Haladó fotósok digitális fényképei - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


rekid
(addikt)
Blog

Húú pedig milyen jó teszt terep lenne. :)

Addig is hoztam "csámcsogni" valót. Hátha beindulnak a fogaskerekek.

Calanche - Heart rock



JohnyBlue
(őstag)
Blog

Ha már Izland :D akkor dobok egy kis jeget :D


kovsol
(titán)

Arra a fekete dombra odaállt volna egy ember még érdekes is lehetne.
Szemem keresi mi is lenne a téma, de nem találja. Szememet középen vezeti felfelé a jég, majd egy szürkeségből a szürke felhőbe vezeti tovább.


JohnyBlue
(őstag)
Blog

Értem. Ha arra a domb tetejére állt volna valaki akkor az alig látszana a képen. A téma a gleccser lenne maga ami a kép felét kitölti.

De itt egy másik kép amin van 4db szemlélődő és talán jobban vezeti a szemed.


rekid
(addikt)
Blog

Valóban az ilyen képekkel az szokott a gond lenni -saját tapasztalat-, hogy viszonyítási alap nélkül nem adják vissza a méreteket és messze nem üt akkorát mint élőben. A második kép már jobb, ha megtalálod az embereket.
Lehet egy más jellegű utómunkával jobban kijönne. :F


b.vr
(őstag)
Blog

Nekem tetszett mind a két kép :) Viszont én voltam Izlandon, és szerintem konkrétan ennél a gleccsernél is, és nem csak arra gondolok hogy emiatt szubjektíve is pozitívan viszonyulok hanem hogy aki viszont még nem volt az egyszerűen el sem képzeli a léptéket (gondolom kovsol is azt feltételezte hogy ott egy ember az nem csak pár pixelnyi lenne) Ugye Izlandon (nem csak ezen a helyszínen) fák sem nagyon vannak, amikhez egy néző léptéket tudna társítani, szóval legtöbbször csak ha figyelmesen nézi valaki akkor lesz neki gyanús hogy valójában mi mekkora (ezért itt kivételesen több képemnél örültem hogy ember is volt rajta így jobban lehet érzékelni mi mekkora)
De persze élőben pont ettől ennyire lenyűgöző sziget, hogy annyira más bárminél, mintha egy idegen bolygóra csöppenne az ember.
Az utómunkát emiatt pont írnám én is, hogy szerintem pl. itt jobb ha maradt volna színesben, mert akkor az is átjönne hogy basszus itt egyébként tényleg nincsenek színek :) Hanem van a (kicsit kékes) jég, meg a sötétszürke vulkáni hamu, meg amúgy a borult ég.
Más helyeken meg pont hatalmasak a kontrasztok, az elképesztő zöld fű meg mohaszőnyeg, vagy a vörös vulkanikus talaj, a fekete lávamezők, stb. Na meg hát az elképesztő vízesések! Nagyon absztrakt tájak.

[ Szerkesztve ]


Fandango
(veterán)

Maximálisan egyetértek az utómunkára vonatkozó résszel. :K


b.vr
(őstag)
Blog

(amúgy most nézem hogy azt tévedésből mintha rekid-nek válaszoltam volna pedig általánosságban szerettem volna csak véletlenül a választra kattintottam. Pedig hasonló véleményen volt ő is, léptékről meg utómunkáról is. Mindenesetre akkor hárman is hasonlóan látjuk :)


JohnyBlue
(őstag)
Blog

Hinnye, jól megpörgettem a totyikot :D

Igen, nagyon furcsa volt visszanézni a képeket. Mert amikor ott voltunk akkor tényleg zokogtunk a látványtól és a brutális méretektől.

