Gmail - Infotech fórum

üzenetek

hozzászólások


janos666
(nagyúr)
Blog

Ha valakinek csak 1 eszköze (telefon) volt, és ellopták, kért új SIM kártyát, de elfelejtette és/vagy ellopták+megváltoztatták a jelszavát (régi barátnő lenne a tipp, aki a jelszót is láthatta * de nem, itt nem magamról beszélek anonimként, nekem van kazal kütyüm * :DDD), akkor már nem tud visszajutni a 2FA-s Google fiókjába?
Hozta ma nekem az új telefont és csere SIM kártyát, de nem fogadja el a régi jelszót (legalább is azt, amire emlékszik az illető), az SMS kód után pedig azt mondja a "jelszó visszaállítása", hogy email-t is küldött, amit szintén jóvá kell hagyni jelszóváltáshoz.
(Igen, már akkor tudtam, hogy egyszer ez lesz, mikor be lett kapcsolva a 2FA, de alacsony IQ-ról beszélünk, és neki akkor kellett, mert el fogják lopni a jelszavát... aztán így szépen elvitték a telefonját és talán a papírra írt jelszavát is...).

De ez picit elgondolkodtat, hogy magasabb IQ-s ismerősömmel/rokonommal is megtörténhet hasonló (kizáródik a 2FA-ból), akinek nincs otthon asztali gépe és/vagy papírra írva tartja otthon a jelszavát és megbízik valakiben az otthonában.

[ Szerkesztve ]

üzenetek