Hálózati / IP kamera - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


momcrew
(tag)

Vacs: Android 9-em van, akkor lehet, hogy megpróbálkozom vele, köszi.

[ Szerkesztve ]


wmarci
(senior tag)

Sziasztok!

Tudtok esetleg otthoni felhasznalasra ajanlani olcsobb kamera + nvr szettet (4 vagy 2 kameraval)? Nincsenek extra igenyek. Mondjuk az tok franko lenne, ha tavolrol is el lehetne erni biztonsagosan a kamera kepet. Olvasgattam a forumot es paran a Annke szettel nagyon meg vannak elegedve. Ez jo irany lenne? Esetleg konkret tipust tudnatok ajanlani?

Koszi


A214
(aktív tag)

Családi ház megfigyelésére szeretnék 4 kamerát. A kamerához utp cat6 ( max 30 m)kábel lett kiépítve a routertöl. Egy POE NVR keresztül adnák nekik tápot.
A kamerák mozgathatók legyenek , éjjel látás ill. távoli elérés legyen.
Valami stabil megoldást keresek?

[ Szerkesztve ]


wmarci
(senior tag)

Sziasztok!

Ez az NVR ennyiért jó ajánlat? Jol gondolom, hogyha ezt valasztom, akkor nincs szuksegem kulon POE switchre?

Koszi

[ Szerkesztve ]


bigrock
(addikt)

Rá kell csapni, de rögvest. :)
4 PoE portot tud.

[ Szerkesztve ]


Marci112233
(őstag)

Üdvözletem!

Van egy ilyen rögzítőnk 2 darab ilyen kamarával.
Röviden alig 1 napja van a helyén, de a CMS programmal, hol elérem a két kamera képét, vagy csak az egyiket, de mikor melyiket. Ilyen nem látáskor a rögzítő nem is rögzít, legalábbis kiesések vannak a CMS program visszajátszásánál. És ezek a kiesések időpontja egyezik amikor nem érem el a kamara képét. Na most új korában a rögzítőt vissza kellett küldeni mert az egyik csatorna csatlakozója hibás volt. Ez idő alatt leveleztem is a bolttal, mert egy Toshiba P300-as merevlemezt adtak hozzá.

Na most a rögzítő a ludas, vagy a merevlemez? Kétlem hogy a kamera lenne a bűnös.


VANESSZA1
(őstag)

A poe-s NVR nem mindegyik mozgatható (ptz-s) kamerát fogja ellátni megfelelő energiával. Jó dolog a poe-s NVR de figyelni kell arra, hogy az NVR mennyit ad le, és azoknak a kiválasztott "mozgatható" kamerának mennyi kell.


Marci112233
(őstag)

Kiegészíteném a hozzászólásomat.

Azóta átkötöttem a két kamarát a rögzítőn a másik két csatlakozóra.Egy darabig ment minden majd először az egyik majd később a második kamera képe sem elérhető, és a a visszajátszásnál meg is van az idő amikor megálltak a felvételek.

Valakinek ötlet mi a fene baja van? Tán hibás a rögzítő, vagy nem bírná a terhelést? Ha igen akkor mi lenne ha egyből 4 kamerával lenne használva?


vacs
(veterán)
Blog

Próbáld ki a mobilos XMEye appot, hogy azzal is eltűnnek-e kamerák.
Mondtam volna, hogy a rögzítőt kösd ki és közvetlenül csatlakozz a kamerákhoz, de ezek analógok, így ez felejtős.


Marci112233
(őstag)

Most hogy mondod eszembe jutott, hogy próbáltam az appot, és le is akartam írni, de kiment a fejemből.
Röviden az app-ban látom a kamera képét, de csak SD felbontásban. Amint rányomok hogy HD legyen csak kiírja hogy: Is buffering, please later. Viszont ez a szöveg nem tűnik le és nem is vált át HD-ra.


vacs
(veterán)
Blog

Ezt belső hálózaton (tehát wifin) és mobilnettel próbálva is csinálja az xmeye?


hzsolee
(őstag)

QR kóddal adod hozzá a rögzítőt az appban?


