Gaming notebook topik - Notebookok fórum

üzenetek

hozzászólások


Volband
(csendes tag)

Bocs, én fogalmaztam hülyén. Miénk alatt azt értettem, hogy nem az enyém a laptop, amiről írogatok, mert páromnak lett véve, de csak feleslegesen bonyolítom, szóval maradjunk abban, hogy az enyém. : D

Találkoztál amúgy olyan játékkal, amivel nem bírt el a gép? Esetleg pont hogy elbírt, pedig nem számítottál rá?


hotian
(tag)

Nem raktam még fel rá semmit a cod mw2, warzone-n kívül, a gépet meg úgy vettem hogy előtte néztem youtube videót a 4050-es kártya alatt játszott cod-ról, tehát tutira mentem.
De a leírás alapján a folytatást is bírni fogja, szóval nem aggódom.
Valamint ha jól értem még van overlock lehetőség is, de egyelőre nem merült fel.


Smithy87
(senior tag)

Srácok, ha a kis sárga négyzet alakú csatis töltője van keressetek meg. :DD


RM007
(addikt)

A mai nap megjött a tápegység is. Nekiláttam összerakni. A hasból kinyúló belek végén lévő implantátumra helyeztem a hardvert. Tápegység is a helyén. :))
Aki eddig nem követett azoknak mi a felállás. Ez az a Clevo 751Tm1 laptop amitől mindenki próbál megszabadulni. :U
Minden teljesen alapon semmi nyúlkapiszka, tuning, optimalizálás nélkül. Ahogy nézem lehetne.
Ez a középső oszlop 4K mérés volt. Lehet lesz még valami, hosszú lett.


RM007
(addikt)

A HWInfo teljesen meghülyült, nem ismeri fel rendesen a vga-t. Muszáj lesz cserélnem.
Eddig sose látott fps számok jelennek meg előttem. Ahol nincs dlss 3 ott is gyorsabb a kártya ahol meg van ott pedig sokkal gyorsabb. :)

A proci is jobban dolgozik, néha izzad. Maradt még benne + kakaó, azért jó látni mikor rálép ő is a gázpedálra jóval 100W felett alakítva.

A 4080S több mint 10C hűvösebb és emellett semmi hangja, akkor sem mikor dolgozik.

[ Szerkesztve ]


RM007
(addikt)

Ancient Temple egy demó. Hamarosan játék lesz belőle. [link] Benne a videóban. Itt is szó van róla. [link] Ezt csak úgy érdekességképpen. Amúgy az első játékos linknél tekerjetek a végére Electric Dreams az utolsó előtti kúrva jó lesz ha tudjuk futtatni. :K Ez a látvány eddig a csúcs amit láttam.


Raymond
(félisten)
Blog

Ezzel a kartyaval a CP2077-ben a Pathtracing-et is bekapcsolhatod.


RM007
(addikt)

Tényleg ezt kifelejtettem, pedig mindent ki akartam maxolni. :R


RM007
(addikt)

Tudom most még népszerűtlen lettem. :DDD :R Azt tervezem holnap este összerakom a piroska nevű MSI GT70 laptopomat a munka nélkül maradt hardver elemekkel és kicsit nosztalgiázom a múltban. Aszem azzal (rtx 3080Ti) a kártyával meg sem néztem mit tud együtt. Nyáron azzal szeretnék majd utazni hátizsákostul. Ezt a clevot nem teszem ki semmilyen veszélynek. :)

[ Szerkesztve ]


Raymond
(félisten)
Blog

A Nyomkovetes a Pathtracing.


RM007
(addikt)


Pedig szemeztem vele. Na ebből többet ma nem tolok. :D Direkt leakarod verni az fps szintet. :DDD Itt még ami maradt pszicho és más kipipálva. Végem van fogy a borom. :D

Nézem a gpu alap hőfokot és azon elmélkedem meg merjem-e piszkálni az UV görbét, mert csukott ablak mellett is most 28C alapon, nem merem lejjebb vinni. :D
Komolyra fordítva a szót most egy darabig nem fogom piszkálgatni a tuning részét, már csak azért sem mivel nem értem a görbe vonalat. Mi ez a hülye forma, eddig nem ilyenhez voltam szokva. Az "EKG" vonal meg majdnem tök egyenes pont amilyet akarok, ez így egészséges szerintem, vagy javítsatok ki. :R

[ Szerkesztve ]


