Genius SW 5.1 Home Theater - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


csui83
(csendes tag)

Ma esti update, egyre jobban confusing ez az egesz nekem.

Szoval visszaforrasztottam az eredeti ellenallast (miutan a boltban 1/4W-osat adtak feles helyett..), majd megmertem a dioda helyen az egyenfeszultseget: 15.9V illetve az ellenallasokat: 2000Ohmos mereshataron a muszer egyik polaritasban semmit nem jelez ki, polaritast megforditva: -700. 20k-s mereshatar: -9.09, 200k: -90.9, 2000k: -909
Mit jelentenek a fenti ertekek? Ez az az impedancia, es ez jo?

Utana beforrasztottam egy uj zener diodat, es mertem D8-ra majdnem 6 voltot (nem emlekszem pontosan, 5 egesz valamennyi volt, kepet meg nem tudtam csinalni rola).

Ezutan parszor ki-bedugtam a hangfalat, ami utan mar az egesz erintett resz meghalt. A diodan mar nem tudtam merni feszultseget (a nyito/zaroiranyu fesz jonak tunik diodateszter modban), a C26 kondin sem, es ami a legrosszabb, az itt levo piros-fekete vezetekben sincs semmi feszultseg. Sem a vezetek csatlakozo labain a nyakon, sem a vezetekben lehuzott allapotban nem merek semmit. Visszakovetve a vezeteket a masik nyak lapra ahonnan jon, annak labain sincs semmi. Ez korabban sosem volt igy, magan a vezetekeken lehetett feszultseget merni.

Minden mas ertek amit korabban mertem, megvan es ugyanaz.

Mi tortenhetett?
Hogy lehet hogy a regi dioda kiszerelve jo erteket mutatott, megsem allitott elo feszultseget?
Majd ujra kicserelve mar jonak tunt a dolog, par percig.... es miert csak par percig, miert tunt el a fesz?

üzenetek