Házimozi haladó szinten - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


devil-k
(nagyúr)
Blog

Jó szívvel ajánlom l’am Dony fórumtársat. 😊


skippper
(senior tag)
Blog

Tudnátok ajánlani hangsugárzót a következő peremfeltételek mellett?
- On-wall kiszerelés, lehetőleg 20cm alatti mélység
- LCR-be rakható (TV köré fog kerülni), "jól érzi magát" ilyen felállásban
- Oberon 5 + Oberon Vokal szintjét ugorja meg
- 150k (nagyon max 200k) per darab jó lenne (ha nem létezik, akkor reality check, mi a legalja, amibe belefér a fenti)

Denon 4800 hajtaná meg, egyelőre egy darab Klipsch 112 van mellette

Nem muszáj magyarországi beszerzés, környező országokból is berendelem szívesen.

[ Szerkesztve ]


Gomba1974
(tag)

Rendben előre húzom.
Erre gondoltál?
Melyikre tegyek ventilátort?


-KP-
(addikt)

Magnat Cinema Ultra.


krx21
(nagyúr)

Igen arra. Az erősítőre.
Nálad olyat választanék, ami előre fújja ki a meleg levegőt...


exception
(aktív tag)

Jamo D500 németből még beszerezhető, 17cm mély.


skippper
(senior tag)
Blog

Ez szimpatikusnak tűnik. Van esetleg másnak is tapasztalata vele? Tényleg hozná azt a szintet, mint az Oberon 5-ök?


mivamma
(senior tag)

D500-akat használok én is. Nem fogsz csalódni benne.


-KP-
(addikt)

Annak a szintjét megugrani azért nem olyan nagy feladat. A Magnat Cinema Ultra komolyabb konstrukció, mint a D500, nem leszólva azt. 5 helyett 6.5 inches mélyek, sokkal robosztusabb magas sugárzó, 89dB helyett 93dB érzékenység. 17 helyett 18.8 cm mély.

[ Szerkesztve ]


skippper
(senior tag)
Blog

Egyedül azon aggódom picit, hogy mennyit veszítek a mélyből. A Daoikat 55-Hzen váltom és nagyon jól érzik így magukat, a Jamot 80-tól írják (gondolom a reflex miatt ér le mélyebbre), nem lesz-e így kevés a Klipsch melléjük. (Ráadásul hatalmas a szoba, végtelen mélyet meg tudna enni)


skippper
(senior tag)
Blog

Ezeket amúgy lehet függőlegesen és vízszintesen is használni? A Magnat külön kihangsúlyozza, hogy forgatható, a Jamonál nem találtam erről infot.


-KP-
(addikt)

Elég nagy hülyeség lenne a Jamo-t függőlegesen használni. A kialakítása nem véletlen olyan, amilyen. Ráadásul írtad, hogy nagy méretű a szobád, ez még inkább a Magnat felé billenti a mérleg nyelvét nálam.


mivamma
(senior tag)

Sajnos csak vízszintesen lehet elhelyezni. Elvileg….. ;]


dormant
(csendes újonc)

+1 a Magnatra. Külföldön 200k alatt beszerezhető újonnan. Ha jársz esetleg Zalában, nálam meghallgathatod.


skippper
(senior tag)
Blog

Egyetlen tényezőt nem említettem a korábbi leírásban, hogy a design is fontos lehet (nem tudtam, hogy van szép és jó on-wall hangszóró is egyben). Nincs moziszobám, egy nappalit rendezgetek be mindig egy picit jobb házimozivá. A fehér Jamo nagyon elegáns, kifejezetten mutatós darab - a Magnat funkcionális, egy nagy fekete kocka. Sejtem, hogy jobb hangszóró, de itt most sokat segít a családi kupaktanácsban is, ha emészthető kinézete van az eszköznek, amiből hármat is felfúrok épp a falra :).

[ Szerkesztve ]


exception
(aktív tag)

Csak vízszintesen helyezhető el. A Magnatot meg függőbe kéne, ha igazán jót akarsz magadnak, szóval kb ugyanott vagy. A Jamo 3 utas konstrukció, nagyon könnyen hajtható, én szeretem, zenére viszont steril. Eleve falon van, nincs igazi tér sztereóban.Thx, be se mennek 80 hz alá, mindenképp mélyláda kell mindenhez. Mozira szerintem kiváló, nyilván van sokkal jobb, de amennyivel olcsóbb, mint egy MK, annyival nem rosszabb szvsz.


skippper
(senior tag)
Blog

Na pont ezt akartam kérdezni - ahogy olvasgattam a rendszerről, az nagyon sokszor jött szembe, hogy mozira jó, de zenére nem igazán. Ez mit jelent pontosan technikailag? Amik nekem eszembe jutottak:

1 - Lapos a frekvenciaválasz görbéje, nem színezi meg a hangot -> ezen segít ha ugyanarra a célgörbére EQ-zom Diraccal, nem?
2 - Nem megy le elég mélyre -> én alapvetően Auro-2D-ben szoktam zenét is hallgatni, nem használom tiszta stereoban. Ebben az esetben kisegít a mélynyomó, nem?
3 - Falon van, nincs igazi tér -> ez alatt mit értesz pontosan? Kevés a visszaverődés ezért túl pontosan, pontszerűen hallom a helyéről a forrást, ahelyett, hogy szétmosódna a térben?

Az Oberonokról pont az ellenkezőjét olvastam mindenhol - próbálom összerakni, hogy az én rendszeremben (5.1.4 Denon 4800 + 2x250W ncore végfok a frontokra), az én szobámban (nagy szoba, kezeletlenül), és szokásaim mellett (Auro 2D zenehallgatás + házimozi, Diracolva) milyen lenne a váltás jellege érzésre.

[ Szerkesztve ]


exception
(aktív tag)

Falon van, mögötte rendes 3 dimenziós tér nem alakul ki, nem fogod tudni megmondani, hogy na ott az énekes, ott meg a gitáros. Beforgatva sincs, nyilván a fal az általában ilyen :)
Eq-val jó zenei hangot még nem hallottam, ez biztos az én hibám, nekem az eq zenén élettelen hangzást csinál, de a D500 eq nélkül is elég nyersen szól, nem erre találták ki, szvsz a többi on wall thx cucc se lehet különb. Ha kedveled a Dali meleg, lágy hangját, akkor ezt zenén nem fogod szeretni. Volt Lektorom és Ikonom is, ismerem a hangjukat, ez teljesen más.


spiky03
(veterán)

Nekem Jamo D6 van, Canton Chrono CL szettet váltott.
Ez talán pont 20 cm mély,

Nekem zenén sincs vele bajom.
Nálam 5 db LCR van vízszintesen :D


Quetz
(őstag)

Elég sok marhaságot sikerült egy postba sűrítened, azt ugye tudod?

üzenetek