Gmail - Infotech fórum

üzenetek

hozzászólások


Teodor52
(senior tag)

Oké, köszi.


ledgeri
(nagyúr)

Thűűű...
Ha megtaláltm egy emailfiókom, ami úgy 11 éves, hogy kb fél órával elkészülte után elfelejtettem a jelszavát, (így elfelejtődött, de most [épp emiatt készült másik emailfiókban] keresgélve az annál is régebbi harmadik fiók archivumát meglátva létezését újra látván) bele tudtam lépni, akkor melyik a legjobb módszer arra, hogy megtaláljam a helyeket, amikbe -látható módon- ezzel regeltek be?
Van maradék tiktok, meg facebook ads violation email, szóval kellemes kalandokat élt át az illető viszont 2009-től csak 130 email, és java ezen évtizedi...

HaveIBeenpawneden túl valami google specifikus ajánlat? Takeout elindítva!


Zwodkassy
(senior tag)

Múlt héten szerettem volna csinálni egy új gmail (fiókot) címet. Kért is egy telefon számot, amit meg is adtam neki. Csakhogy nem fogadta el, mivel ehhez a telefon számhoz már tartozik egy gmail cím 😢
Ezzel mit tudok kezdeni?
Vegyek ezért egy új telefon számot? 😢

[ Szerkesztve ]


Tails111
(aktív tag)

Két aktív Gmail fiókban vagyok ugyanazon telefonszámmal, és ha jól emlékszem 4 vagy 5 fiókot emlegettek hogy enged.


ACE-
(addikt)

Ha másnak csinálod a fiókot, add meg az ő számát, ha magadnak, akkor meg nyilván nem enged korlátlan e-mailt, mert minek...


ledgeri
(nagyúr)

Ha a telószám csak 1 2fa több közül akkor eltávolítható ...
Viszont ha Spam-prevenciós "ugye nem vagy robot"-kor/-ként volt, akkor viszont furi!


Zwodkassy
(senior tag)

Megkérdeztem pár embert, és nekik is így van.
Itt állt mellettem a párom, akinek szintem több fiók egy számmal, és csak pislogott Ő is.


pn4hvq
(senior tag)

Nem vagy kisegítve vele, de én is azok táborát erősítem, akiknek több fiókhoz is ugyanaz a telefonszáma.
Nem lehet, hogy az első fiókhoz mostanában adtad hozzá a számot? Olyanba belefutottam már, hogy nem engedte, mondván több fióknál is használt már a szám. Aztán hónapok múlva eszembe jutott, megpróbáltam és akkor már engedte. Közben a számot nem távolítottam el másik fiókból.


ledgeri
(nagyúr)

Google account specifikus kérdésem lenne de főtopik hiányában off-ban, de érdeklődnék itt is.


pn4hvq
(senior tag)

Ötletet keresnék: adott két gmail fiók: a saját és a gyereké. A gyerekén be van állítva, hogy minden beérkező emailt továbbítson nekem, és egy példány maradjon meg az ő fiókjában is. Elvileg tök szépen működik évek óta, jönnek a levelei hozzám is. Ma reggel mondja, hogy a Tarkov (játék) kapcsán kapott emailt, blabla. Mondom ácsi, én a saját leveleim között ezt nem láttam. Rákerestem és hozzám nem érkezett meg továbbküldve ez a levél, a korábbi Tarkovval kapcsolatos levelek megjöttek (pontosabban folyamatosan kaptam én is, de össze nem vetettem a gyerekével, hogy mindegyik megérkezett-e hozzám is). Nagy kérdés: akkor most ez egyedi probléma lehetett vagy korábban is voltak olyan levelei, amiket én nem kaptam meg?
A forwardolás oka: még a legelején beállítottuk ezt, akkor azzal a céllal, hogy ha kétfaktoros azonosítást kér akár ő, akár én (az ingyenes játékokat gyűjtöm a fiókjaira), neadjisten más, akkor egyből lássam, hogy valami történt nála.


pn4hvq
(senior tag)

Na közben kíváncsiságképpen megnéztem néhány ilyen levelet az eredeti és az én fiókomban. És kiderült, hogy a keresett tarkovos levél a kukában tanyázik. Na most nem rémlik, hogy én ezt ma reggel töröltem volna, bár lehetséges. Viszont ha keresek a google "főoldali" levelek között, miért nem hozta fel találatként a trash-ben lévő levelet? Külön kezelné a "gyári" cimkéket (spam, trash, stb)? Miért nem keres az összes cimkében? Azon cimkékben jól keres, amiket én hoztam létre.


ledgeri
(nagyúr)

Kereséskor a keresés tetején vagy alján ott van, hogy "találatok vannak a kuka/spam/valami amit elfelejtettem -ben, akarja-e azokat is megjeleníteni.

Egyébként meg annyi logika van benne, hogy ami valahogy ki lett szűrve ne legyen a többi közt... de ennyi is volt a címkézés logikája.

