Házimozi belépő szinten - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


Hancur
(kezdő)

Basszus. Lemaradtam egy oldalt sérült, házilag javított ma silver rx centerről.
Avx en hirdeti a tag 39ezerért. Mondjuk azért érdekes lehet az a sérülés ha ilyen olcsó vagy nem izgatja annyira a zsé. :W
Viszont még 2óra és itt a bronz 100. Remélem elégedett leszek vele. :))

[ Szerkesztve ]


boroskarcsi
(tag)

Én is onnan vettem "jóárasítva" az RV-6-ot.
Meglepődtem mikor láttam, hogy megszűnt a supportja, de remélem az elkövetkező pár évben nem dobak ki új hang- és/vagy képformátumot :)
Addig meg egy nagyon jó hangú és erejű eszközöm van.


VoidXs
(nagyúr)
Blog

PC szettet nem tudsz HDMI-ökoszisztémába illeszteni, legolcsóbban egy soundbarral tudod megoldani. Abból már van sok 3.1-es.


kzsolti83
(csendes tag)

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni; Sub vásárlás előtt állok, ezt nézte ki egyelőre: REL HT/1205 MKII
Vkinek vmilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban, illetve ha hasonló árkategóriában (vagy olcsóbban :) ) tud vki ajánlani vmi mást, jobbat, azt is megköszönném.


BBéci
(titán)

Nagyon jó választás. Mások biztosan ajánlanak olcsóbbakat is.


I'am Dony
(őstag)

Nagyon jó kis szub és jóval hangosabb mint az MKI elődje volt, egymás mellett tesztelve ez jól hallható volt. Azonban az Arendal 1961 1S szub jobb tőle minden téren. Alul is erősebb és a vége sem hullik le olyan hamar, hirtelen. Dinamikusabb, ütősebb, sokkal több beállítási lehetőséggel, beépített EQ-val, 5 év garival, de ha a neked REL jobban tetszene külsőleg, az is rendben lesz.


kzsolti83
(csendes tag)

Ez az Arendal szintén jó lenne, csak mintha ezt nem lehetne kapni.. De a javaslatot köszönöm


I'am Dony
(őstag)

Nem tudom hol próbáltad, de ezt csak a gyártótól tudod rendelni. Ráadásul most akciózzák egy 100 assal, mert jön az új széria. Tessék, itt tudod: [link]
Kattints az 5 db elérhetőre és mehet a kosárba.

[ Szerkesztve ]


kzsolti83
(csendes tag)

ja, jogos.. magyar oldalakat néztem csak :)
köszi


b.
(félisten)
Blog

Azzal tisztában vagy hogy az RX silver az nem a 6G-7G Silver és nem a bronze szett környezetéből való? Ezek régebbi modellek. Az általad nézett Bronze silver párja a Silver 6G
Nekem ezeknek a hangja egyáltalán nem tetszik, a magas hosszú távon fárasztóan tud benne viselkedni, nem szeretem.persze ez szubjektív vélemény. Ha Bronze fölötti silverben gondolkodsz akkor 6 G vagy 7G szerintem.

[ Szerkesztve ]


Swenk
(tag)

Sziasztok!
7 hangfal elhelyezésén gondolkodom, egy 21négyzetméteres szobában. A forrás TCL805 tv, lejátszóként is használva. Átalakítás nélkül lejátsza DD+ atmost, a dts-t, a dts hd -t, a dts hd ma 5.1-et, és a dts hd ma 7.1-et.Sajnos a true hd atmost átkavarja DD 5.1-re.
A Netflixhez, prime-hoz kéne az atmoshoz két hangszóróa plafonra, ám ha így konfigurálom az elhelyezést a beállításokban, akkor a dts hd 7.1-ből csak 5.1 szól, ha meg két oldalsó és két hátsó surrandra állítom az erősítőt, akkor meg nincs DD+ atmos a netflixtől.A dts filmjeim letöltésből származnak. A netflix atmoszáról meg többen azt mondják itt is, hogy minimális a felső hangszórók igénybevétele.
Mi a jobb megoldás: két hangszóró a plafonra a netflixnek, vagy 2 oldalsó surround hangszóró a dts filmjeimnek. Az AVR egy onkyo tx nr5001 7.1.
Mit javasoltok, melyiket rontsam le?