Igazából nem is voltam rá fotózásilag felkészülve. Úgy voltam vele, hogy túristásan rögzítem a dolgokat és vagy jó vagy nem jó. Szóval időnk nem volt sajnos arra, hogy egy helyen több időt tudjunk tölteni esetleg jobban körbejárni a témát ( ami alapból is érdekes lett volna a dimenziók miatt )

A gleccseres két képemre visszakanyarodva kérdeztétek, hogy miért ez a szín és miért nem az eredeti kékesebbet tartottam meg. Amikor megpillantottam élőben a káromkodáson kívűl egyből az jött le hogy jéé ez egy bazi nagy kávés jégrém. Ami persze frankón beégett a fejembe és a "feldolgozásnál" pedig egyből jégkrémes témát akartam kibehúzni.

Amint azt az eredeti képen is látjátok, nem igazán volt szerencsém mert elég szarok voltak a látási körülmények szóval a hátsó régióban lévő színesebb témák nem tudnak igazán dominálni. A hely ahonnan meg fotóztam kb adott volt mert a hideg és széles vízfolyáson nem igazán akartam átsétálni és onnan még egy laza két kilómétert sétálni, hogy legyen egy jobb szögem. Ez van ha az ember rohan túristáskodni.

Ja és a viszonyítási pontok. Öhmm otthon amikor betoltam az bazioledtévébe és beültem elé akkor nekem nem tűnt fel a hiányuk. Gondolom azért mert tudtam, hogy mit látok.

Majd ha nyáron lesz időm lehet újból új szemmel átnyálazom a képeket.

Amúgy ki lehet fogni nagyon olcsó repjegyeket is izlandra és ha az ember ésszel csinálja ( és itthonról viszi az alkoholt ;] ) akkor nem is megy rá a gatyája ( annyira :D ) Ha kell valakinek segítség útvonal tervezésben az szóljon. Szívesen segítek, akár a mi komplett tervünket is adom.

Itt van pár színsebb kép ;) 1 2 3


cOxeR
(Ármester)

Az átlós szerkesztés meg a színek, nekem tetszenek, de mintha a háttéren lenne az éle, a vízen, bár vélhetően ez csak a felbontás bibi.
Amit csinálnék, a bal szélén az a beesés diszharmonikus, megvágnám, úgy hogy teljesen a sarokba menjen ki a bebukott rész.


cOxeR
(Ármester)

Színes verzió sokkal jobb szerintem, mint a fekete-fehér, ember ide ember oda, szerintem maga a szög is szerencsésebb mint a másiknál. Nehéz az ilyen terep, igazából ezekről 2 kép ami jobban megmutat mindent, egy tele illetve egy igazán nagylátó kép, 24mm körül van ez?


cOxeR
(Ármester)

Nekem ami fura így belenézve 1:1-be, olyan az összes mintha el lenne mosódva, pedig ez az R nem egy rossz gép... milyen üveg van rajta? Rf16?


JohnyBlue
(őstag)
Blog

16-35 f4L IS

de most, hogy így mondod ezt a mosódást.... majd mekknézem a rawokat :B

A négy emberes gleccser 70milin. Az embermentes meg ha jól emlékszek 135milin van lőve.


rekid
(addikt)
Blog

Hmm lehet tényleg jobb ötlet "ha lúd legyen kövér elvvel" full átlóba rakni. Ránézek, ha összetákoltam a laptopom. :)


rekid
(addikt)
Blog

Genovai hidak


cOxeR
(Ármester)

Fent nekem kicsit szűk, egy pici kellene csak hozzá, de összességében tetszetős, talán ami még reszelhető lenne, hogy ha kettő expót lőttél volna, egyet alapnak, hogy a fák levelei élesek legyenek, meg egy hosszú expót és a kettőt egymásra tenni.


rekid
(addikt)
Blog

A dupla expo ezzel az okkal még meg sem fordult a fejemben. Megérte berúgni a topicot. :)


cOxeR
(Ármester)

Na majd nyitott szemmel járok én is legyen mit feltenni. :)


rekid
(addikt)
Blog

Kicsit "szélesvásznúbban" nem lenne jobb? (Amúgy patent. )

üzenetek