Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Jhony5
(csendes tag)

Köszi sajnos későn olvastam, megoldottam de legközelebb kereslek


kuntics
(aktív tag)

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani jó klímást? Tapasztalt, szépen dolgozó emberre lenne szükségem, aki nem akar rámsózni feleslegesen nagy teljesítményű, gyenge minőségű egységet.


ladopapa72
(csendes tag)

Szia írj ràm privátba


Dryman
(aktív tag)

A "megbízhatóklímás" a fészbukról elfelejtett kijönni és megcsinálni a helyszíni felmérést...Végül is Wágenhoffer lett a befutó nálunk, múlt hét végén szerelték fel a klímáimat.
Márkafüggő ez az egész mizéria, most középkategóriába Gree-t és Syen-t javasoltak az árajánlattevők. felső középkategóriába szintén a Gree majd Fujitsu, és Daikin.
Nekem nem ért annyit az utóbbi kettő márkanév amennyivel magasabb az áruk.
Meghatározó még az alaptudásukon kívüli plusz jellemzők, formavilág, távirányítók egyszerűsége, avagy bumfordisága...nincs új a nap alatt, szinte ugyanazt kell tudnia az összesnek.
Volt jobb ajánlatom is, de a srác egy telephely nélküli egyéni vállalkozó...pontosabban mást is csinál, de klímát is szerel...és bizony nem kérheted ki a klímás végzettséget igazoló papírját, mert az lehet rossz fényt vetne a megbízásra már az elején.....aztán csak kiderült hogy Szlovákiában egy hétvégés oktatáson meg lehet csinálni az eu-s klímáspapírt két klíma telepítésének áráért!
Szóval egy email a magyarországi márkaképviselethez, és már vásárolhatja is a végzettségével a kedvezményes áru egységet, vagy épp a Praktikeres olcsósítottat, majd a plecsni rányomva a beüzemelésire... ugyanúgy él az 5-10 éves garanciád....
Szóval ésszel! én csak telephellyel és múlttal rendelkező klímást javaslok.
Mind elkéri ugyanazt a telepítéses árat, 45-60-70eFt/darab, csak hát nem mindegy hogy mennyiért szerzi be a gépet.....ez legyen az ő biznisze. Nálunk 10 % alku belefért a telepítéses összköltségbe.
Ha magad veszed a gépet, és csak telepítést kérsz, általában drágábbra jön ki a dolog. Hivatalos beüzemelési papír kell a garanciához, és a termék regisztrálásához...
Ez esetben vadásznod kell a szakit, aki jogosult is elvégezni a melót...alig vállalja el valaki, mert a beszerzésen van az extraprofitjuk, nem a beüzemelésen...
Nálam az alapkérdés az volt, koronafúrója van? milyen átmérőjű? :)
2 kérdés és ment a lecsóba a félredumás.... :)

[ Szerkesztve ]


ladopapa72
(csendes tag)

Tudom ajànlani a bnf-et greet forgalmaznak ,és van ajànlott szerelöjük aki ingyen felméri a helyszínt
Ja és hasznàl nitrogént is AMIT Sok klimaszerelő nem pedig nagyon fontos !!! Föleg a garancia miatt
Nem a koronafuró a fontos!!!!


PociAti
(senior tag)

Mi is a Wágenhoffer-rel szereltettük a klímát, az ár teljesen rendben van, de ami miatt ajánlom őket, az a csapat aki felteszi. Szinte teljesen por nélkül dolgoztak, a szobán belül ami volt gép letakarták, de semmi por nem lett fólián. Jó cuccokal dolgoznak. A hálózati bekötést is rendesen megcsinálták (Gree klímának a külső egység a lelke, ő kéri az áramot, elvileg kívül kellett volna konnektornak lenni, de nem volt, fúrtak még egy lyukat, behúzták belülre a kábelt és rendesen leszigetelték a lyukat.)

