Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Dryman
(aktív tag)

A "megbízhatóklímás" a fészbukról elfelejtett kijönni és megcsinálni a helyszíni felmérést...Végül is Wágenhoffer lett a befutó nálunk, múlt hét végén szerelték fel a klímáimat.
Márkafüggő ez az egész mizéria, most középkategóriába Gree-t és Syen-t javasoltak az árajánlattevők. felső középkategóriába szintén a Gree majd Fujitsu, és Daikin.
Nekem nem ért annyit az utóbbi kettő márkanév amennyivel magasabb az áruk.
Meghatározó még az alaptudásukon kívüli plusz jellemzők, formavilág, távirányítók egyszerűsége, avagy bumfordisága...nincs új a nap alatt, szinte ugyanazt kell tudnia az összesnek.
Volt jobb ajánlatom is, de a srác egy telephely nélküli egyéni vállalkozó...pontosabban mást is csinál, de klímát is szerel...és bizony nem kérheted ki a klímás végzettséget igazoló papírját, mert az lehet rossz fényt vetne a megbízásra már az elején.....aztán csak kiderült hogy Szlovákiában egy hétvégés oktatáson meg lehet csinálni az eu-s klímáspapírt két klíma telepítésének áráért!
Szóval egy email a magyarországi márkaképviselethez, és már vásárolhatja is a végzettségével a kedvezményes áru egységet, vagy épp a Praktikeres olcsósítottat, majd a plecsni rányomva a beüzemelésire... ugyanúgy él az 5-10 éves garanciád....
Szóval ésszel! én csak telephellyel és múlttal rendelkező klímást javaslok.
Mind elkéri ugyanazt a telepítéses árat, 45-60-70eFt/darab, csak hát nem mindegy hogy mennyiért szerzi be a gépet.....ez legyen az ő biznisze. Nálunk 10 % alku belefért a telepítéses összköltségbe.
Ha magad veszed a gépet, és csak telepítést kérsz, általában drágábbra jön ki a dolog. Hivatalos beüzemelési papír kell a garanciához, és a termék regisztrálásához...
Ez esetben vadásznod kell a szakit, aki jogosult is elvégezni a melót...alig vállalja el valaki, mert a beszerzésen van az extraprofitjuk, nem a beüzemelésen...
Nálam az alapkérdés az volt, koronafúrója van? milyen átmérőjű? :)
2 kérdés és ment a lecsóba a félredumás.... :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek