Házimozi haladó szinten - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


BBéci
(titán)

Még valami az előbbihez.
A linkelt videóban (18:08-tól) az XLR bemenetekről van szó, nem a kimenetekről. Én csakis az utóbbiakról beszéltem. HDMI-n és RCA-n adok jelet a processzornak, majd feldolgozás után XLR-en juttatom el a végfokhoz.


Turbo73
(tag)

Ismerem a Totelt, nem csak Denon-Marantz-al foglalkoznak. Volt náluk régebben egy Onkyo AVR olyan hibával, hogy Stb-ból nem kapcsolt be. (szívatós hiba volt, mert nem mindig csinálta) 6 hónap után visszakaptam, hogy nem tudják mi a baja.
Más: a 8801 menüjében mutasd már meg, hogy hol lehet váltogatni RCA-XLR között? Nekem 8802a-m van és nincs ilyen menüpont. Egyszerre van jel mindkettőn. A végfokon van külön kapcsoló erre.
[Itt a menü]

[ Szerkesztve ]


Turbo73
(tag)

Ahhoz erre pontos választ tudjál adni, ismerni kéne a konkrét készülék kapcsolási rajzát. Azért élek a gyanúperrel, hogy ha a bemenet analóg részén aszimmetrikus jelet használnak, akkor a kimenet esetében is.

[ Szerkesztve ]


VoidXs
(nagyúr)
Blog

Szerintem ugyanazt a MiniDSP formátumot használja, mint az összes többi. A Cavern tud 48 (DDRC-88A) és 96 (2x4) kHz-es exportot is hozzá.


BBéci
(titán)

Olyan hibák, amik a szervizben nem jönnek elő, minden készülékkategóriában előfordulnak, autóknál is, tudnék mesélni.
Volt nálam AV8802 is, írtam róla az AVO-ra, de nem emlékszem a menüjére. Az biztos, hogy kipróbáltam Nordost Blue Heaven RCA-val és XLR-rel is, utóbbi adta a jobb hangminőséget (csak sztereó zenével teszteltem).
Az AV8801 menüjében a legelső lépések között kell megadni az összes kimenetre, hogy RCA-n vagy XLR-en csatlakozik hozzá a végfok. Szép ábrák segítenek ebben. 10 hónapja Cinema 50-et használok, ezért nem tudok képet mutatni róla, de ha majd megint üzembe helyezem, akkor bepótolom.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

reset utan ez normalis Marantzoknal, mivel gyakorlatilag az osszes bemenet es kimenet assigneolhato ebben a kategoriaban.

hasznalt SR6012nel meg neztem, hogy miert nem szol egyik RCA sem, aztan elkezdtem olvasni a manualjat. a kb trivialisan atlathato japanok (~20+ ev Sony, Onkyo es Yamaha) utan egyreszrol orulok a testreszabhatosaganak, de UX szinten egy modern Sony telefon szintjen vannak, es nem feltetlenul jo ertelemben.


Rumcsaka
(tag)

Srácok a Lexicon RV-9 és az Arcam AVR5 / 10 / 20 / 30 készülékek tudnak kezelni/bemérni minőségileg kettő darab mélynyomót?


Gino20
(őstag)

Az AVR5/10/11 nem. 2db SUB-ot tudsz rá csatlakoztatni, de egyként kezeli. Több SUB esetén ehhez kell miniDSP 2X4 vagy 2X4 HD.


-KP-
(addikt)

Vagy T.racks dsp mini, vagy t.racks dsp 204.


Rumcsaka
(tag)

Köszi! :R
Akkor ezek szerint a Lexicon RV-9 és az Arcam AVR20 / 30 tud/tudnak két darab mélynyomót külön is kezelni/mérni...vagy ezekhez a típusokhoz is kellene inkább miniDSP?

[ Szerkesztve ]


devil-k
(nagyúr)
Blog

MC10 + MiniDSP van 4 szubbal nekem. Megoldható :)


Gino20
(őstag)

Ezek tudnak, de az igazán jó eredményhez ettől még javasolt a dsp.

#187069-KP-: Akár, igaz ezeket én abszolút nem ismerem.


