Gmail - Infotech fórum

üzenetek

hozzászólások


pvt.peter
(őstag)

Sziasztok,

Az miért van, hogy webes felületen (Google Chrome) ha levelet írok, akkor elküldés után bekerül a levél a beérkező levelek mappába?
Találkozott már vki ilyennel?


zsoltzsolt
(addikt)

Ugye nem magaddal levelezel? :D Az egyik éned biztos tudja a választ


TigerCat
(nagyúr)
Blog

Igen. Akkor történik ilyen, ha olyan címről írsz, amely aliaszként fel van véve, és rád is van irányítva (akár csak egy másolat). Ilyenkor a feladó és a címzett is ugyanaz. De simán lehet, hogy a címzett te magad vagy (másodpéldány, továbbítás, stb.).


pvt.peter
(őstag)

Nem magammal levelezek.
Van egy "A" fiókom. Az összes ide érkező levél át van irányítva egy "B" fiókba egy szűrő segítségével, majd archiválásra is kerülnek az "A" fiókban.
Van úgy hogy az "A" fiókot megnyitom egy külön böngészőben és normálisan bejelentkezve az összes levél közül kiválasztom az adott levelet és válaszolok rá, amikor elküldöm a választ, akkor a levél bekerül a Beérkező levelek mappába az elküldött levéllel együtt.


gyulaszu
(senior tag)

Nekem nem teljesen világos pár dolog.
Ha továbbítod, akkor gondolom bekerül az elküldöttek közé. Az archiválással hová teszi?
Ha később egy ilyen levelet előkeresel, akkor azt hol találod?
Amikor arra válaszolsz, akkor az mit jelent hogy a beérkező mappába teszi az "elküldött levéllel együtt." ?
Kétszer látod ugyanazt?


pvt.peter
(őstag)

Szia,

Bocsánat a késői válaszért.
Kezdjük elölről az egészet, minden apró részlettel.
"A" cím: az összes bejövő levél továbbítódik az alábbi szűrővel a "B" címre.


Ezt azért csináltam így, mert ezáltal a tévesen spamnek jelölt levelek is továbbításra kerülnek a "B" címre.
Az "A" cím esetében a Fiókok és importálás menünél engedélyeztem a hozzáférést a "B" címnek, tehát tudok levelet írni "B" fiókban "A" nevében.
Van úgy, hogy nem a "B" címről írok válasz levelet az "A" címre érkezett levélre (így nem marad nyoma a "B" címnek az elküldött levélben), hanem az "A" -ba belépve kikeresem az Összes levél nézetből az adott levelet és úgy küldöm el.
Ebben az esetben áll fenn az amit korábban is írtam: elküldés után az adott levél az eredetivel együtt bekerül a Beérkezett levelekhez :F

Válaszolva a kérdéseidre:
Ha továbbítod, akkor gondolom bekerül az elküldöttek közé.
- Nem, bekerül szintén a Beérkezett levelek közé is, ugyanis kap egy "Beérkező levelek" címkét, emellett ott van az Elküldött leveleknél is.
Az archiválással hová teszi?
- Az archiválás során lekerül a "Beérkező levelek" címke így kikerül a "Beérkezett levelek" mappából.
Ha később egy ilyen levelet előkeresel, akkor azt hol találod?
- Elküldött, illetve Összes levél.
Amikor arra válaszolsz, akkor az mit jelent hogy a beérkező mappába teszi az "elküldött levéllel együtt." ?
- Tlképpen kap a levelezés egy "Beérkező levelek" címkét.


#75501312
(tag)

Sziasztok,

Munkahelyen gmailt kell használni és történik pár furcsaság.

1, Nem minden levél látszódik az Inboxban. Amint törlök párat vagy elteszem őket a mappákba újabbakat látok, sokszor még aznapi dátummal is. Nem tudok róla, hogy bármilyen szűrő be lenne állítva. Ez miért történhet, hogy lehet kiküszöbölni?

2, Pár levél megjelenik a mappák / labelek alatt olvasatlanul, amiket az Inboxban nem látok, de ha végignézem a struktúrát nem jelez sehol sem, hogy lenne olvasatlan levelem, csak akkor látom őket ha belemegyek a mappákba. Egy szabály sincs beállítva. Ez miért történhet, hogy lehet kiküszöbölni?

3, Ha a magán gmailemet labelezném, akkor az az Outlookban is látszódna különböző mappákban? Otthon több magánemailt kezelek és Outlookot használok rá.


nfsu17
(veterán)

Üdv.

Hogy oldanátok meg az alábbit?

Adott email1 és email2

Az 1., amit főként használok, ez van beállítva az androidos telóban is.
2. email csak néha kell, de jó azt is azonnal megkapni és válaszolni rá.

Most így van: 2. email összes bejövője az 1. fiókba. Meg is jönnek.
1. fiókban felvettem a 2. fiókot, mint válaszolási lehetőség. Tehát ha új emailt írok, akkor ki tudom választani ki legyen a feladó.

Ez így amúgy nem rossz, de mint ha úgy lenne, ha 2. fiókba jön levél, az ugye rögtön repül át 1-be, de ha ott "válaszra" nyomok, akkor 1. fiók lesz a feladó.

Láttam olyat is, hogy 1. fiókba felvenni 2. levél lekéréseit. Itt csak valami POP3-al lehet megoldani. Ez mehet? Ez pontosan mit fog csinálni? Megjön 2. fiókba a levél, ott is marad, de (átirányítás nélkül!!!) 1. fiók is lekéri és ott is látom? Ha válaszolok rá, akkor 2. fiók nevében lesz? Elméletileg ez is be van állítva, hogy az válaszoljon, aki kapta a levelet.

Vagy androidos telón vegyem fel a 2. fiókot teljesen?


Siriusb
(veterán)

Thunderbird + gmail: Authentication failure while connecting to server imap.gmail.com.

Ezt a hibaüzenetet kapom, nem tudok bejelentkezni oauth2-vel. Böngészőben, K9-Mail-ben semmi probléma. Töröltem a jelszót, elvégeztem megint a hitelesítést, hozzáadtam a Thunderbird-öt, de ugyanaz a probléma.
Ez szerveroldali gond lehet? Tegnap új rendszert raktam fel az androidos telefonomra és ott meg a névjegyek szinkronizálásával volt problémám, de egy gyári visszaállítás után már ment.


Mizol29
(senior tag)

Üdv! Olyan gondom van hogy már vagy 4 napja nem kapok semmilyen üzenetet a gmail-es címre. Augusztus 13 az utolsó nap amikor még jöttek levelek azóta semmi. Semmit nem állítottam el. Azért lenne fontos mert ha Youtube-on élő közvetítést indít valaki akkor kapok emailt így viszont semmi. Nem értem mi lehet a gond.


pn4hvq
(senior tag)

Próbáltál másik címről küldeni a te címedre egy mailt teszt céllal?
Lehet, hogy pl. megtelt a Gmailes tárhelyed, de erről kap visszajelzést a másik cím. Ezt semeddig nem tart kipróbálni és lehet, hogy előrébb leszel, ha kapsz valamilyen hibáról visszajelzést.


Mizol29
(senior tag)

Megpróbáltam ezt amit írtál. Egy másik címről küldtem egy mailt a gmail-es címre és azonnal megkaptam. Amiről küldtem az egy hotmail-es cím volt. :F


Mizol29
(senior tag)

Végül kiderült, hogy nem a gmail-el van baj hanem maga a Youtube nem küld értesítéseket email címre. Másnál is fenáll ez a probléma.


totron
(addikt)

Mért nem megy az automatikus címkiegészítés? :/


zzola
(félisten)

Üdv!

Ha gmail-ből (web) küldök egy levelet, akkor az IP címemet vagy a köldő gép nevét ki lehet deríteni? Ez alatt nem azt értem, hogy a hatóság hozzáfér-e, hanem pl. egy informatikus vagy egy rendszerüzemeltető vissza tudja követni valahogyan?
Kösz


kispx
(addikt)

Nem.


zzola
(félisten)

:R


Pancsermeste
(őstag)

Sziasztok!
Gmail app-ban a beérkezett leveleknél nem jelenik meg a feladó névjegyben tárolt képe. (a kis avatarra gondolok) Most csak a név kezdőbetűje jelenik meg. Hogy lehetne a képeket itt megjeleníteni?


Orlin
(addikt)

Sziasztok!
Bár előre sejtem hogy nincs,de van arra megoldás ha valaki elfelejtette a jelszavát és nincs másik email cím sem beállítva és már új telefonszáma van a regisztráció óta.hogy betudjon lépni?

Köszönöm.


egykori
(őstag)

A tortúrát csak akkor ajánlom, ha nagyon fontos neked a fiókod. Nekem sikerült már visszaszerezni a fiókomat (többet is). Nem egyszerű és nem is megy gyorsan, kitartónak kell lenni.

[ Szerkesztve ]

üzenetek