VoidXs
(nagyúr)
Blog

Atmos használati mintákról itt tájékozódhatsz, szerintem ez nem feltétlenül minimális. Ez a csatorna mutatja a TrueHD-t és a Netflixes vagy egyéb streaminges DD+ sávokat, néha még utóbbi is áll előnyre kivezérlés szerint.

Azért ezzel vezettem fel, és nem a fő kérdéseddel, mert ugyanezeken a videókon látszik, hogy valójában a hátsó hangszórók azok, amik szinte semennyire nincsenek kihasználva, és ha szólnak is, akkor borzasztóan halkan. Igen, nagyon fontosak, jó 7.1 anyagnál sokkal komplexebb teret képesek kelteni, mint egy 5.1. Hogy a magasság kinek mennyire fontos, az eltérő, nálam például legalább olyan fontos, mint maga a surround léte. Így egyértelműen az 5.1.2-t választanám, de sokan nem érzik ekkora plusznak. Azt is tegyük hozzá, hogy a szoba is sokat számít, például egy 4 méteres belmagassággal jelentősen érezhetőbb, mint 3-mal.


Sanci38
(csendes tag)

én első körben médiajátszó beszerzését javaslom ameyl tudja a Dolby TrueHD-t
A kettő nagyon nem egyforma:vagy 7.1 vagy 5.1.2 lesz. Én nem tudhatom melyik megy többször, a Netflix vagy a letöltött. ha az előbbi több nálad akkor jobb lehet a 5.1.2 és 5.1 megmarad ha atmos lesz a forrás (médiajátszóval!) és a 7.1 csak akkor érvenyesül jól ha mögötted a hátsók legalább mögötted 2 méterre és magasságra a fej felett mennek.

[ Szerkesztve ]


Swenk
(tag)

Köszönöm a gyors, és nagyon hasznos véleményedet, akkor az atmoszos elhelyezés lesz.


VoidXs
(nagyúr)
Blog

eARC-képes a tv, ide max a képminőség miatt kellhet médialejátszó. Megoldható a TrueHD Atmos bypass, csak bugos a tv, és eszerint a teszt szerint adott beállítással működik. Ha így is elveszik, az erősítő hibának tűnik, amit azért mondok ki nehezen, mert a TrueHD Atmos a régebbi a kettő közül.


Sanci38
(csendes tag)

Ismerem az E-arc-t és tévé dekódoló képesség hibájára gyanakodtam azértz ajánlottam egy lejátszót.. Pl egy Hisense se ismerte fel az atmost


Swenk
(tag)

Igen, most azért vannak olyan filmjeim, amik dts hangúak, mert a tv ezt tudja.Külső lejátszóval mehetne a thd atmos. Viszont azért a streaming filmek vannak többen. Úgyhogy az atmoszos lesz a választás, és talán mellé egy player. Bár a tv-nek gyönyörű képe van, legalább is szerntem sokkal szebb, mint az eddig megismert playereké.


VoidXs
(nagyúr)
Blog

A félreértésem az volt, hogy a teszt a 850-ről szól, nem a 805-ről.


b.
(félisten)
Blog

Én mindeképpen VoidXs- sel értek egyet, 5.1.2 , a netflix ok, egy dolog, arra jóa TV, de ha letöltött filmeket nézel, amin jó minőségű Atmos sáv van( általában angol) akkor:

1, Megkapod az igazi hangminőséget és és ez az összes csatorna szempontjából jó,, nem csak az atmos miatt. Hatalmas eltérések vannak minőségben, a szinkronnál. pl van olyan film, ahol a magyar és angol között több mint 10x eltérés van a tömörítésben, ami nagyon kihat a dinamikájára.

2,ha teheted mindeképpen vegyél valami külső lejátszót, egy Tv sem igazán tudja megfelelően a TrueHD hanganyagokat feldolgozni,de ne Apple Tv-t, mert az hang szempontjából ezer sebből vérzik.

[ Szerkesztve ]


kzsolti83
(csendes tag)

Sziasztok! Erősítők közül ezekkel kinek van tapasztalata, melyiket javasolnátok inkább, első sorban 4k filmezésre..
Marantz SR8015 vagy Arcam avr11 vagy esetleg Marantz cinema 40 (bár ez egy kicsit alacsonyabb árkategória, gyanítom részben a transformator miatt)

Köszi

[ Szerkesztve ]

üzenetek