Továbbitós problémára: rápróbálhatsz: belépsz egyikbe fő lapon, másikba inkognitőban, és X Y dolognak kéred a jelszóhelyreállító levelét. Jobb ötletem nincs "tesztelésre", és ha nem aktiválod, úgy is lejárnak, még menteni sem kell az új jelszót

Egyébként meg ez a címkézős cucc egy borzalom: van összes levél mappa, de az nem a bejövőké. A bejövőké olyan címke, amit nem lehet több levélről eltűntetni, viszont bárhonnan dedikált gomb van beérkezősíteni a leveleket. A kuka is egy címke, de olyan ami nem kereshető alapból, viszont még a címke név-kategóriája is más, ha keresünk (in:trash label:any).
Meg a csodakereső, ha rákeresek valamire, nem tudja, hogy hány emailt talált (nem mintha youtube-on tudná, hogy hány oldalnyi videóm van... miközben tudja, hogy hány videóm van, és hány jelenik meg egy oldalon, stűdió nézetben....), viszont ha url-ben a második oldal számát átírom másra, egyből tud oda ugrani.
Nagyon örülök, hogy nem álltam rá, hogy gmail-main-es legyek! ;], örülök, hogy 12-13 éve késve érkeztek meg a pöttyös regisztrációs levelek freemailhez képest


pn4hvq
(senior tag)

"Kereséskor a keresés tetején vagy alján ott van, hogy "találatok vannak a kuka/spam/valami amit elfelejtettem -ben, akarja-e azokat is megjeleníteni."
Az alján valóban ott volt és meg is jelenítette. Mindenesetre bizonyára az én hibám, de a büdös életben nem tűnt még fel a 100 levél alatt ez sor. Miért nem felülre teszi ezt alapból :F ? Köszönöm, ma is tanultam valamit.

"Továbbitós problémára: rápróbálhatsz"
Figyelni fogom, hogy én kattintottam figyelmetlenül reggel és tettem a kukába vagy valami más okozta. Majd szúrópróbaszerűen utánellenőrzöm, hogy megjönnek-e a levelek a továbbított címre is. Alapesetben teszi a dolgát, ez a mai volt az első kérdéses email.

#12633 ledgeri :R Elmentettem a linket, mert nem minden kifejezést, feltételt tudtam fejből. Az in:anywhere gyakorlatilag a "találatok vannak a kuka/spam/valami amit elfelejtettem -ben, akarja-e azokat is megjeleníteni" megfelelője.


ledgeri
(nagyúr)

Legutóbbira: hát nem logikusabb, mint egy gomb legfelülre??? :W


margithid
(veterán)

Gmail e ha be akarok lépni és valamiért nem férek hozzá a 2fa kódomhoz, akkor a biztonsági email és telefonszám segítségével be tudok lépni?


janos666
(nagyúr)
Blog

Ha valakinek csak 1 eszköze (telefon) volt, és ellopták, kért új SIM kártyát, de elfelejtette és/vagy ellopták+megváltoztatták a jelszavát (régi barátnő lenne a tipp, aki a jelszót is láthatta * de nem, itt nem magamról beszélek anonimként, nekem van kazal kütyüm * :DDD), akkor már nem tud visszajutni a 2FA-s Google fiókjába?
Hozta ma nekem az új telefont és csere SIM kártyát, de nem fogadja el a régi jelszót (legalább is azt, amire emlékszik az illető), az SMS kód után pedig azt mondja a "jelszó visszaállítása", hogy email-t is küldött, amit szintén jóvá kell hagyni jelszóváltáshoz.
(Igen, már akkor tudtam, hogy egyszer ez lesz, mikor be lett kapcsolva a 2FA, de alacsony IQ-ról beszélünk, és neki akkor kellett, mert el fogják lopni a jelszavát... aztán így szépen elvitték a telefonját és talán a papírra írt jelszavát is...).

De ez picit elgondolkodtat, hogy magasabb IQ-s ismerősömmel/rokonommal is megtörténhet hasonló (kizáródik a 2FA-ból), akinek nincs otthon asztali gépe és/vagy papírra írva tartja otthon a jelszavát és megbízik valakiben az otthonában.

[ Szerkesztve ]


ledgeri
(nagyúr)

Általában ott van,hogy "Próbáld másképp", mikor belépnél. Ha csak elméleti, jövőre utaló kérdés, akkor rápróbálhatsz most is! (valamelyest illene is megnézegetni a vészhelyzeti protokollokoat, általában :) )

#12637 janos666 A 2fa nem egy dolgot takar, nem mindegy, hogy teló-kötött push, totp, sms, fizikai kulcs vagy email.
Bármelyik is legyen, ha csak egy volt, és rámegy, hogy belépne, akkor google szerint csak azokat használhatja amit a "próbáld másképp"-re kattolva előjönnek. Ha nincs ott megoldás, akkor nincs megoldás.
Az új sim kártya a régi számot is jelenti? Egyáltalán releváns a telószám?

A kieg részhez: megoldható és megoldandó a backup. Szerintem akad a családban régebbi androidos teló, arra fel lehet rakni net és fiók nélkül is dolgokat,, mint "használható backup eszköz", vagy otg-s pendrive, hasonlók, vagy pl jól bekódolva el emailezni barátnak barátnőnek a dolgokat.... Aki ma egy-telósan nem retteg attól, hogy ha az vész akkor mindene is vész, az nem látja a veszélyét az egésznek!

[ Szerkesztve ]


janos666
(nagyúr)
Blog

Ahogy írtam: a kód megjön SMS-ben (új SIM kártya, de eredeti telefonszám), viszont maga a "jelszó viszaállítás" is 2FA, tehát mivel nincs második telefon, asztali PC, stb, csak a régi ellopott és az új szűz telefon, nincs "más mód" (a 2. mód a telefon, amit elloptak) vagy mód megnézni az email-t, amit a kérdéseses fiókra küldted (az már az "éterbe" megy).
TL;DR: a csaj (felt.) elvitte a telót és a jelszó papírt is. Új SIM van, de régi Gmail nem lesz.?

[ Szerkesztve ]


margithid
(veterán)

A gmail 2fa-t nem a Google authenticatoron szeretném tartani. Mit ajánlotok?
Authy? Microsoft authenticator? Proton pass?

üzenetek