Szomszédságunkban akik másokkal szereltették fel a klímákat sokkal rosszabbul jártak. Az egyiket rábeszélték egy lényegesen drágább Daikin klímára. Az olyan extra funkciókat tud, amit a tulaj soha az életben nem fog kihasználni. A másik szomszédnál meg Wágenhoffer helyett inkább szereztek egy ismerőst, aki olcsóbban megcsinálja. Hozott egy Fishert, nem is lett olcsóbb, és a villamos hálózatra se lett rákötötte, mert az "messze van". Ahhoz hívjon villanyszerelőt. Ja és úgy indult, hogy ahová a tulaj kérte, oda fel se tudták rakni.

Győrben a szentiváni Silver Klíma még az, akik létszámban és éves nettó árbevételben talán a Wgnhffr szintjén vannak.


Semin
(senior tag)

Szintén Wágenhoffer. Pormentesen profin dolgoznak. Csak ajánlani tudom őket.


kuntics
(aktív tag)

Köszönöm a javaslatokat. “Szerencsére” fb is csak klímás hirdetéseket dobál (mindenféle követés kikapcsolása ellenére), fel is jött a wágenhoffer ott is. Honlapjuk szerint bő 20 éve csinálják, plusz az itteni tapasztalatok alapján elsőre teszek náluk egy próbát.


Dryman
(aktív tag)

Megfelelő gépek használata akart lenni a kérdésem tárgya...nem szerettem volna ha laposvésővel bohóckodik a szaki...a méret meg talán azért, hogy van-e neki legalább két méret, és ezáltal beruházott-e egy minőségibb kivitelezéshez... :)
A nitrogénes szerelést én is hiányoltam....itt írnak róla: [link]
viszont a vákumszivattyú mérőkéje is adhat információt a rendszer tömítettségéről...


ladopapa72
(csendes tag)

A nitrogén nem csak nyomàs mérésre van hanem a szenyezödés tisztitàsàra ami a gariihoz kell


golya32
(aktív tag)

Nekem van egy klimás ismerősöm Győrujbaráton lakik, nekem kb 12db klimát szerelt idáig, egyikkel sem volt gond, ha kell tudok adni kontaktot privátban.


Daler
(csendes tag)

Üdv!

Keresek helyben olyan szervizt, ahol vállalják tablet/GPS (konkrétan WayteQ x995 Max) akkumulátor cseréjét optimális esetben kompletten (beszerzés + csere), nem túl hosszú határidővel. :o

Thx! :R


tserrof77
(senior tag)

A magyar oldal szerint 9k az akku. Beszerelni meg 4 csavar ki, akku lehúz, új rá, csavarok vissza (elméletileg :B )

Ja, a MAX-ba más akku kell, mind a többi 990-es szériásba!


Daler
(csendes tag)

Kösz a választ, ez a verzió csavar mentes, szétpattintgatható kivitel, ipari kivitelű három vezetékes 3.7 voltos lítium cellával (7x65x90 méret, 5000 mah kapacitás, ha jól látom). Probléma, hogy a kapható, méretben megfelelő univerzális akkuk két vezetékesek, hiányzik belőlük az ntc termisztor, további tákolást igényelnének (elektronika átszerelése, vagy fix ellenállás beforrasztása).

A WayteQ szervizben ha ez a 9k valós ár és tartalmazza a teljes cserét, elfogadhatónak tűnik. :R


golya32
(aktív tag)

Nincs valakinek felesleges töröt kijelzős iphone 7 telója? Kellene egy jó alaplap..


Hannibhál
(őstag)
Blog

Szép estét!

Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg tudtok kis méretű bérbe vehető kertről? Zártkerteket néztünk, de azok nagyok s inkább eladnák. Győrben lenne ideális :)
Köszi előre is :R


tserrof77
(senior tag)

Szentiván, Kertváros. Bár konkrétan nem kiadok kiadót, de feldobom a szentiváni fész csoportba. Kb mekkora érdekel, és ha nem titok, milyen célra?


golya32
(aktív tag)

Nekem van Nyulon kiadó, írtam üzenetet.


Hannibhál
(őstag)
Blog

Nem nagy érdekel, kertészkedésre, minél olcsóbban :) :R


kovacsroli
(senior tag)
Blog

Győrben és környékén keresek gyermekpszichológust.
Köszönöm az ajánlásokat. :R

üzenetek