Házimozi belépő szinten - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


I'am Dony
(őstag)

Egyértelműen az AVR11


kzsolti83
(csendes tag)

és miért?


I'am Dony
(őstag)

Az EQ nélkül is sokkal jobb hangért és a Dirac szobakorrekció miatt, ami még az újabb D/M modelleken bugos, a 8015 meg csak Audyssey-s. A Cinema 40 majdnem azonos a 4800H val, egyik sem mérhető az AVR11-hez.

[ Szerkesztve ]


kzsolti83
(csendes tag)

Nem gondoltam, hogy Dirac fontos, mivel pl az Anthem erősítőkhöz sincs.. (pl anthem mrx 740).. Ha jól látom a Marantz Cinema 40-eshez sem rég óta elérhető.


VoidXs
(nagyúr)
Blog

Pedig ha rangsorolni kellene, hogy melyik tulajdonság mennyire fontos, a Dirac kérdés nélkül az első helyezett.


Quetz
(őstag)

Ha megnézed a mai high-end erősítőket, akkor azt fogod látni, hogy a 5$-os alkatrészekből épülnek fel. Az ár gyakorlatilag a gyártási mennyiség függvénye, illetve, hogy milyen piaci szegmensbe pozícionálják. Nekünk felhasználóknak jobbára már nem a nyers audio minőség a döntő - már egy évtizede tudnak tökéletesen transzparens eszközöket gyártani - hanem szoftveres képességek. A hang minőségére a szoba korrekciós algoritmus van legnagyobb hatással.

És akkor most rögtön ellent is mondok magamnak, én az Arcamot nem választanám. Szúrja a mérnöki szemem, hogy egy hülye tervezési döntés miatt az erősítettlen jelszint mar 0.9V feszültség felett klippel. Ez magas zajszintet eredményez, illetve erősen lekorlátozza a további fejlesztési lehetőségeket (végfokozásra gondolok)


kzsolti83
(csendes tag)

és Te melyiket választanád?


kzsolti83
(csendes tag)

erről a típusról mit gondolsz? KLIPSCH RP-1200SW


VoidXs
(nagyúr)
Blog

Már féltem, hogy zártra korlátozod magad, aminek ehhez a modellhez képest hangban csak hátránya van.


kzsolti83
(csendes tag)

:) Hát a mérete az nem túl barátságos.. szemben a REL vagy egy Arendal-lal


VoidXs
(nagyúr)
Blog

Igen, ezért beszéltem tisztán a hangminőségről. Jó kicsi reflexes viszont nincs, 12" az alja nagyjából. Zártat bármennyire össze lehet csomagolni, nem kell majdhogynem szélcsatornával igazolni, hogy használható.


I'am Dony
(őstag)

Hallani ezt még nem hallottam, viszont az eddigi népszerű Klipschek ismert hibája miatt (R112SW, R115 SW, és ua. az SPL szériában) eszembe sem jutna a márka irányába nézelődni. A másik, hogy szerintem elég idióta mérete van a nagy mélység miatt. A jobb fajta reflex dobozokat is választhatod, ebből ár-értékben jelenleg szintén az Arendal a top, a 1961 1V-vel. Az egy marha jó ládika.


Gino20
(őstag)

"eARC-képes a tv, ide max a képminőség miatt kellhet médialejátszó"
Ezzel mondjuk csak valami olyasmire utalsz, hogy a TV lehet nem jól dekódolja a HDR/DV jelet, esetleg nem kadenciahelyes vagy valami egyébre?
Mostanában felmerült bennem a kérdés, hogy mondjuk egy méregdrága pl Zidoo lejátszó adhat-e többet, mint mondjuk az általam használt HDR/DV képes Homatics + CoreELEC?
Tudtommal a hang passthrough megy, így nem lehet különbség és kép esetén sem tudok elképzelni semmi csodát, de lehet tévedek.


Joshi
(titán)

A Zidoo-ba RealTek chip van, annál jobb az Amlogic és a MediaTek is.
Egyébként a kadencia helyes lejátszás miatt jobb egy külső lejátszó, plusz a jukebox funkcioja miatt is, habár utóbbit Androidos tévén tudja a Kodi is.

[ Szerkesztve ]


kzsolti83
(csendes tag)

és az SVS PB-1000 Pro?


VoidXs
(nagyúr)
Blog

A kadenciahelyesség már legtöbb esetben nem probléma, tv-be integrált lejátszónál sem. A HDR sem, ugyanis amit a tv-gyártók tone mappingnak csúfolnak, az lejátszóval is tv oldalon történik. A lejátszók olyan dolgokat kezelnek jelentősen jobban, mint tömörítési tökéletlenségek (pl. blokkosodás) elrejtése, chroma upscaling, színtérkonverzió, stb.


I'am Dony
(őstag)

Az nem igen ér meg 400 at új áron. Mekkora szobába kellene?


kzsolti83
(csendes tag)

22 m2

[ Szerkesztve ]


I'am Dony
(őstag)

Oda az 1V nem lenne rossz, ha belefér a keretbe.


BBéci
(titán)

"a hang passthrough megy, így nem lehet különbség "
Ez így, ebben a formában nem igaz!
Egy rakat lejátszót hasonlítottam egymáshoz, a tapasztaltak alapján állítom.
Sajnos a Homatics még a középkategóriába sem fér bele.
Nem kell méregdrága Zidoo, egy Z9X Pro szinte minden igényt kielégít, kivéve az audiofil analóg kimeneteket.

üzenetek