KillHates
(nagyúr)
Blog

Gratulálok hozzá :C ! Nem csodálom, hogy elégedett vagy, brutál amit a 4080as tud! :Y


RM007
(addikt)

Köszi! Még meg sem emésztettem, annyira féltem hogy nem fog összejönni, ráadásul mindenki rajtam fog röhögni mikor beruházok valamire és nem jön össze. :) :R

A srác akitől vettem utazik külföldre, névváltoztatás stb...nem lesz több ilyen árfekvésű új vga egy darabig ahogy néztem. Valaki rám írt aggódva vele kapcsolatban. Semmi gond mint megtudtam, csak legközelebb lehet nem tőle lesz olcsón új VGA kártyám. :)
Tiszta VGA buzi lettem. Majd nézek orvost. :DDD

[ Szerkesztve ]


Raymond
(félisten)
Blog

Azert azt a 130-at valahogy tuleled ;)

[ Szerkesztve ]


RM007
(addikt)

Igen persze. :K :R


peet05
(tag)

Nna végre! Gratula! :C

A következő lépcső az 1440p/4K legyen, mert 1080p-ben CPU limites vagy.


RM007
(addikt)

:R
Csak akkor nagyobbra kell vennem a monitorozó adatkijelzést. 4K-ban itt alig tudom kiolvasni. :D
Engem nem zavar annyira a limit kérdés, máshogy nézem. Kell nekem ez a hardver laptop és ami pluszt erre rá tudok húzni az a lényeg. Az hogy mennyire fizetek rá az meg vitatható, mert attól függ hogy közelítünk a kérdéshez. Van elég fps-em?, van, és amíg van annyi amennyit akarok addig nem zavar semmilyen limit. :) Maga a fhd kinézet nem visszataszító, talán mert megszoktam. A következő beruházásom egy 2 vagy 4k kijelző lesz, de azt a laptopra szeretném helyezni és mivel az kicsi max 17 col lesz lehet be fogom érni a 2k-val. Viszont nem ergya lesz abból az biztos.


peet05
(tag)

Azért írtam, mert 1080p-ben hiába dolgozik a procid, ha a vga közben malmozik. Feljebb mész felbontásban, fordul a kocka, a vga-n lesz a hangsúly, és kevésbé lesz a proci a döntő tényező, így ki tudod használni (ha már megvetted) ténylegesen azt az erőt, ami benne van (nem az átlag, vagy max fps a lényeg, hanem a min.).

Azt mondtad, hogy az MSI lesz a hozom-viszem, a Clevo marad a helyén. Miért nem a monitort cseréled inkább egy 27-es 1440p/4K-ra (ha elfér, vagy nagyobb)? Ha rákötöd, úgy is azt fogod bámulni, nem a laptop kijelzőt.


RM007
(addikt)

Attól hogy 4k-ra költöznék nem lenne több fps, éppen hogy inkább picit kevesebb, csak a kihasználtság lenne jobb. Ez a kijelző upgrade még nem tiszta előttem sem, jó darabig erre most nem akarok áldozni. Mint mondtam az FHD minden szempontból megfelel még nekem. És nem baj ha nem pörög csúcson a vga, úgyis tesztelésen kívül berakom 60fps-re fogyasztás miatt, azon lesz használva, az nálam az optimális. Ráérek mindent később kihasználni.....még a 3080Ti is megfelelt mindenben.

Visszatérve a kijelzőre....szóval a jövőben hogyan fogom variálgatni az alkatrészeimet használatosság szerint azt még nem tudom, mert van még egy clevo laptopom is csak abban jelenleg egy i3-as proci van berakva. Amennyiben majd arra költöznék lehet a kicsi hordozható portable jobban jönne. Ráadásul volt már nem egyszer itthon a kis kijelzőt is szoktam használni, más az íze, nem kell mindig feltétlen a nagyobb. Mivel a saját belső megjelenítője ebben a formában kuka ezért fontos nekem ennek a résznek is a rendbetétele fontossági sorrendben, most majd annak kell jönnie, úgy lesz számomra komplett az egész laptop cucc. :K Proci, vga, ram után az jön.


Raymond
(félisten)
Blog

Egy jo 27" 2560x1440 144Hz monitor viszont egy ertelmes upgrade. Sokkal szebb a kep a nagyobb pixelsuruseg miatt, az arak nem elszalltak es a kartya teljesitmenye boven jo hozza.

üzenetek