Marci112233
(őstag)

Igen. Mindegy hogy wifi vagy mobilnet. Sehogy sincs HD minőség, és így számítógépen a CMS sem megy. Gondolom telefonon is csak azért van kép mert SD-be hozza be.

(#13572) hzsolee
Nem de amikor CMS megy a telefonon is megy a HD minőség is. Amúgy CMs-be és appban is a rögzítő szériaszáma alapján lett felvéve.

[ Szerkesztve ]


hzsolee
(őstag)

Csak azért, mert nekem is sz@rakodott régebben a qr kódos megoldás. Sokáig bufferelt, akadozott, nem töltött be. Aztán most noip címmel van hozzáadva. Így minden heppi...


A214
(aktív tag)

Ehhez hasonló melyik szett az ajánlott? [link]


VANESSZA1
(őstag)

Az "ehhez hasonló" elég tág határok között mozog. Jobb lenne ha egy konkrét szettet mutatnál, és leírnád hogy mi a cél vele.


Marci112233
(őstag)

Ma délután lekaptam a rögíztőt, és rákötöttem egy monitort. Azon visszanézve a képet sincs rögzítve amikor távolról nem érem el a képet. Mivel ugye levettem, áramtalanítva volt, így mikor visszakötöttem minden rendben volt. Mivel a kotrónkon van egy kis javítás, nekiestünk szétszedni, és mire végeztünk vele, az az meg van a hiba, de alkatrész kell, ránéztem és ismét nem megy csak telón SD felbontás mellett. A két kamera különböző időben, de ismét megálltak.

Ha van valakinek még tippje mi lehet a galiba, az ne tartsa magába.
Viszont még a tegnapi nap folyamán, igaz késő délután ezt megírtam a boltnak is ahonnan vettem, de ugye válasz majd valamikor jövő héten lesz belőle.

[ Szerkesztve ]


vacs
(veterán)
Blog

Rögzítő hibának tűnik, próbáld cseréltetni szerintem.


Marci112233
(őstag)

Nekem is az a megérzésem. Csak a baj hogy a boltban jelenleg a weboldaluk szerint nem kapható és nem csak szimplán hanem: A termék ideiglenesen nem beszerezhető!

Van helyette másik márka ami jó a kamerákhoz, de az drágább.
Mindenesetre mivel hátvége van, várok jövő hétig mit fog válaszolni a bolt az emailra amit küldtem nekik.

[ Szerkesztve ]


Tav-Csoves
(őstag)
Blog

Sziasztok!


Van egy ilyen Misecu 5MP 2.8mm gyújtótávú (114,8°) vezetékes ONVIF-es dom kamerám, (fent 1. kép) és szeretnék az idokep.hu -ra állandó jelleggel képet feltölteni, illetve folyamatos 5MP-ben live stream-et adni a YouTube-ra, vagy épp az idokep.hu-ra.
A kamera optikás neten van, az UTP linksebessége 100/100Mbit, tehát bírnia kell. (Legalább az idokep.hu felé)
Csakhogy a gondom az, hogy beállítottam próbaképpen egy FTP feltöltést, és hulladék a kép, amit oda feltölt. (3. fotó fent)
Miért van ez? Lehet ezen valahogy változtatni?
5MP-es képeket szeretnék feltöltetni az FTP-re.
Ilyen beállítási lehetőségeim vannak:




Xmeye Android alkalmazásban a videófelvételek tiszták, minőségiek, nagyok, jók.
Mit kell átállítanom, hogy jobb legyen az FTP minősége?
Továbbá azzal is gondom van, hogyan tudom automatizálni a feltöltést? - Humanoid detect, meg motion detect van, de hogy tudnám azt beállítani, hogy pl. 30 másodpercenként készítsen egy képet, és töltse fel?
Köszönöm a segítséget!

üzenetek