiben nemhogy aludni, de pihenni sem tudtam igazán. 2 nap kellett minden UB után mire nagyjából kipihentem magam, így idén már lemondtam és a jövőben sem tervezek újra menni. UB Trailre viszont továbbra is szívesen megyek, sokkal élhetőbb, 12 óra alatt caklipakli megvan, estére otthon vagyok és amúgy is jobban élvezem.


sherlock82
(senior tag)

Július 20-21 között lesz egy 252km-es futóverseny a Desedán. 12 fős csapatban akarjuk teljesíteni, így 21 kilóméter jut egy emberre. Erre a versenyre elmegyek az ismerőseimmel. Szerintem jó kis nap lesz. :K


ígyvanferi
(addikt)

Mondjuk nem teljesen értem, miért sz.patják sokan magukat ezzel a kisbuszozgatással, szállás nélkül. Nem önkínzó szakkör egy UB. Így nem csodálom, hogy nincs az embernek kedve menni.


sherlock82
(senior tag)

Mi 2 kisbusszal mentünk. 13 fő összesen. Úgy osztottuk el a szakaszokat hogy egy buszban az emberek 3 x 2- 3 órát azért tudjanak pihenni folyamatosan.
Én este 8 ra végeztem úgy hogy reggel 7.40 kor startoltunk. Egy évben egyszer szerintem ez így ebben a formában vállalható, ha a társasággal jól érzed magad.


bandus
(veterán)
Blog

én se, de nálunk az egész csapat élvezi, rajtam kívül :) szóval benyelem. pedig nem gond a szállás, van rá több lehetőségünk is, még csak a foglalással se kell szívni. az tény, hogy többet van így együtt a csapat, mintha az egyik fele úton van, a másik fele meg a szálláson héderel, plusz nincs az, hogy 3-4 autó viszi ide-oda az embereket. megvan ennek is az előnye, de én is jobban örülök, ha tudok egyet zuhanyozni, meg 3-4 órát aludni akár.


robag93
(aktív tag)

Na megjött a a Provision 6 link. Nagyon pofás és kényelmes ez a tágas orrész és 0 drop. Talán egy fél számmal kisebb lehetett volna. Úgy érzem a 0 drop segíteni fog a talajfogásban, hogy ne pipiskedjek annyit és így talán a bőnyém is rendbe jön.
A stabilságot nem különösebben érzem így bent sétálgatva, talán kicsit a jobb lábamon fura, hogy a lábboltozathoz hozzáér.

[ Szerkesztve ]


Peetta14
(tag)

Grat a teljesítéshez! Tényleg egészen hasonló utat jártunk be.
Füreden a Tigris bistro a szokásos végállomás nálunk (mennyei reggelizőhely), ahol UB utáni csapat reggelin lecsúszott egy bundáskenyér, 3 tojás ham&eggs, 5dl narancslé meg 2 palacsinta :)
Napközben a menü péksütik, szendvicsek, energiaszeetek, fehérje shake-ek, így verseny után ki vagyok éhezve némi normális ételre. Tavaly jacuzzis szállásunk volt, az azért adott egy pluszt. Illetve mi reggel 9 körül futottunk be, éremátadás, fotózkodás, majd a nagy csapat reggeli tán jöttünk is haza Bp-re. Jó lett volna még lent tölteni egy éjszakát, de azt már nem tolerálta volna a család.


Napfénysüti
(nagyúr)
Blog

Mi még a bringás Balaton kört is úgy nyomjuk hogy péntek este már a szálláson alszunk Siófokon, szombat reggel 6-kor rajt majd délutánra visszaérünk, este közös kajálás, séta megint ott alszunk aztán vasárnap megy mindenki haza. Három hét aztán újra itt van ez is, most egy picit próbálok a bringára fókuszálni de azért futok is. :K

Amúgy grat minden UB futónak, egyszer kíváncsiságból én is kipróbálnám milyen egy ilyenen futni. :R

[ Szerkesztve ]

üzenetek