Rumcsaka
(tag)

Köszönöm mindenkinek a segítséget! ;)


buci68
(junior tag)

Naposat

Lexicon rv 9 .....még 1x nekifutok hátha lesz valami megnyugtató infó főként akinek mint felhasználó vagy nemrég adta el. Elvben kicsit finomabb mint az Arcam 850 igy került képbe.
Vannak kik adnak vesznek RV 9 et nemtudom mit tudnak és mit nem mit akarnak tudni stb..
Ugyanis nem szeretnék olyat venni amitől némi fejfájás lesz.
Egy volt tulaj megvált tőle elég korán vétel után, mivel Firmware frissítések nem jöttek és voltak kisebb nyűgök vele ami elmondása szerint az Arcam 850 nél megoldottak arra váltott.
Akinek eladta az 2023 ban szintén eladta eme hír jött tőle :

""Tavaly eladta a haver, mert összevissza keverte a felső hangokat. Kérdeztem, hogy felrakta-e a legutolsó FW és azt mondta az összeset felrakta, ami elérhető volt azt is ami tavaly letölthető volt, de nem történt változás. Azt javaslom mindenképpen próbáld ki, mielőtt megveszed. Olyan filmen érdemes, amit jól ismersz hanghatás szempontjából.""

Lehet ez csak egy egyedi probléma ?! :((

Köszönet !


-KP-
(addikt)

Bocs, de ebből kb. semmi nem derül ki. Natív atmos hangsávnál nem szólt jól és keverte össze vissza a hangokat? Vagy a fostalicska 384 kbites 5.1 magyar hangsávokat nem keverte fel jól a felkeverő? Amit nem csodálok.

Én eddig akárhányat hallottam nem volt jó. Hallottam Avatart DTS Neural:X-el. Felkeverte a fejem fölé a 4 atmosra a zenei aláfestésből a trombitát. Rohadtul idegesített. Egy másik helyen a Dolby Surround felkeverő a Greatest Showman Jenny Lind Never Enough jeleneténél a fél zenekart felkeverte az elülső Atmosokra, a másik felét meg meghagyta a frontokon. :W Mondanom sem kell szintén eléggé kiábrándító végeredménnyel. Visszaállítva natív 7.1-re a lejátszást, egyből a helyére került minden. Hogy legyen ellenpélda is, a Spectre elején amikor a tömeg felett bunyóznak a helikopterben, azt szépen eltalálta a felkeverő, szépen körbemegy felül a helikopter a 4 atmoson, pedig csak 7.1 a hangsáv.

Sokan odavannak ezekért a felkeverőkért,de engem eddig egyszer sem győztek meg. Persze mindegyik cég tud gyönyörűszép prospektusokat meg folyamatábrákat meg marketing rizsát kreálni, hogy hogyan mit és hova kever fel elméletben. De a gyakorlatot inkább hagyjuk. Meg ugye sokan úgy gondolják, ha már kiépítik az atmosos rendszert, akkor szóljon minden hangsugárzó ha kell, ha nem, ha már egyszer ki lett fizetve. De ennek meg óhatatlan végeredménye, hogy igen gyakran fognak olyan hangok szólni az egyes hangsugárzókból, amiknek rohadtul nem onnan kellene.

Szóval számomra ez nem érv, hogy "összevissza kevert fel mindent", amíg nem tudjuk egyértelműen mire gondolt a költő. A felkeverést ugyanis vagy az Auro3d, vagy a DTS Neural:X vagy a Dolby surround felkeverő fogja végezni, és elvileg nem az avr-től vagy procitól függ.

[ Szerkesztve ]


buci68
(junior tag)

szia

Akkor mondhatjuk nem a Lexicon rv 9 el van a bibi nyugodtan megvehető masina. :F


-KP-
(addikt)

Én csupán annyit mondok, hogy egyértelműsítsük mit értett az alatt, amit mondott. Mert számomra nem az.


I'am Dony
(őstag)

Szeretnék készíteni 2 db. rövidebb, 50-60 cm körüli tápkábelt a szubok végleges helyéhez. Régebben tele volt a net normálisabb Bals dugókkal, de most nem nagyon találok. Valakinek ötlet?

[ Szerkesztve ]


Gomba1974
(tag)


Sziasztok.

Végre elkészültem az új hifi tartóval és a 4db állvánnyal.
Most keresnék egy olyan fórum társat aki be tudja rendesen kalibrálni és állítani a rendszert természetesen nem puszira. Vettem fasza bemérőmikrofont de ehez én nem értek.


krx21
(nagyúr)

Szép...
A centernek szerintem jót tenne, ha előre hoznád...
Milyen az erősítő?
Valamint nem ártana neki egy ac infinity vagy olcsóbb ventilátor.. ;)

[ Szerkesztve ]

üzenetek